به گزارش ایران پرس، «شینزو آبه» روز چهارشنبه در نشست خبری مشترک با دونالد ترامپ گفت، دو طرف توافق کردند گفتگوها را در رابطه با توافقنامه های تجاری آزادانه، عادلانه و دوجانبه آغاز کنند.
ترامپ در این نشست خبری بر اراده خود برای پرداختن به نابرابری های تجاری با ژاپن تاکید کرد و گفت با توجه به کسری تجاری قابل ملاحظه آمریکا با ژاپن، ترجیح می دهد گفتگوهایی دوجانبه برای دستیابی به یک توافق میان دو کشور برگزار شود.
آبه با اشاره به موافقتنامه تجاری دو سوی اقیانوس آرام (موسوم به ترانسپاسیفیک) گفت، آمریکایی ها به یک توافقنامه تجاری دوجانبه علاقه مند هستند، درحالی که موضع ژاپن این است که موافقتنامه ترنسپاسیفیک به نفع همه کشورهای حاضر در آن است.
«باراک اوباما» رئیس جمهوری پیشین آمریکا در پی نهایی کردن توافق ترانس پاسیفیک بود، اما ترامپ در هفته های نخست حضور در کاخ سفید با خارج کردن آمریکا از گفتگوهای مربوطه، آن را توافق خوبی برای آمریکا ندانست.
رئیس جمهوری آمریکا ماه گذشته تعرفه هایی بیست و پنج و ده درصدی بر واردات فولاد و آلومینیوم به آمریکا وضع کرد.
ترامپ در این زمینه گفت، این تعرفه ها باعث شد بسیاری از کشورها با ما پای میز مذاکره بیایند و اگر آمریکا و ژاپن بتوانند به توافقی تجاری دست یابند، تعرفه ها برای ژاپن حذف خواهد شد.
دولت ترامپ چندین متحد خود را از فهرست تعرفه ها حذف کرد اما ژاپن همچنان در این فهرست قرار دارد.
شینزو آبه اظهار داشت، کیفیت تولیدات ژاپن بالا است و یافتن جایگزینی برای این محصولات بسیار دشوار است و شرکتهای ژاپنی کمک فراوانی به صنایع و اشتغال آمریکا می کنند.
گفتنی است، ترامپ 17 اسفند 1396 نیز علی رغم هشدارهای بینالمللی، فرمان اجرایی افزایش تعرفه واردات آلومینیوم و فولاد به آمریکا را امضا کرد.
بر اساس این فرمان، تعرفه ای 25 درصدی بر واردات فولاد و 10 درصدی بر واردات آلومینیوم به آمریکا وضع خواهد شد.
با این حال کاخ سفید، 2 فروردین سال جاری در بیانیه اعلام کرد، ترامپ تعرفه های گمرکی متحدان آمریکا از جمله کشورهای عضو اتحادیه اروپا، آرژانتین، استرالیا، برزیل، کانادا، مکزیک و کره جنوبی را تا یکم ماه می تعلیق کرده است.
با معافیت این کشورها به نظر می رسد هدف ترامپ از اقدامات جدید تجاری، کاهش قدرت اقتصادی چین در بازارهای جهانی است.
116/112
بیشتر بخوانید:
ژاپن تایمز: آمریکا و احتمال بازگشت به پیمان تجاری ترنسآتلانتیک
افزایش حضور نظامی آمریکا در ژاپن/ تحلیل