ایران پرس- گرسنه نگه داشتن مردم یمن یکی از ترفندهای عربستان و امارات برای به زانو درآوردن یمنی ها است.

پایگاه اینترنتی الاخبار در گزارشی به قلم دعاء سویدان نوشت: حداقل 85 هزار کودک یمنی از سه و نیم سال پیش تاکنون به علت تداوم تجاوز رژیم عربستان جان خود را از دست داده اند.

این آمار وحشتناک نشان می دهد که عربستان سعودی و امارات با تنگ تر کردن حلقۀ محاصرۀ یمن چه جنایات غیرمستقیمی را در حق یمنی ها مرتکب می شوند.

این آمار شامل کودکان زیر 5 سال می شود و شامل گروه های سنی دیگر جامعۀ یمن نمی شود و اگر همۀ قربانیان محاصره شمارش شود، آمار بسیار وحشتناک تری به دست می آید.

اگر محاصرۀ بندر حدیده همینگونه ادامه یابد، 14 میلیون  نفر در یمن به یک قدمی گرسنگی خواهند رسید و روزهای آینده نشان خواهد داد که حلقۀ محاصرۀ بندر حدیده که آمریکا در آن نقش دارد، تنگ تر خواهد شد یا اتفاق دیگری خواهد افتاد.    

گرسنگی یکی از بزرگترین معضلاتی است که دامنگیر یمن شده و نام این کشور شاید در لیست کشورهای دارای فراگیرترین گرسنگی های قرن بیست و یکم گنجانده شود که همۀ این معضلات کار «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان و «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی و متحدان غربی این دو ولیعهد عرب است.   

یمن روزگاری "یمن خوشبخت" نامیده می شد زیرا سرزمینی ثروتمند بود ولی امروز یعنی در قرن بیست و یکم اثری از آن خوشبختی و ثروتمندی  دیده نمی شود بلکه برعکس، دچار بدترین بحران گرسنگی در سراسر جهان شده است به نحوی که میلیون ها یمنی خصوصاً در استان های ساحل غربی این کشور که فقیرترین استان های این کشور هستند، از گرسنگی رنج می برند و در یک قدمی گرسنگی عمومی قرار دارند و نمی دانند که آیا وعدۀ غذایی بعدی خود را به دست خواهند آورد و شکم خود را با آن سیر خواهند کرد یا نَه؟   

کودکان یمنی به علت ضعف ولاغری مفرط حتی قادر به گریه کردن نیز نیستند. کودکان و زنان یمنی بیشترین آسیب را از محاصرۀ سه و نیم سالۀ یمن دیده اند.

محمد بن سلمان و محمد بن زاید اعلام می کنند که پانصد میلیون دلار به مردم یمن اختصاص داده اند و «انور قرقاش» وزیر دروغ پراکنی (وزیر مشاور امور خارجی) امارات ادعا می کند که این کمک مالی برای  بهبود وضعیت یمنی ها اختصاص داده شده است ولی هدف عربستان و امارات از این گونه کمک ها جلوگیری از بازگشایی بنادر و دسترسی تعداد انبوهی از مردم یمن به نیازهای ضروری خود است؛ تعداد انبوهی که از فقر و محرومیت رنج می برند و واقعیت اینست که عربستان و امارات با این کمک ها می خواهند خودنمایی کنند و گناه گرسنگی مردم یمن را از دوش خود بردارند.

دیروز وحشتناک ترین آمار جرایم و جنایات عربستان وامارات در یمن منتشر شد؛ به این نحو که سازمان "کودکان را نجات دهید" فاش کرد که نزدیک به 85 هزار کودک یمنی زیر 5 سال از آوریل 2015 تا اکتبر 2018 به علت گرسنگی جان باخته اند.

ولی وزارت بهداشت دولت نجات ملی در صنعاء اعلام می کند که نزدیک به 180 هزار کودک زیر 5 سال به علت گرسنگی و سوء تغذیۀ شدید جان خود را از دست داده اند که احتمال افزایش این  آمار وجود  دارد.   

«تامر کیرولوس» (Tamer Kirolos) نماینده سازمان کودکان را نجات دهید در یمن اعلام کرد: درازای هرکودکی که با بمب و گلوله کشته می شود، دهها کودک دیگر از گرسنگی و بیماری می میرند.

کیرولوس درباره وخامت شدید وضعیت جسمی کودکان یمنی چنین می گوید: کارکرد اعضای مهم بدن کودکان یمنی روز به روز کاهش می یابد و سرانجام از کار می افتد.

کیرولوس می افزاید: سیستم ایمنی بدن کودکان یمنی بسیار ضعیف است به نحوی که این کودکان بیش از پیش در معرض ابتلاء به انواع بیماری های مسری هستند و به حدی ناتوان هستند که حتی  نمی  توانند گریه کنند!

فرودگاه ها، گذرگاه های زمینی و بنادر یمن از مارس 2015 تحت محاصرۀ عربستان است و هم اکنون که تجاوز در آستانۀ 4 سالگی خود است، نزدیک به 14میلیون یمنی با خطر گرسنگی روبرو شده اند.

تنگ تر شدن حلقۀ محاصرۀ بندر حدیده، مهم ترین بندر تأمین کننده مواد غذایی مردم یمن؛ باعث شده است که مشکل کمبود مواد غذایی به اوج خود برسد.

مسئولانی در سازمان بنادر دریای سرخ که بندر حدیده نیز تحت کنترل این سازمان است، حملات هوائی ائتلاف سعودی به بندر حدیده در سپتامبر 2015 باعث کاهش 60% کارآیی این بندر شود که این ناکارآیی با آغاز سال 2018 به علت جلوگیری ائتلاف از لنگر کشتی های باری در این  بندر به 79% رسیده است.

این امر باعث کاهش واردات مواد غذایی از بندر حدیده به مقدار 55 هزار تُن در هر ماه شود.

سازمان کودکان را نجات دهید، اعلام می کند که این 55 هزار تُنی که از مجموع واردات ماهانۀ مواد غذایی بندر حدیده کاهش یافته است، می تواند نیاز 4 میلیون و 400 هزار نفر را خصوصاً 2 میلیون و 200 هزار کودک تأمین  کند.

این سازمان  بین المللی هشدار می دهد که کاهش بیشتر واردات مواد غذایی احتمالاً گرسنگی عمومی را به دنبال خواهد داشت.         

بدتراینکه ائتلاف سعودی هفته گذشته 3 کشتی را از بخش بارانداز بندر حدیده با توسل به زور خارج کرد و با هدف زمینه چینی برای حمله به این بندر دروغ پراکنی می کند به این نحو که گاه ادعا می کند حوثی ها از بندر حدیده برای قاچاق اسلحه و ایجاد اختلال در کشتی رانی در دریای سرخ استفاده می کنند (در حالی که سازمان ملل بر بندر حدیده با دقت نظارت می کند) و گاه ادعا می کند که حوثی ها در تداوم فعالیت بندر حدیده سنگ اندازی می کنند.

ائتلاف ادعا می کند که دولت صنعاء از ورود فرآورده های نفتی به بازارهای یمن جلوگیری می کند ولی واقعیت اینست که ائتلاف سعودی بندر نفتی "رأس عیسی" را از بیش از یک سال پیش تعطیل کرده است که این امر باعث افزایش فشار کاری در بندر حدیده شده است زیرا گنجایش تخلیه نفت در این بندر حدود 15 هزار تُن است بنابراین بار نفتکش هایِ حامل بیش از این مقدار با تأخیر تخلیه می شود.

تنگ ترکردن حلقۀ محاصرۀ بندر حدیده یکی از مهمترین عوامل گرفتار شدن مردم استان های غربی یمن به خطر گرسنگی است.

بخش زیادی از مردم این استان ها خصوصاً استان حدیده با ماهیگیری زندگی می کنند و ماهیگیری تنها  منبع روزی آنها است ولی محاصرۀ بندر حدیده کسب و کار آنها را مختل کرده است.

نیروهای ائتلاف سعودی ماهیگیران یمنی را از پرداخت به کسب و کار  خود  بازمی دارند و قایق های آنها، باراندازها و بازارهای ماهیگیری را بمباران می کنند که به همین دلیل هزاران خانوادۀ یمنی خصوصاً در شهر "التحیتا" منبع روزی خود را از دست داده اند.

ائتلاف همچنین زمین های کشاورزان یمنی را با حملات هوایی کورکورانه به "زمین  سوخته" تبدیل کرده و کارخانه های مهم را یا بمباران می کند یا اطراف این کارخانه ها را به میدان جنگی تبدیل کرده است که همین امر باعث تعطیلی این کارخانه ها شده است. 

تعطیلی این کارخانه ها هم باعث شده که خانواده های دیگر منبع روزی خود را از دست  بدهند و با خطر گرسنگی مواجه شوند.

با توجه به این اوضاع و شرایط، مردم برخی از شهرهای ساحلی یمن به علت دسترسی نداشتن به حبوبات یا آرد مجبور شده اند که به بچه های خود برگ های درختان را بخورانند که گاه این برگ تُرش و آزاردهنده است.  

یمن 75 سال پیش یعنی در سال 1943 گرسنگی عمومی را تجربه کرده بود ولی طبیعت یعنی خشکسالی عامل این گرسنگی بود اما عامل گرسنگی امروز دو کشور سلطه طلب به نام عربستان و امارات هستند کشورهایی که نابود کردن کشوری دیگر برای آنها اصلاً مهم نیست زیرا فقط می خواهند منافع خود را تأمین کنند.

138/110

مترجم: منوچهر مهدوی

بیشتر بخوانید: 

اعتراف به مرگ 85 هزار کودک یمنی بر اثر گرسنگی و قحطی

یونیسف: 11 میلیون کودک یمنی به کمک های بشردوستانه نیاز دارند

صندوق نجات کودکان: عربستان عمدا غیرنظامیان را در یمن هدف قرار می‌دهد