31 هفته از تظاهرات مردم در اراضی اشغالی علیه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی و کابینهاش میگذرد. این تظاهرات در تلآویو و 150 نقطه دیگر از فلسطین اشغالی برای سی و یکمین هفته پیاپی برگزار شد.
پافشاری کابینه نتانیاهو بر طرح اصلاح قضایی عامل اصلی برگزاری بزرگترین تظاهرات مردمی در اراضی اشغالی است.
تظاهرات متوالی بیش از 100 هزار نفری در اراضی اشغالی برخی از چالشها و تهدیدهای جدی رژیم صهیونیستی را آشکار کرده است.
یکی از تهدیدهای جدی این است که رژیم صهیونیستی دچار بحران سیاسی بیسابقهای شده است.
طی چهار سال این رژیم پنج انتخابات پارلمانی برگزار کرده، اما کابینه فعلی که حدود هشت ماه از عمر آن میگذرد، همچنان بسیار شکننده است.
در واقع، رژیم صهیونیستی در سالهای اخیر شاهد روی کار بودن کابینهای قوی نبود. علت اصلی این موضوع نیز به اوج رسیدن شکافهای سیاسی در اراضی اشغالی است.
تهدید مهم دیگر این است که این رژیم به سرعت به سمت افراط گرایی و نژادپرستی در درون حرکت میکند.
یکی از علل این موضوع نیز این است که چهرههای سرشناس سیاسی حاضر به مشارکت در کابینهای که نتانیاهو نخست وزیر آن باشد، نیستند. آنها نتانیاهو را بزرگترین یاغی توصیف میکنند.
در چنین شرایطی، نتانیاهو که به هیچ وجه حاضر به کنارهگیری از قدرت نیست به سمت ائتلاف با چهرههایی حرکت کرد که هم تجربه سیاسی ندارند و هم چهره منفوری در بدنه اجتماعی اسرائیل محسوب میشوند و بودن آنها در قدرت نیز عامل برای 31 هفته تظاهرات در 150 نقطه از اراضی اشغالی است.
تهدید مهم دیگر که پیش روی اسرائیل قرار دارد، افزایش شکاف اجتماعی است.
در پی شکاف سیاسی گسترده، مردم نیز به موافقان و مخالفان کابینه نتانیاهو تقسیم شده و عملاً صحنه سیاسی و اجتماعی رژیم شاهد دوقطبی آشکار و فزاینده است.
علاوه بر این، نارضایتی از سیستم سیاسی نیز افزایش یافته است. مدیر کل پیشین وزارت دارایی رژیم صهیونیستی روز شنبه گذشته در جمع معترضین در تلآویو تأکید کرد: خدمات عمومی در اسرائیل در بحران بیسابقهای گرفتار شده است.
تهدید مهم دیگر این است که در نتیجه شدت گرفتن بحرانهای سیاسی و اجتماعی در اراضی اشغالی، مهاجرت معکوس نیز افزایش یافته است.
نظرسنجیای که اخیراً توسط کانال 12 رژیم صهیونیستی انجام شد، نشان داد که با اصرار دولت نتانیاهو بر تصویب اصلاحات قضایی، حدود یک سوم اسرائیلیها در حال بررسی خروج از اراضی اشغالی هستند.
در چنین شرایطی، هشدارها درباره فروپاشی رژیم نیز افزایش یافته است.
«تامیر پاردو» رئیس پیشین موساد معتقد است: "رژیم صهیونیستی مکانیسم خود تخریبی را فعال کرده و به پایان خود نزدیک شده است."
برخی دیگر از شخصیتهای امنیتی و نظامی نیز تاکنون در چند نوبت درباره خطر فروپاشی رژیم هشدار دادند.
تحلیلگران و شخصیتهای سیاسی زیادی نیز با رصد بحرانهای داخلی این رژیم، خطر فروپاشی را گوشزد کردند.
«آری شاویت» تحلیلگر رژیم صهیونیستی از جمله افرادی است که پیش از این گفته بود: "ما از نقطه بیبازگشت عبور کردهایم و اسرائیل نفسهای آخر خود را میکشد."
نویسنده: سیدرضی عمادی
117