مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری برزیل در حالی روز یکشنبه 28 اکتبر برگزارمی شود که رقابت های انتخاباتی میان دو نامزد راستگرا و چپگرای این کشور به اوج رسیده است و شهروندان این کشور در فضایی پر تنش ومتاثر از مشکلات اقتصادی و سیاسی به پای صندوق های رای می روند.
در دور نخست انتخابات ریاست جمهوری این کشور، «ژایر بولسونارو» Jair Bolsonaro نامزد راستگرای انتخابات این کشور46 درصد آرا و«فرناندو حداد» Fernando Haddad نامزد حزب کارگر 29 درصد آرا را به دست آوردند.
ترامپ برزیل
انتخابات ریاست جمهوری برزیل، در شرایطی به دور دوم کشیده شده که «بولسونارو» به دلیل دادن وعده های عوام فریبانه مشابه «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا، به «ترامپ برزیل» معروف شده است.
بولسونارو که بهعنوان سیاستمداری پوپولیست شناخته میشود، توانسته با تکیه بر وعده مبارزه با فساد و سامان دادن به نظام مالیاتی کشور، در انتخابات اخیر، حزب خود را از حاشیه به متن بزرگترین کشور آمریکای لاتین بیاورد.
از همین رو، تحلیلگران و رسانه های برزیلی از حضور احتمالی بولسونارو در سمت ریاست جمهوری این کشور، ابراز نگرانی کرده اند.
«لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا» رئیس جمهوری سابق برزیل در این زمینه می گوید: مردم و احزاب سیاسی باید اختلافات را کنار بگذارند و برای شکست دادن جریان فاشیستی در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری، با اتحاد کامل از «فرناندو حداد» نامزد چپ گراها حمایت کنند.
این انتخابات در حالی برگزار می شود که برزیل به عنوان نخستین قدرت اقتصادی آمریکای لاتین با بحران اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بزرگی رو به روست.
فساد و شرایط وخیم اقتصادی سبب چند دستگی در این کشور شده است.
این شرایط فضا را برای نامزد راست افراطی این کشور فراهم آورده است تا با شعارهای پوپولیستی وارد عرصه انتخابات شود و با شعارها و سخنرانی های جنجالی و انتقادی بتواند آرا شهروندان این کشور را جلب کند.
«ژولیت دومون» کارشناس مسایل آمریکای لاتین در این زمینه می گوید: بخشی از آرای مردم به نامزد دست راستی به منزله اعتراض مردم است، در واقع می توان این شرایط را ناشی از مخالفت گسترده مردم با سیاست های سنتی در این کشور دانست.
بولسونارو در رقابت های انتخاباتی در اظهاراتی که خشم دوستداران محیط زیست را برانگیخته، اعلام کرده است که در صورتی که طرح ‹تریپل اِی› (ایجاد راهروی زیست محیطی از کوه های آند تا اقیانوس اطلس) و مسئله سرزمین های متعلق به بومیان در توافقنامه آب و هوایی پاریس مد نظر قرار نگیرد، آن را امضا نخواهد کرد.
وی همچنین از برنامه های خود برای ایجاد سد، بهره برداری از معادن و ایجاد بزرگراه در منطقه آمازون سخن گفته است.
شهروندان برزیلی در حالی روز یکشنبه 28 اکتبر به پای صندوق های رای می روند که «بولسونارو» اعلام کرده است، هیچ نتیجهای غیر از پیروزی خودش در انتخابات را نخواهد پذیرفت.
این در حالی است که احزاب سیاسی این کشور همچنان در تلاشند تا با جلب مشارکت مردم در انتخابات پیش رو، پیروزی خود را رقم بزنند.
تجمع گروههای مذهبی در اعتراض به ترامپ برزیل
در این شرایط به نظر می رسد در صورت پیروزی قطعی «بولسونارو» در این کشور، باید منتظر تغییرات عمده سیاسی، اقتصادی نه تنها در برزیل بلکه در منطقه بود.
135/110
نویسنده: آتوسا دینیاریان
بیشتر بخوانید:
تله سور: وضع اضطراری در برزیل؛ بیم پیروزی بولسونارو در دور دوم انتخابات
تجمع حامیان نامزد راستگرای انتخابات ریاستجمهوری برزیل
تظاهرات ضد «ترامپبرزیل» در مخالفت با قدرتگرفتن راستگرایان
پیشتازی نامزد راستگرایان برزیل