تحلیل:

ایران پرس: شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل اعلام کرد: عملیات طوفان الاقصی باعث شد بیشتر صهیونیست ها اعتماد خود را به اسرائیل از دست داده و فلسطین اشغالی را مکانی امن برای زندگی نمی دانند.

اساساً یکی از مهمترین مشکلات رژیم صهیونیستی در طول نزدیک به ۸ دهه گذشته نداشتن مردم بومی بوده است. برای جبران معضل جمعیت، رژیم صهیونیستی یهودیان سراسر جهان را به مهاجرت به اراضی اشغالی تشویق کرده است. رفاه و امنیت دو وعده‌ای است که صهیونیست‌ها به یهودیان در سراسر جهان برای مهاجرت به اراضی اشغالی داده‌اند.

با این حال همواره معضل جنگ و ناامنی گسترده سبب شد که بخش زیادی از جمعیتی که در اراضی اشغالی مستقر شدند در فکر بازگشت به کشورهایی باشند که از آنجا به اراضی اشغالی مهاجرت کردند.

در یک سال گذشته رویای امنیت و رفاه با نسل کشی رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و در یک ماه گذشته نیز علیه لبنان بر باد رفت چرا که در واکنش به جنایت‌های رژیم صهیونیستی، گروه‌های مقاومت در فلسطین و لبنان نیز حملات مکرری را علیه اراضی اشغالی انجام می‌دهند که منجر به ناامنی گسترده و رو به افزایش شده است. بنابراین، در آستانه هشتاد سالگی رژیم جعلی اسرائیل، بخش عمده‌ای از مهاجرت معکوس از سرزمین‌های اشغالی به دلیل جنگ‌های مکرر این رژیم با گروه‌های مقاومت است.

ناامنی که بر اثر آتش‌افروزی مداوم رژیم صهیونیستی بر اراضی اشغالی سایه افکنده است هر روز بیشتر از قبل تأثیرات خود را نمایان می‌سازد. در یک سال گذشته و پس از عملیات ۷ اکتبر، نیم میلیون نفر از صهیونیست‌ها اراضی اشغالی را ترک کرده اند. در واقع همزمان با خالی شدن شهرک‌های صهیونیست‌نشین همجوار با نوار غزه، قریب به ۲۰۰ هزار صهیونیست نیز شهرک‌های خود در مجاورت لبنان را ترک کرده و در تل‌آویو و نقاط مرکزی اراضی اشغالی آواره شده‌اند.

روزنامه عبری زبان «اورشلیم پست» در گزارشی اذعان کرد: "رژیم صهیونیستی شاهد بزرگترین موج بی‌سابقه مهاجرت معکوس بوده و طی هفت ماه نخست سال جاری، ۴۰ هزار و ۶۰۰ تن اراضی اشغالی را ترک کرده‌اند. این آمار معادل دو هزار و ۲۰۰ نفر در هر ماه است."

اورشلیم پست اضافه کرد: :کسانی که مهاجرت معکوس می‌کنند اموال، مدارک دانشگاهی و مهارت‌های شغلی خود را نیز می‌برند."

در همین حال، یافته‌های نظرسنجی جامع «مرکز تأثیر یهودی» تصویر پیچیده‌ای از جامعه اسرائیل در زمان حال را نشان می‌دهد. این نظرسنجی نشان می‌دهد که در حال حاضر 29 درصد مردم به فکر مهاجرت به خارج از اراضی اشغالی هستند. همچنین 71 درصد از اسرائیلی‌ها نسبت به زندگی در اراضی اشغالی در ماه‌های آینده خوش‌بین نیستند.

باید گفت اگرچه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی و اعضای کابینه افراطی وی با تبلیغات گسترده، خود را برنده جنگ یک ساله علیه غزه و جنگ جاری علیه لبنان معرفی می‌کنند، اما واقعیت‌های اجتماعی به طور خاص نشان می‌دهد که این جنگ برای رژیم صهیونیستی هزینه‌های سنگینی داشته است که بخشی از این هزینه‌ها نظیر افزایش مهاجرت معکوس آشکار شده و بخش دیگری از این تبعات نیز در دوران پسا جنگ دیده خواهد شد.

نویسنده: سیدرضی عمادی

117