خبرگزاری عراقی براثا درگزارشی نوشت منابع مسوول کرد درآن زمان اعلام کردند که اخراج خبرنگار شبکه الجزیره در ارتباط با توئیتهایی با رویکرد طایفه گرانه علیه نیروهای نظامی پیشمرگه کرد بوده و تصمیم به اخراج وی، به دلیل سیاسی نبوده است.
منابع مسئول کرد در منطقه کردستان عراق افزودند که مسئولان منطقه کردستان عراق از همه نقطه نظرها حتی نقطه نظراتی که با آرا و نظرات آن ها همخوانی نداشته باشد، استقبال می کنند، ولی اجازه نمی دهند به ساکنان این منطقه اهانت دینی و یا مذهبی شود.
همچنین در روز بیست و نهم ماه اکتبر گذشته، فرماندهی عملیات مشترک عراق طی حکمی، دستور اخراج خبرنگار شبکه سعودی "العربیه حدث" را به علت پوشش اخبار ساختگی و دروغین از مناطق درگیری در موصل صادر کرد.
فرماندهی عملیات مشترک عراق در توضیحات خود درباره اخراج خبرنگار العربیه حدث از صحنه درگیریها در موصل گفت که وی به دلیل نحوه پوشش اخبار مناطق درگیری در موصل و انتشار اخبار دروغین درباره روند درگیری ها در الرطبه و موصل اخراج شده است.
مسالهای که در ابتدا قابل توجه به نظر می رسد این است که شبکههای الجزیره و العربیه به اخراج خبرنگاران خود از عراق هیچ واکنشی نشان ندادند، تا جائیکه به نظر می رسد که این مساله هیچ اهمیتی برای این شبکه ها ندارد.
بییشتر این احتمال داده می شد که کسانی که زمام امور در دست آنان است و به این شبکه ها مشاوره می دهند، بر این باور هستند که سکوت اختیار کردن بهتر از واکنش نشان دادن و اعتراض کردن است.
این احتمال نیز هست که آن ها برای بیان اعتراض و ناخرسندی خود از تصمیم اخراج خبرنگاران شبکه های الجزیره و العربیه، به شبکه های خصوصی متوسل شدند.
اخراج خبرنگاران شبکه های الجزیره و العربیه حدث از عراق دربردارنده پیام های مهم به کشورهای حامی این شبکه ها و طرف ها و مسئولان و مدیران این شبکه هاست.
مهم ترین این پیام ها این است که این شبکه ها و شبکه های مشابه، اعم از عراقی یا عربی یا غیرعربی، ابزارها و شاخه های گروه های تروریستی مانند القاعده و نیز داعش به شمار می روند و در جهت تبلیغ و ترویج افکار و عقاید و توطئه های آنان و گسترش و انتشار جنایت هایشان فعالیت می کنند.
با استناد به تحقیقات و مطالعات دقیق و موثق و نقطه نظرات کارشناسان می توان گفت که شبکه های ماهواره ای معروف الجزیره و العربیه ، همچنان بهترین تریبون در مسیر ترویج و تبلیغ برای گروه های تروریستی و فتنه انگیزی طایفه ای و مذهبی در پیکره امتهای عربی و اسلامی است.
رویکرد شبکه های الجزیره و العربیه، ماهیت برنامه های آن ها و گرایش های پرسنل و کارکنان و سوابق مهمانان این شبکه ها و نحوه پوشش دادن تحولات و خبرها همه در مسیر دامن زدن به اختلافات و درگیری ها و فتنه ها است.
بهترین مصداق برای این گفته این است که طرف هایی که از سوی شبکه های الجزیره و العربیه هدف قرار می گیرند، دشمنان آمریکا، رژیم صهیونیستی و درمجموع جهان غرب و نیز دشمنان گروه های تررویستی هستند.
از بارزترین طرف هایی که این شبکه ها آنرا دشمن خود می داند، جمهوری اسلامی ایران، حزب الله لبنان ، جنبش های مقاومت فلسطین، گروه های الحشد الشعبی درعراق ، حوثی ها در یمن و نظام سوریه و جنبش های خواهان حقوق مدنی در بحرین و کشورهای دیگر هستند.
کسانی که اخبار و برنامه های شبکه های الجزیره و العربیه را دنبال می کنند، به سادگی در می یابند که ده درصد برنامه های این شبکه های عربی - داعشی به جنایت های رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین اختصاص دارد و بقیه برنامه ها در انتقاد و خصومت با دشمنان رژیم صهیونیستی و هم پیمانانش است.
دریمن، شبکه های الجزیره و العربیه برای حوثی ها که نماینده بخش عمده ای از مردم یمن و بیانگر خواستههای آن ها هستند، از اصطلاح " شورشیان " استفاده می کنند ، این درحالیست که برای گروه های تروریستی مسلح در سوریه اصطلاح " معارضان میانه رو" را به کار می برند!
این شبکه ها در عراق ، نیروهای الحشد الشعبی را " شبه نظامی " می نامند، و در اکثر موارد برای آن ها صفت " طایفه گری" را به کار می برند، درحالیکه اگر نیروهای الحشد الشعبی نبودند، گروه تروریستی داعش به کاخ های حکام کشورهایی که الجزیره و العربیه به آن وابسته هستند، هم راه یافته بودند.
این شبکه های عربی ظرف دو سال و نیم گذشته، از هیچ وسیله و روشی برای تخریب وجهه پیروزی های نیروهای ارتش عراق و الحشد الشعبی و نیروهای پیشمرگه در نبرد با عناصر تروریست داعش غافل نشده اند و همچنان همه تمرکز و توجه خود را درجهت تخریب نیروهای الحشد الشعبی به کار می گیرند.
این شبکه ها ، قبل از هر نبردی، همه امکانات و توانایی های خود را برای ایجاد رعب و وحشت در میان مردم نسبت به نیروهای الحشد الشعبی در صورت مشارکت در نبردها به کار می گیرند، و همه این ها قبل از درگیری های بیجی، تکریت، رمادی، فلوجه و موصل اتفاق افتاد.
این شبکه ها در درگیری هایی نیز که نیروهای الحشد الشعبی مشارکت ندارند، به دروغ پردازی و ادعاها و بزرگ نمایی درخصوص تخلفات کوچک و موردی، ادامه می دهند، درحالیکه پیروزی این نیروها را در زمینه بیرون راندن داعش از شهرها و مناطقی که اکثر ساکنان آن سنی مذهب هستند، نادیده می گیرند.
این روزها و دربحبوحه تشدید درگیری ها در موصل برای بیرون راندن داعشی ها از این منطقه، این شبکه ها شبانه روز درباره مشارکت نیروهای الحشد الشعبی دراین نبرد و ورود به موصل هشدار می دهند، این درحالی است که به هیچ وجه به خطرات حضور نیروهای ترکیه و نقض حاکمیت عراق از سوی آنان نمی پردازند.
این شبکه ها همچنین از پرداختن به حضور حزب کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) که علاوه بر مستقر شدن در کوه های قندیل ، دامنه نفوذشان به سنجار و مناطق دیگر گسترش یافته است، امتناع می کنند و به هیچ وجه به حضور نظامی آمریکا و حضور نیروهای اطلاعاتی اسرائیل در شمال عراق نمی پردازند.
بنابراین می توان نتیجه گرفت که اهانتهای رسانههای عربی - داعشی العربیه و الجزیره به نیروهای الحشد الشعبی و نیز به نیروهای ارتش عراق و نیروهای پیشمرگه کرد، باعث اخراج خبرنگاران این شبکه ها از عراق شد.
بدون تردید ، اقدام به اخراج کردن خبرنگاران شبکه های الجزیره و العربیه از عراق، اقدامی درست و مهم است ولی کافی نیست، بلکه انتظار می رود که رسانه های مسئول و پایبند و صاحب نظران چه در داخل عراق و چه در سطح کشورهای عربی، رویکردهای این شبکه ها و سیاست های خرابکارانه و فتنه جویانه آن ها را افشا کنند و درباره خطر این شبکه ها هشدار دهند.
نویسنده : علی عبد سلمان