نخست‌وزیر انگلیس در سخنانی به تشریح راهبرد لندن برای خروج از اتحادیۀ اروپا(برگزیت) پرداخت و گفت، کشورش به دنبال «عضویت نیم‌بند» در این اتحادیۀ نیست و به طور کامل از آن خارج خواهد شد.

خانم «ترزا می» در نخستین موضع‌گیری رسمی دولت خود دربارۀ نحوۀ خروج انگلیس از اتحادیۀ اروپا افزود: کشورش هم از اتحادیه گمرکی و هم از بازار واحد اتحادیۀ اروپا خارج خواهد شد، اما خواهان دسترسی به آن است.

نخست وزیر انگلیس در باره مهاجرت پس از برگزیت نیز گفت، خروج از اتحادیۀ اروپا باید به معنی کنترل ورود مهاجران به خاک انگلیس باشد و در عین حال  شهروندان اتحادیه اروپا اجازه خواهند داشت تا در انگلیس باقی بمانند.

ترزا می در این سخنرانی برای اولین بار از «بریتانیای جهانی» سخن گفت و اعلام کرد که این کشور دوست خوب و همسایۀ اتحادیۀ اروپا باقی خواهد ماند، اما در عین حال، به دنبال توسعۀ روابط با کشورهای قاره‌های دیگر خواهد بود. نخست‌وزیر در پایان سخنان خود تصریح کرد، پارلمان این کشور در نهایت دربارۀ توافق برگزیت رأی خواهد داد.

پس از این سخنرانی، ارزش پوند انگلیس در برابر دلار امریکا حدود 1.5 درصد افزایش یافت؛ چرا که در پی برگزاری همه پرسی ژوئن گذشته درباره برگزیت که جامعه انگلیس را به دو دسته تقسیم کرد وی بر وحدت در کشور تاکید و به طور نسبی نحوه برگزیت را روشن کرد.

همه فشارها بر دولت خانم می  

ترزا می نخست وزیر انگلیس

 

از زمان رای مردم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا در ژوئن سال گذشته، دولت این کشور هم از جانب احزاب مخالف و هم از جانب رهبران اروپایی تحت فشار قرار داشت تا هر چه زودتر راهبرد خود را در خصوص جزییات مذاکراتی که در آن چارچوب روابط آتی انگلیس و اتحادیه اروپا تعیین خواهد شد، مشخص نماید و به ابهامات موجود در این ارتباط پایان بخشد؛ چرا که این وضعیت، موجب سرخوردگی سرمایه گذاران، بازرگانان و قانونگذاران شده است. 

از طرف دیگر، این ابهامات موجب شد تا بحث جدایی طلبی در انگلیس شکل بگیرد که حتی طرح  برگزاری همه پرسی دوم استقلال اسکاتلند نمونه بارز آن است.

در این شرایط، احزاب مخالف به نخست‌وزیر انگلیس فشار آوردند که در مذاکرات به دنبال دستیابی به «توافقی مناسب برای تجارت» باشد.

ضمن اینکه این مساله بایستی روشن شود که همکاری آینده انگلیس با همسایگانش پس از برگزیت در زمینه های سیاست خارجی، دفاعی و امنیتی چه وضعیتی خواهد داشت. همچنین سرمایه گذاران بازار از این که انگلیس در آینده دسترسی خود را به بازار واحد اروپا از دست بدهد، ابراز نگرانی کردند. اکنون با اعلام موضع نخست وزیر انگلیس مبنی بر خروج این کشور از بازار واحد ، نگرانی شرکتهای انگلیسی از دسترسی نداشتن آزاد به بازار واحد اروپا به ویژه در زمینه خدمات مالی پا برجا است.

از سوی دیگر، رهبران کشورهای اروپایی تاکید دارند که انگلیس نمی‌تواند در خروج از اتحادیه اروپا به بازار واحد اروپا دسترسی داشته باشد اما آزادی رفت و آمد کارگران را محدود کند. این در حالی است که ترزا می، کنترل مهاجرت به انگلیس را از اولویت‌های خود در اجرای برگزیت عنوان کرده است.

حال باید دید اعلام راهبرد نخست وزیر انگلیس در باره برگزیت، انتظارات مخالفان داخلی و طرف مذاکره کننده با این کشور یعنی اتحادیه اروپا را برآورده خواهد ساخت؟  

بیشتر بدانید: 

ترزا می در پیام کریسمس: برگزیت فرصت تاریخی است

چالش های امنیتی اتحادیه اروپا پس از برگزیت و انتخاب ترامپ/ تحلیل

انتشار گزارش جدید در باره پیامدهای برگزیت / تحلیل

هشدار مجلس اعیان بریتانیا دربارۀ ناامنی در این کشور پس از برگزیت/ تحلیل

پیش بینی بحران اقتصادی برای انگلیس پس از برگزیت

ترزا می نخست وزیر انگلیس
ترزا می نخست وزیر انگلیس