ایران پرس: حمایت از اوکراین درجنگ بهانه ای برای کشورهای اروپایی شده تا به رغم بحران اقتصادی گسترده، بودجه های نظامی خود را افزایش دهند.

دراین راستا، «ریشی سوناک» نخست وزیر جدید بریتانیا، از افزایش بودجه نظامی این کشور خبر داد.

نخست وزیر بریتانیا اعلام کرد، 4.2 میلیارد پوند برای ساخت پنج ناو جنگی دیگر اختصاص داده است. این درحالی است که شاخص تورم در این کشور به بیش از 11 درصد رسیده است؛ این میزان تورم از 41 سال پیش تاکنون در بریتانیا سابقه نداشته است، همچنین گزارش نهاد‌های ناظر در بریتانیا حاکی است: 14.5 میلیون نفر از جمعیت حدود 68 میلیون نفری این کشور در فقر به سر می‌برند.

به جز بریتانیا، آلمان و فرانسه نیز به عنوان 2 کشور قدرتمند اروپایی طی ماه های اخیر بودجه های نظامی خود را افزایش داده و در صدد تجهیز نیروهای نظامی همچنین ارسال جنگ افزار به اوکراین هستند.

دراین راستا، «جوزپ بورل» رئیس دیپلماسی اتحادیه اروپا گفت: کمک نظامی اتحادیه اروپا به اوکراین به بیش از هشت میلیارد یورو رسیده است.

از زمان شروع جنگ اوکراین، کشورهای اروپایی به طور مستقیم و غیر مستقیم، توان نظامی اوکراین را با فرستادن اسلحه و ادوات جنگی و همچنین آموزش سربازان اوکراینی تقویت کرده اند، براساس آمار منتشر شده، فرانسه 18 توپخانه «هوویتزر» و بیش از 550 میلیون یورو تجهیزات نظامی به اوکراین ارسال کرده و پنجمین کمک کننده نظامی به اوکراین به شمار می‌آید. این درحالی است که کشورهای اروپایی اکنون خود با مشکلات متعدد اقتصادی ناشی از تشدید جنگ اوکراین روبرو هستند.

اروپا گرفتار در بحران انرژی و فقر

تورم در کشورهای این قاره روبه افزایش است، جهش قیمت سوخت و گرانی برق سبب ورشکستگی بسیاری از صنایع، افزایش بیکاری، افزایش فقر و گرسنگی به دلیل گران شدن و کمبود مواد غذایی شده است. بر اساس گزارش اندیشکده مطالعات اقتصادی آلمان، بیش از یک میلیون نفر در این کشور به گرفتن غذا از بانک‌های غذا وابسته هستند. این در حالی است که بانک‌های غذا می‌گویند دو میلیون نفر از خدمات این موسسات خیریه استفاده می‌کنند.

بر اساس داده‌های یورواستات، متوسط نرخ تورم در اتحادیه اروپا در ماه اوت به 10.1 درصد رسیده است و این روند صعودی همچنان ادامه دارد، این موضوع سبب افزایش نارضایتی شهروندان کشورهای مختلف اروپا شده است به طوری که تجمعات اعتراض آمیز علیه سیاست های جنگ طلبانه اروپا در اکثر کشورهای اروپایی برگزار شده  است.

شهروندان اروپایی خواستار افزایش حقوق بازنشستگی، تامین هزینه های درمانی و تامین اجتماعی همچنین کمک های دولت برای گذر از بحران اقتصادی هستند. بسیاری از شهروندان اروپایی با انتقاد از رویکرد دولت های اروپایی در زمینه ارسال انواع تسلیحات به اوکراین معتقدند مالیات آنان به جای امور رفاهی برای گسترش جنگ در اوکراین مورد استفاده قرار می گیرد.

«پائولو جنتیلونی» کمیسر اقتصادی اروپا با هشدار در مورد ماه‌های دشوار پیش روی اروپا گفت: "با این شرایط، اتحادیه اروپا، منطقه یورو و بیشتر کشورهای عضو یک دوره رکود را تجربه خواهند کرد."

مقامات اروپایی به رغم همه فشارها و نارضایتی های گسترده شهروندان اروپایی همچنان درصدد افزایش بودجه های نظامی وکمک نظامی به اوکراین هستند. در واقع آنان با حمایت از سیاست های جنگ طلبانه و مداخله جویانه واشنگتن در جنگ اوکراین و با وجود همه بحران های اقتصادی کنونی همچنان در صدد ادامه سیاست های جنگ طلبانه خود هستند.

«کیت هادسون» دبیر کل ائتلاف ضد جنگ موسوم به «سی ان دی» در این زمینه می‌گوید: ما باید پیام بسیار قدرتمندی به دولتمان بدهیم و اعلام کنیم به جیب زدن پول از مرگ انسان ها، پول در اوردن از تجارت اسلحه و همزمان موعظه کردن دیگر دولت‌ها که چه کار‌هایی باید بکنند یا نکنند، کاملاً غیر قابل قبول است.

نویسنده: آتوسا دینیاریان

117