بر اساس این گزارش، صادرات چین در ماه ژوئیه 2019 در مقایسه با ماه قبل یعنی ژوئن سه ممیز سه دهم درصد افزایش یافت.
در این ماه مازاد تجاری چین 45.05 میلیارد دلار بود در حالی که مازاد تجاری این کشوردر ماه قبل 44.23 میلیارد دلار بود.
افزایش صادرات چین در ماه ژوئیه در حالیست که تحلیگران بلومبرگ برای چین کاهش دو دهم درصدی را در صادرات، پیش بینی کرده بودند.
افزایش صادرات چین آنهم در بحبوحه جنگ تجاری با آمریکا نشانه ای تازه است که نشان می دهد پکن با درپیش گرفتن سیاستی هوشمندانه موفق شده است سیاستهای ضد چینی دولت آمریکا را در عرصه تجاری خنثی و بی اثر سازد.
یکی از اقدامات چین همزمان با جنگ تعرفه ای آمریکا تلاش برای تعمیق روابط تجاری با شرکای دیگر غیر از آمریکا و یافتن شرکای تازه است.
در ماههای اخیر اخبار و گزارش های متعددی درباره تعمیق همکاریهای چین با کشورهای مختلف و انعقاد قراردادهای تازه بین این کشور با کشورهایی همچون روسیه، برزیل، ایتالیا، اسپانیا، مالزی، آفریقای جنوبی و فرانسه منتشر شده است.
این رویکرد چین نشان می دهد پکن در حال حرکت در مسیری خلاف انتظار دولتمردان آمریکایی است.
این درحالیست که مقامات دولت ترامپ بر این باورند که جنگ تعرفه ای، چین را وادار خواهد کرد در مقابل آمریکا تسلیم شود.
"ادوارد آلدن" پژوهشگر شورای روابط خارجی آمریکا در مجله «فارن پالیسی» نوشت: دولت ترامپ تقریبا هر گلوله ای را که داشته به سمت چین شلیک کرده است تا آن را وادار به تسلیم کند اما این دو کشور بیش از پیش از توافق تجاری دور شده اند.
افزایش صادرات چین در ماه ژوئیه درحالیست که آمریکا در ماههای اخیر نه تنها در عرصه تجاری که در حوزه های دیگر نیز اقدام علیه پکن را تشدید کرده است.
شدت گرفتن مداخلات آمریکا در امور تایوان و هنگ و کنگ و قطع همکاری شرکتهای آمریکایی با شرکت مخابراتی هواوی از جمله اقداماتی است که نشان می دهد دولت ترامپ اسبش را با رویای کشیدن ترمز پیشرفت چین زین کرده است.
این درحالیست که آمارهای جدید از جمله میزان صادرات چین در ماه ژوئیه نشان می دهد سرعت حرکت قطار توسعه چین اگرچه اندکی کاهش یافته اما با تداوم پیشرفت این کشور، سیاستهای یکجانبه آمریکا ضد پکن در حال شکست است.
"مکس بوت" ستون نویس روزنامه واشنگتن پست و پژوهشگر ارشد «شورای روابط خارجی» آمریکا می نویسد: تقابل ترامپ با چین محدودیتهای یکجانبه گرایی آمریکا را نمایان می کند. ترامپ نشان داده است که می تواند اوضاع را خراب کند اما نتوانسته است هیچ قابلیتی در مورد بهتر کردن اوضاع از خود نشان دهد.
ترامپ به جای رسیدن به پیروزی سریعی که تصورش را می کرد، درگیر یک مناقشه طولانی مدت شده که رشد آمریکا را متوقف و بازارهای سهام را متزلزل کرده است. کسری تراز تجاری آمریکا نیز نه تنها کاهش نیافته بلکه در حال افزایش است.
فهم اینکه چرا چین به جای حرکت به سمت توافق با آمریکا در حال مقاومت در مقابل این کشور و در جستجوی راههای دیگر برای تداوم رشد و توسعه است چندان دشوار نیست.
بدیهی است که چین بمانند بسیاری از کشورهایی که آماج یکجانبه گرایی مخرب و غیرقانونی آمریکا قرار گرفته اند می داند که عقب نشینی در مقابل زیاده خواهی آمریکا، مقامات این کشور را جسورتر و در پیشبرد سیاست ضد چینی شان امیدوارتر خواهد کرد.
از همین روست که پکن بر خلاف انتظار آمریکا، راه دیگری را در پیش گرفته است.
در چنین شرایطی است که بسیاری از تحلیلگران، درباره پیامدهای تداوم جنگ تجاری کنونی برای آمریکا، به دونالد ترامپ هشدار می دهند.
نویسنده : محمود بلند اختر
135/117
بیشتر بخوانید :
بالا گرفتن دوباره تنش تجاری میان آمریکا و چین/ تحلیل
ادامه جنگ تجاری ترامپ با چین؛ اعمال تعرفه 10درصدی بر 300 میلیارد دلار کالای چینی
ادامه نبرد تجاری چین و آمریکا، ترامپ بار دیگر پکن را تهدید کرد