اهالی موصل در شمال عراق، درحالی به استقبال سال نو میلادی رفته‌اند که اوضاع امنیتی در این منطقه، بسیار خوب گزارش شده است.

«رائد الحامد» در گزارشی در پایگاه روزنامه القدس العربی به نقل از «کاظم جاسم» دانشجوی دانشگاه موصل نوشت: همکاری شهروندان با نیروهای امنیتی به برقراری امنیت در موصل منجر و باعث شده است که هیچ اختلالی در اوضاع امنیتی در جریان برگزاری مراسم سال نو پس از آزادی این شهر از اشغال داعش به وجود نیاید.

وی افزود: گروه داعش طی سه سال سلطه خود بر شهر موصل، از انجام مراسم سال نو جلوگیری می‌کرد.

جاسم به القدس العربی گفت: هیچ تدابیر امنیتی غیرمعمول قبل از شروع مراسم سال نو یا طی این مراسم در موصل برقرار نشد، و فقط شاهد افزایش رفت و آمد گشتی‌های امنیتی بودیم و برخورد نیروهای امنیتی با مردم عادی و طبیعی بود و آن‌ها محدودیتی برای مردم ایجاد نمی‌کردند.

دانشجوی دانشگاه موصل همچنین گفت: اوضاع موصل چه از لحاظ معیشتی و چه از نظر ارائه خدمات به شهروندان، به تدریج بهبود یافته است و اوضاع امنیتی این شهر پس از پیروزی نیروهای امنیتی در نبرد با گروه داعش خوب و آرام است.

این دانشجوی اهل موصل افزود: مرکز شهر موصل به طور کامل از لوث عناصر داعش پاکسازی شده است، اما هنوز برخی از عناصر فراری این گروه، در مناطق جنگلی و در ساحل رود دجله و در صحرای غرب موصل هستند.

«حمزه عاید حسین» دانشجوی دانشکده آموزش در دانشگاه موصل نیز گفت: داعش دیگر تهدیدی برای شهر موصل نیست، اما مناطق نزدیک به مناطقی که عناصر داعش در آن حضور دارند، همچنان درمعرض تهدید از سوی این گروه واقع است و از جمله این مناطق، مناطق ناهموار نزدیک به برخی روستاهاست که بر رود دجله در شمال غرب موصل مشرف هستند.

وی افزود: عناصر داعش در ساحل رود دجله میان درختان مخفی می‌شوند. آن‌ها از وضعیت خود در هراسند و فقط تلاش می‌کنند تا جان خود را در مناطقی که مخفی شده‌اند، حفظ کنند. از این‌رو، در شرایط فعلی هیچ‌گونه خطری از جانب آنان وجود ندارد.

«حمزه عاید حسین» تصریح کرد: نیروهای امنیتی حدود سه ماه پیش، عملیات امنیتی غافلگیر کننده را برای پاکسازی این مناطق اجرا کردند که این عملیات، با مقاومت عناصر داعش روبه‌رو شد.

عناصر داعش در مناطق صخره‌ای ناهمواره یا میان انبوه درختان در ساحل رودهای دجله و زاب بالا مخفی شده بودند.

به گفته منبع یاد شده، این مناطق بسیار ناهموار بودند و و راه‌های زمینی مناسب برای حرکت خودروهای زرهی دراین مناطق وجود نداشت و اکثر عناصر داعش هم از برخی از جزایر رود دجله به عنوان مقر خود استفاده می‌کردند.

این مناطق همچنین به داشتن جنگل‌های انبوه و جزایر گِلی و نیز جزایر مملو از درختان به ویژه در مناطق واقع بین روستاهای العدله و المخلط واقع در دشت نینوا در ساحل رود دجله معروف است.

این دانشجو گفت: اما در بخش روبه‌رویی این روستا، روستای السفینه واقع است که روستای محل سکونت من است و از آن جا برای درس خواندن به موصل می‌روم و در روزهای تعطیلات و ایام عید به روستا بازمی‌گردم و مقابل روستای ما، روستاهای کردنشین نزدیک به منطقه الکویر وجود دارد.

روستای السفینه که مناطق دشت نینوا در جنوب غرب اربیل و جنوب شرق موصل را به هم متصل می‌کند، در نقطه تقاطع رود زاب بالا در رود دجله واقع است و به علت موقعیت جغرافیایی خوب خود، روستای گردشگری معروف است، اما به دلیل شرایط امنیتی، امکان استقبال از گردشگران را ندارد.

مترجم: کبری آقایی 

بیشتر بخوانید: 

موصل؛ جشن اولین سالگرد آزادی از اشغال داعش+ ویدئو

القدس‌العربی: سالروز آزادسازی موصل؛ تداوم رنج عراقی‌ها درسایه بی‌اعتنایی جامعه‌جهانی