به گزارش خبرگزاری ایران پرس، اداره مدیریت بحران و اورژانس ترکیه اعلام کرد که این زلزله ساعت 4.17 بامداد امروز (دوشنبه) با قدرت 7.4 ریشتر در نزدیکی قهرمان ماراش و غازیآنتپ رخ داد.
مرکز این زلزله در منطقه پازارجیک در استان قهرمانمارش در جنوب ترکیه و در عمق هفت کیلومتری از سطح زمین اعلام شده است.
وزارت کشور ترکیه اعلام کرد که پس از زلزله اصلی شش پس لرزه به قدرت شش ریشتر ثبت شده است.
اداره مدیریت بحران و اورژانس ترکیه گفت که این زلزله در مناطق مختلف کشور از جمله آنکارا و آنتالیا نیز احساس شد.
اداره مدیریت بحران و اورژانس ترکیه همچنین در بیانیه ای خواستار ارسال کمک از سوی نهاد «عملیاتهای کمکهای بشردوستانه و حفاظت مدنی اروپا» شده است.
این اداره با درخواست کمک از این نهاد اروپایی اعلام کرد که ارتش ترکیه دو فروند هواپیما آماده کرده است تا کمکها و نیروهای امدادی را به مناطق زلزله زده انتقال دهد.
«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه پس از این حادثه ضمن اعلام آماده باش برای نهادها و سازمان های ذی ربط از جمله وزارتخانههای بهداشت و کشور و همچنین اداره حوادث و فوریتها گفت: هنوز نمیتوان از خسارت های زلزله برآورد دقیقی ارائه کرد.
تصاویری که در شبکههای اجتماعی منتشر شده است نشان میدهد که برخی ساختمانهای مسکونی تخریب شدهاند.
به گفته شاهدان، این زلزله حدود یک دقیقه ادامه داشت و باعث وحشت مردم شد و بسیاری از مردم در سرمای زمستانی به خیابانها آمده اند.
منابع آگاه در این کشور تاکنون تعداد تلفات این زلزله را حدود 50 نفر اعلام کرده اند.
این زلزله در لبنان، عراق، سوریه و قبرس نیز احساس شد.
وزارت بهداشت سوریه از کشته شدن 42 نفر و زخمی شدن بیش از 200 نفر در مناطق زلزله زده خبر داد.
تلویزیون سوریه اعلام کرد که زمین لرزه مخرب جنوب ترکیه به بسیاری از ساختمانها در شهرستان حلب و مناطق دیگر این کشور در مجاورت ترکیه آسیب زده است.
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) نیز در گزارشی اعلام کرد که تخریب بسیار وسیعی در مناطقی از شمال غرب سوریه در نتیجه زمین لرزه رخ داده است.
به گزارش سانا، شماری از ساختمان های استان های حماه، لاذقیه و حلب در نتیجه شدت زمین لرزه ترکیه ویران شده است.
گفتنی است، مرکز زمین شناسی آمریکا قدرت این زمین لرزه را 7.8 ریشتر در غازی انتپ و عمق آن را 17.9 کیلومتری زمین اعلام کرد.
مرکز لرزه نگاری مدیترانه ای اروپا نیز اعلام کرد که این زمین لرزه به بزرگی 7.7 درجه در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) ترکیه را لرزاند.
ترکیه یکی از زلزلهخیزترین مناطق دنیاست. سال 1999 زلزلهای 7.4 ریشتری منطقه «دوزچه» در ترکیه را لرزاند که جان بیش از 17 هزار نفر را گرفت.
یک زلزله هفت ریشتری نیز در ماه اکتبر گذشته در دریای اژه رخ داد که 114 کشته بر جای گذاشت و بیش از هزار نفر نیز زخمی شدند.
117