به گزارش ایران پرس، دفتر نخست وزیری عراق پنجشنبه شب در بیانیه ای اعلام کرد این تصمیم با توجه به تمایل «فالح الفیاض» برای ورود به فعالیت سیاسی و حزبی گرفته شده است.
دفتر نخست وزیری عراق خاطرنشان کرد ورود «فالح الفیاض» به فعالیت های سیاسی با بی طرفی پست های امنیتی و اطلاعاتی سازگاری ندارد.
این بیانیه در این خصوص به قانون اساسی عراق مبنی ضرورت بی طرفی دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی و نیز اساسنامه سازمان الحشد الشعبی و دستورالعمل های مربوطه استناد کرده است.
در این بیانیه اشاره ای به جانشین یا جانشینان احتمالی فالح فیاض در پست های مذکور نشده است.
کارشناسان مسائل عراق این تصمیم را در شرایطی که عمر دولت کنونی این کشور رو به پایان است و رهبران و احزاب سیاسی سرگرم رایزنی های فشرده جهت تشکیل فراکسیون (ائتلاف) بزرگ پارلمانی هستند که اختیار تشکیل دولت جدید را خواهد داشت، حساس و تعیین کننده ارزیابی می کنند.
انتخابات پارلمانی عراق، 12 مه 2018 برگزار شد.
بر اساس نتایج نهایی انتخابات پارلمانی عراق ائتلاف های سائرون (مقتدی صدر) با 54 کرسی، الفتح (هادی العامری) با 47 کرسی، النصر (حیدر العبادی) با 43 کرسی، دولت قانون (نوری المالکی) با 25 کرسی، الوطنیه (ایاد علاوی) با 22 کرسی، جریان حکمت (سید عمار حکیم) با 19 کرسی و القرار (اسامه النجیفی) با 13 کرسی، بیشترین سهم را از پارلمان آینده عراق از آن خود کردند.117