ایران پرس- حضرت آیت الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی و فرمانده کل قوا در دیدار فرماندهان و مسوولان نیروی دریایی، پیشرفت‌های ارتش و بویژه نیروی دریایی از ابتدای انقلاب اسلامی تا به امروز را عظیم و شگفت‌آور خواندند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار که به مناسبت هفتم آذر روز نیروی دریایی انجام شد، با اشاره به صف‌آرایی جبهه‌ای وسیع از دشمنان و رقبا در مقابل جمهوری اسلامی ایران گفتند: وجود این واقعیت در کنار ضرورت جبران عقب‌ماندگی‌ها، نشان‌دهنده لزوم کار مضاعف و فوق‌العاده در همه بخشهای نظام از جمله در نیروی دریایی است.

ایشان تصریح کردند: هرچه می‌توانید توانایی‌ها و آمادگی‌های خود را افزایش دهید تا دشمنانِ ایران حتی جرأت تهدید این ملت بزرگ را نداشته باشند.

نیروی دریایی ارتش ایران درسال های دفاع مقدس افتخارات ماندگاری را رقم زد. نیروی دریایی ایران امروز نیز با پشتوانه ای از ایمان و برخوردار از نیروهای خلاق و جوان و با بکارگیری تجربیات ارزشمند دوران دفاع مقدس در عرصه دفاع از مرزهای دریایی و صیانت از امنیت در دریاها و آبراه های بین المللی نقشی کلیدی ایفا می کند و مناطق مهمی همچون مکران، دریای عمان و آبهای آزاد را تحت پوشش خود دارد.

نیروی دریایی ایران با انجام ماموریت مهم دریایی و اعزام ده ها ناوگروه به دریاهای آزاد از جمله اقیانوس هند؛ باب‌المندب، کانال سوئز، دریای مدیترانه نقش موثر و کلیدی خود را در برقراری امنیت دریایی نشان داده است.

عزم نیروی دریایی استمرار پیشرفت ها در عرصه های دفاعی و قدرت بازداندگی است. آنگونه که رهبرمعظم انقلاب بیان کردند؛ نسل کنونی نیروی دریایی به ابتکار و توانایی‌های خود عمیقاً ایمان دارد و تحقق پدیده‌هایی همچون الحاق ناوشکن سهند و زیردریایی‌های فاتح و غدیر به ناوگان دریایی بشارت‌دهنده امکان پیشرفت‌های روزافزون است.

بی تردید حفظ  آمادگی نیروهای مسلح ایران در بالاترین سطوح دفاعی و بازدارندگی از ضروریات حفظ امنیت در مقابل تهدید هاست.

اندیشکده راهبردی تبیین درمقاله ای در تحلیل قدرت بازداندگی نیروی دریایی به این نکته اشاره می کند که: «یکی از اصول ایجاد بازدارندگی دریاپایه، دست‌یابی به فناوری‌هایی است که در تولید، ساخت و کاربرد تجهیزات نظامی دریایی کاربرد دارند. فناوری‌هایی همانند سیستم‌های ناوبری الکترونیکی و تولید تجهیزاتی نظیر ساخت سازه‌های فراساحلی، زیردریایی‌ با ماندگاری طولانی در دریا، کشتی‌های ضدرادار، ناوشکن‌های مجهز برای جنگ الکترونیک و موشک‌های هدایت‌شونده از جمله تجهیزات تضمین‌کننده برتری کشورها در دریا خواهند بود.»

تجربه نزدیک به یک قرن نشان می دهد امنیت در منطقه بویژه در خلیج فارس باید بدست کشورهای منطقه محقق شود. زیرا مداخله و حضور نظامی بیگانگان در منطقه همواره عامل نا امنی و بحران سازی بوده است. هدف آن ها از مداخله در مناطق با اهمیت ژئو پلیتیک؛ ایجاد وابستگی امنیتی به بیگانگان و فروش میلیاردها دلار سلاح و حفظ پایگاه هایشان در منطقه است.

از این روست که نقش نیروی دریایی در حفظ امنیت در سطحی راهبردی قرار گرفته است. آنگونه که فرمانده معظم کل قوا تصریح کردند: جمهوری اسلامی قصد آغاز جنگ با کسی را ندارد اما باید آنچنان توانایی‌های خود را افزایش دهد تا دشمن نه تنها از حمله به ایران بیمناک و هراسان باشد بلکه به برکت همبستگی، اقتدار و حضور مؤثر نیروهای مسلح در میدان سایه تهدید نیز از سر ملت ایران دور شود. 113/118

نویسنده: جمشید امین زاده

بیشتر بخوانید:

رهبر انقلاب خطاب به فرماندهان نیروی دریایی: کاری کنید دشمنان جرأت تهدید ملت ایران را نداشته باشند

هفتم آذر؛ زمانی برای تکریم رشادت‌ دریادلان ارتش جمهوری اسلامی ایران

هفتم آذر؛ روز افتخارآفرینی‌های مدافعان دریایی ایران/ تحلیل