در حالی که عراق در انتظار آغاز عملیات آزاد سازی موصل از اشغال تروریست های داعش است، تحرکات دیپلماتیک و نظامی آمریکا در عراق افزایش یافته است.

سید رضی عمادی: پس از سفر هفته گذشته یک هیات آمریکایی به سرپرستی "آنتونی بلینکن"، معاون وزیر خارجه آمریکا به اربیل و دیدار با مقامات منطقه کردستان عراق از جمله مسعود بارزانی، رئیس این منطقه، "جوزف ووتل"، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا در خاورمیانه و آفریقا نیز روز گذشته 23 سپتامبر وارد این شهر شد.

جوزف ووتل نیز با مسعود بارزانی، رئیس منطقه کردستان عراق دیدار و گفتگو کرد. محور گفتگو میان مقامات آمریکایی و مقامات منطقه کردستان عملیات آزادسازی موصل از اشغال گروه تروریستی داعش و پیامدهای آن بود.

آمریکا در حال بررسی اعزام 500 نیروی نظامی دیگر به عراق است که در صورت تصویب آن، شمار نظامیان آمریکایی از چهار هزار و 674 نفر درعراق به بیش از پنج هزار نفر افزایش خواهد یافت.

اقدام های اخیر دولت آمریکا بیانگر اهمیت موصل برای این کشور است. موصل مرکز استان نینوا و آخرین پایگاه حائز اهمیت داعش در عراق است.

اگر ارتش و نیروهای مردمی عراق، موصل را آزاد کنند که احتمال آن نیز زیاد است، کار داعش در عراق پایان یافته محسوب می شود.

عملکرد آمریکا طی دو سال گذشته که داعش وارد عراق شد، نشان داد واشنگتن در تلاش است از کارت داعش در موضوعات مختلف عراق بهره برداری کند.

نیروهای نظامی آمریکا در حالی پایان سال 2011 از عراق خارج شدند که آمریکا مخالف خروج نیروهای نظامیانش از عراق بود.

دولت آمریکا هزاران نیروی نظامی خود را به بهانه فعالیت دیپلماتیک در عراق حفظ کرد اما همواره درصدد افزایش شمار نیروهای نظامی خود در خاک عراق بود.

در تحولات کنونی عراق نیز واشنگتن به بهانه مبارزه با تروریست های داعش، پایگاه القیاره در جنوب موصل را در اختیار گرفت.

آمریکا درصدد است پیش از نابودی کامل داعش در عراق از کارت داعش برای اهداف نظامی خود در عراق استفاده کند.

مقامات آمریکایی با سفر به اربیل و دیدار با مقامات منطقه کردستان، از مطامع مقامات این منطقه درباره موصل حمایت می کنند و بر اختلاف دولت مرکزی بغداد و منطقه کردستان دامن می زنند.

شبکه سی ان ان آمریکا نیز ضمن اعلام این مطلب که موج جدید افزایش نیروهای آمریکایی به بهانه بازپس گیری شهر موصل از گروه تکفیری – ترویستی داعش انجام می شود، عنوان کرد : انتظار می رود برخی از این نیروها به عنوان مشاوران نظامی یا آموزش دهنده نیروهای کُرد و عراقی عمل کنند و برخی دیگر در عملیات پشتیبانی مانند انتقال نیروهای نظامی و تجهیزات پیرامون مناطق نبرد وارد عمل شوند.

آمریکا اکنون در حالی تلاش می کند در عملیات آزادسازی موصل سهیم شود که پیدایش داعش نتیجه سیاست های کاخ سفید در عراق است.

"ریچارد کلارک"، عضو ارشد دولت جورج بوش رئیس جمهوری قبلی آمریکا که فرمان حمله به عراق و ساقط کردن دولت وقت آن کشور را صادر کرد، اکتبر 2015 به سی ان ان گفت: داعش محصول تجاوز نظامی آمریکا به عراق است.