ایران پرس– رئیس دفتر سابق ریاست جمهوری تونس از تشکیل حزبی جدید در تونس به نام «تَحیا تونس» خبر داد.

«آدم یوسف» در گزارشی در پایگاه قطری العربی الجدید به نقل از «سلیم العَزابی» رئیس دفتر سابق ریاست جمهوری تونس گفت که ریاست این حزب را «یوسف الشاهد» نخست وزیر تونس برعهده دارد.

العزابی از احزاب و گروه‌های میانه رو و ترقیخواه در تونس خواست که برای اتفاق نظر درباره این طرح سیاسی جدید گردهم آیند.

«سلیم العَزابی» گفت: این حزب که به گفته یوسف الشاهد بالغ بر پنج هزار نفر عضو دارد، مورد حمایت گروه‌های سیاسی است.

وی از الشاهد خواست که چون گذشته به فعالیت خود در زمینه مبارزه با فساد و اجرای اصلاحات ادامه دهد.

العزابی که پس از یوسف الشاهد مرد شماره دو این حزب به شمار می رود و ماموریت هماهنگ کننده کل این حزب برعهده وی است، گفت: اصول ترقیخواهانه حزب «تحیا تونس» برگرفته از جنبش اصلاحات است و این حزب، بار دیگر اعتبار و جایگاه قانونمندانان و درصدر آن‌ها «الحبیب بورقیبه» و دیگر یاران وی از جنبش ملی را به آن‌ها بازخواهند گرداند.

العزابی گفت: هدف از تشکیل این حزب جدید، ایجاد وحدت و یکپارچه کردن خانواده میانه روهای ترقیخواه و نیز یکدست کردن قانونمندانی است که شمار زیادی از جمعیت این خانواده را تشکیل می دهند و بدین ترتیب با وجود آن‌ها می توان در انتخابات شرکت کرد و اکثریت کافی را برای تغییر واقعیت و موفقیت در انجام اصلاحات کسب کرد؛ اصلاحاتی که نخست وزیر تا به امروز به علت نداشتن پشتوانه قوی سیاسی نتوانسته است آن را اجرایی کند.

رهبران حزب جدید «تحیا تونس» به طور رسمی از تولد این طرح سیاسی از استان المنستیر خبر دادند که زادگاه بورقیبه و طرفدارانش به شمار می رود.

المنستیر، همچنین محل تولد حزب ندای تونس در سال 2012 است که تبلیغات ریاست جمهوری برای الباجی قائد السبسی رئیس جمهوری تونس از آن جا شروع شد. درآن زمان،  العزابی و یوسف الشاهد در زمینه تبلیغات انتخاباتی برای الباجی قائد السبسی فعالیت می کردند.

استان المنستیر، جایگاه انتخاباتی برای گروه‌های قانونی به شمار می رود، به شکلی که حزب ندای تونس توانست اکثریت قریب به اتفاق آرا را در انتخابات ریاست جمهوری تونس و نیز 5 کرسی را در انتخابات پارلمانی کسب کند.

اما نمایندگان آن، همگی از حزب ندای تونس جدا شدند و به حزب جدید الشاهد ملحق شدند.

انتخاب نام «تحیا تونس» برای این حزب به شیوه رای گیری الکترونیکی صورت گرفت که تعداد آرا از 64 درصد فراتر رفت، و این انتخاب در مقایسه با ندای وطن و ائتلاف ملی ، رای بیشتری به دست آورد.

انتخاب نام این حزب، دلایلی دارد، از جمله اینکه، این حزب دربردارنده شعار تبلیغات انتخاباتی حزب ندای تونس و نیز عبارتی است که رئیس جمهوری تونس همواره سخنرانی‌های خود را با آن به پایان می رساند.

نشست استان المنستیر، پایانی برای مجموعه نشست‌های مشورتی است که در همه استان‌های تونس برگزار شد.

«مصطفى بن حمد» رئیس فراکسیون « ائتلاف ملی» به العربی الجدید گفت این احتمال وجود دارد که نام فراکسیون پارلمانی این حزب نیز به فراکسیون «تحیا تونس» تغییر یابد.

بن حمد افزود: این حزب مشتمل بر اعضایی از حزب ندای تونس، آفاق تونس و المبادره و از شخصیت‌های ملی و ترقیخواه است که در جلسه‌های مشورتی حزب جدید مشارکت داشتند.

وی گفت که دیدارهای مشورتی با حزب مشروع تونس و احزاب میانه روی ترقیخواه با هدف جمع آوری و بسیج گروه‌ها قبل از ورود به مراحل سیاسی آتی با هدف جلوگیری از به هدر رفتن تلاش‌هاست.

در نشست هیات موسسه المنستیر ، وزرای دولت یوسف الشاهد و نمایندگان ائتلاف ملی که با 44 نماینده، پس از حزب النهضه که 68 نماینده دارد، دومین قدرت پارلمانی به شمار می رود، و نیز برخی از اعضای جدا شده از حزب‌های ندای تونس و آفاق تونس حضور داشتند.

ناظران معتقدند که این حزب جدید، قدرت و نفوذ خود را از ورثه حزب ندای تونس و از پشتوانه مردمی می گیرد که از مدیریت حافظ قاید السبسی فرزند رئیس جمهوری تونس خشمگین هستند.

از سوی دیگر، «زهیر المغزاوی» دبیر کل جنبش الشعب تونس از آن چه آنرا استفاده نخست وزیر از امکانات مالی برای تشکیل حزب سیاسی برای رقابت در انتخابات 2019 نامید ، انتقاد کرد و گفت که این اقدام به منزله فریب دادن احزاب سیاسی و شهروندان است.

وی گفت: نخست وزیر باید استفعا می داد و سپس به تشکیل حزب سیاسی اش می پرداخت.

مترجم : آقایی

141/118

بیشتر بخوانید:

تهدید حزب ندای تونس به‌خروج از دولت یوسف الشاهد

تداوم بحران در تونس؛ اعلام پایان همکاری السبسی با جنبش‌النهضه