انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری روز جمعه (۱۱ اسفند) در سراسر ایران برگزار می شود. یکی از مهمترین موضوعات در حوزه انتخابات، برگزاری آن در محیطی امن و بدون تنش است.
حضرت آیت الله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی چهار راهبرد را درباره انتخابات روز جمعه تعیین کردند که شامل مشارکت قوی، رقابت واقعی، سلامت حقیقی و امنیت کامل است.
در همین راستا، «سیدمجید میراحمدی» معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور و رئیس ستاد امنیت انتخابات کشور روز دوشنبه اعلام کرد: "بیش از ۲۵۰ هزار نفر از نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی مسئولیت تامین امنیت انتخابات را بر عهده دارند."
یکی از دلایلی که امنیت انتخابات در ایران برجسته می شود، ساختار و ترکیب جمعیتی ایران است.
ایران کشوری با تنوع قومی و قبیله ای است و وجه قومی و قبیله ای در انتخابات و مشارکت مردمی نیز پررنگ است. با این حال، در انتخابات گذشته ایران کمترین ناامنی به وجود نیامده و برگزاری انتخابات در محیطی امن از جمله دستاوردهای ملموس جمهوری اسلامی ایران بوده است.
در همین راستا، حضرت آیت الله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در تاریخ ۲۰ اسفند ۱۳۹۴ عنوان کردند: "خصوصیت دیگری که مهم و قابل توجّه است و باید واقعاً خدا را شکر کنیم، امنیّت و آرامش فضای انتخابات بود؛ حتّی در آنجاهایی که انگیزههای اختلاف وجود دارد؛ مثل مواردی که قومیّتهایی هست، بین دو شهر اختلاف هست، بین دو شهر رقابت هست؛ از این قبیل در سراسر کشور داریم؛ هیچجا حادثهی تلخی اتّفاق نیفتاد. حالا در شهرهای بزرگ و امثال اینها که واضح است، در گوشهوکنار کشور هم همینجور بود؛ حادثهای که فضای انتخابات را تلخ کند و خدای نکرده به جان افراد صدمهای وارد بشود، اتّفاق نیفتاد."
یکی از دلایل مهمی که سبب میشود رهبر انقلاب اسلامی همواره بر برگزاری انتخابات در امنیت کامل تاکید کنند، مربوط به کارکردی است که ایشان از انتخابات مد نظر دارند. ایشان بر این باور هستند که انتخابات در ایران باید به وحدت منجر شود.
در همین راستا، رهبر معظم انقاب اسلامی در دیدار ۲۹ بهمن ۱۴۰۲ مردم تبریز یادآور شدند: اختلافات سلیقهای و سیاسی نباید در وحدت ملی ملت ایران در مقابل دشمنان تاثیر بگذارد.
این دستاورد مهم و ملموس در شرایطی به دست آمده است که دشمنان جمهوری اسلامی ایران از هیچ اقدامی برای تأثیرگذاری منفی بر انتخابات و زیر سوال بردن آن از یک سو و ایجاد اغتشاش و ناامنی از سوی دیگر دریغ نکرده اند. مطابق داده های نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران، دشمنان از سپتامبر گذشته درصدد بودند با ایجاد اغتشاش و ناامنی، شرایطی را فراهم کنند که اساسا زمینه برگزاری انتخابات در 11 اسفند فراهم نشود که این تلاش با هوشیاری سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی ناکام مانده است.
نویسنده: سیدرضی عمادی
117