پایگاه اطلاعرسانی حج با انتشار گزارشی از نشست شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثۀ مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت به ریاست حجت الاسلام سید علی قاضی عسکر اعلام کرد تهران با هدف مطلع شدن طرف سعودی از محورهای مورد نظر ایران به دعوتنامۀ وزارت حج عربستان سعودی پاسخ داده است.
قاضی عسکر در این نشست با اشاره به اینکه عربستان اعلام کرده است سهمیۀ کشورها نسبت به سال گذشته افزایش خواهد یافت، از مسئولان سازمان حج و زیارت و بعثۀ مقام معظم رهبری خواست که برای تمامی امور مرتبط با حج در کمیتههای کارشناسی راهکار مناسب طراحی شود و همۀ حوزهها برای اعزام حدود ۸۰ هزار زائر آمادگی لازم را داشته باشند.
وی با اشاره به دعوتنامۀ عربستان برای برگزاری دیدارها و مذاکرات دو جانبه در رابطه با حج ۹۶، افزود: «آقای دکتر صالحی امیری، وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی خطاب به وزیر حج عربستان نامهای ارسال کرد و محورهای مورد نظر جمهوری اسلامی ایران به طرف سعودی منتقل شد.»
قاضی عسکر گفت: «امیدواریم گفتوگوها به نتیجه رسیده و زمینه برای برگزاری فریضۀ معنوی حج فراهم شود.»
این درحالی است که سعودیها سال 2016 مانع حضور حجاج برخی کشورهای اسلامی از جمله ایران در مناسک حج شدند.
در این نشست همچنین اعلام شد برای افزایش 50 درصدی کاروانهای اعزامی به عتبات عالیات در ایام نوروز مقدمات درحال فراهم شدن است و ثبت نام از مشتاقان در اواخر بهمنماه صورت خواهد گرفت.
سرپرست سازمان حج و زیارت همچنین از اعزام روزانه حداقل ۱۵۰ کاروان به عتبات عالیات در ایام نوروز خبر داد.
سریال فجایع حج در سال های گذشته باعث شکل گیری بحران های سیاسی و دیپلماتیک میان عربستان سعودی و کشورهای اسلامی شده است.
سریال فجایع حج در سال های گذشته باعث شکل گیری بحران های سیاسی و دیپلماتیک میان عربستان سعودی و کشورهای اسلامی شده است.
این کشورها، کشور پادشاهی را مسئول کشته شدن هزاران زائر خانه خدا می دانند.
به مناسبت دو فاجعه منی و مسجد الحرام، درخواست های کشورهای اسلامی درباره قرار دادن حج و امور آن زیر چتر اسلامی - بین المللی دوباره مطرح شده است.
نگرانی عربستان سعودی از این درخواست قدیمی که ردای اسلامی را از تن این کشور بیرون می آورد، آنان را به پاسخ دادن از دو منظر سیاسی و دینی وادار کرد.113/111
اخبار مرتبط
قاضی عسکر: هیات ایرانی پنجم اسفند موضوع اعزام حجاج را با طرف عربستانی بررسی خواهد کرد