ایران پرس - دولت کویت پس از ماهها بررسی جنبه های مختلف قانون اعزام به خدمت جوانان در این کشور، برای نخستین بار در بخشنامه ای از آغاز اجرای این طرح خبر داد.

وزارت دفاع کویت روز چهارم فوریه در بخشنامه ای با اعلام تاسیس نهادی به نام «سازمان ملی فعالیت های نظامی»، قانون اعزام جوانان به خدمت سربازی را ابلاغ کرد. 

کویت یکی از شش عضو شورای همکاری خلیج فارس است. کویت مانند بحرین و عربستان سعودی، چندان شاهد اعتراض های حکومتی طی سال های اخیر نبود اما مانند همه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس با تهدیدهای تروریستی مواجه است.  

رویارویی با تهدیدهای تروریستی، برآیند سیاست حمایت از تروریسم به خصوص در سوریه و عراق است. کویت به اندازه عربستان، قطر و امارات در زمینه حمایت از تروریسم فعال نبوده اما همسویی با سیاست های این سه کشور سبب شده است کویت با تهدید تروریسم مواجه شود.

گروه داعش در ژوئن 2015 در عملیات تروریستی در مسجد شیعیان کویت 27 نفر را کشت و بیش از 220 نفر را زخمی کرد. این تنها عملیات تروریستی بود طی سال های اخیر در کویت بود، اما چند عملیات تروریستی نیز درآوریل و جولای 2016 در کویت خنثی شد تا آشکار شود که تروریسم، معضل امنیتی کویت هم هست. 

مشکلی که کویت مانند اغلب کشورهای عربی از جمله اعضای شورای همکاری خلیج فارس دارد، کمبود نیروی انسانی است. کویت با حدود 3 میلیون و پانصد هزار جمعیت، نیروی امنیتی و نظامی کافی برای مقابله با تهاجم خارجی یا تهدیدهای تروریستی در اختیار ندارد. 

نیروهای خارجی، چالش کویت در تامین امنیت 

کویت مانند همتایانش در شورای همکاری خلیج فارس ، تامین امنیت خود را به نیروهای خارجی واگذار کرده است. بیش از 15 هزار نیروی خارجی در کویت مستقر هستند. این نیروها بیش از آنکه وظیفه دفاع از کویت در مقابل تهدیدهای تروریستی را برعهده داشته باشند، مسئول تامین امنیت کویت در قبال تهاجم خارجی هستند و یا اینکه نیروهایی در خدمت اهداف و منافع کشور متبوع خود به خصوص آمریکا هستند.

دولت کویت برای تامین امنیت خود در مقابل تهدیدهای تروریستی نمی تواند به نیروهای خارجی متکی باشد، به همین دلیل برای نخستین بار درصدد اعزام جوانان به خدمت سربازی برآمده است. دلیل سربازگیری اجباری در کویت، افزایش شمار نیروهای نظامی کویتی و بومی سازی امنیت اعلام شده است. 

این اقدامات اما نمی تواند امنیت کویت را تامین کند زیرا آموزش های دوران سربازی به حدی حرفه ای نیست که به هنگام مبارزه با تررویسم و یا خنثی سازی تهدیدهای تروریستی، موثر باشد. راهکار کشورهای کوچکی نظیر کویت برای کاستن از تهدیدهای تروریستی، این است که همسو با سیاست های آشوب ساز و تهاجمی عربستان سعودی نظیر حمایت از تروریسم و جنگ علیه یمن حرکت نکنند و دولت سعودی را به پایان دادن به سیاست های مخرب ثبات و امنیت منطقه ، ترغیب کنند.114/111

بیشتر بخوانید:

تلاش انگلیس برای گسترش روابط نظامی با کویت

کسری بودجه کویت در سومین سال متوالی

ریاضت اقتصادی؛ موضوعی بحث برانگیز در کویت