انتخابات زودهنگام پارلمانی کویت در روز 26 نوامبر(6 آذر) برگزار می شود، اقدامی که می تواند به اختلافات میان قوه های مقننه و مجریه در ارتباط با بحران اقتصادی شدید دراین کشور پایان دهد.

به گزارش خبرگزاری عراقی براثا، کویت درحالی به زمان برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی نزدیک می شود که با بحران اقتصادی شدید روبرو است و از مهم ترین نشانه های آن افزایش قیمت فرآورده های سوختی و اجرای سیاست های بیشتر ریاضت اقتصادی است.

این درشرایطی است که پارلمان کویت از سوی صباح الاحمد الجابر الصباح امیر کویت منحل شده و دولت به توصیه نخست وزیر "جابر المبارک الصباح" استعفا داده است.
پس از اینکه احزاب کویت از تصمیم قبلی خود مبنی بر تحریم انتخابات، عقب نشینی کردند، اکنون فضایی از رقابت شدید انتخاباتی برای کسب کرسی های مجلس " امت " کویت حاکم شده و پیش بینی می شود که این مجلس با مجلس قبلی که اخیراً با حکم امیر کویت منحل شد،  متفاوت باشد.
454 نامزد برای کسب 50 کرسی در مجلس امت کویت تلاش می کنند و به دنبال دستیابی به ثبات سیاسی در پی مدت های طولانی اختلاف و نزاع میان قوه های مقننه و مجریه هستند؛ اختلافی که به شکل آشکار برعملکرد دولت تاثیر گذار بود و بسیاری از طرح ها را ناکام گذاشت.
مسئولان کویتی نیز امیدوارند که این انتخابات موفقیت آمیز باشد و درنتیجه مجلس و دولتی که درآینده روی کار می آیند، بتوانند به پشت سرگذاشتن بحران اقتصادی فعلی در کشور کمک کند.
صندوق بین المللی پول به کویت توصیه کرده است که برای جبران کسری بودجه ناشی از افزایش قیمت نفت، اقدامات ریاضتی بیشتری را به اجرا بگذارد، با وجود اینکه چنین سیاستی ، خطرات سیاسی جدی را برای کویت به دنبال خواهد داشت.
کویت که عضو سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) است، درآخرین بودجه خود، کسری بودجه به میزان 14 میلیارد داشت و این اولین کسری بودجه دراین کشور از 16 سال پیش است.
کویت برای مقابله با کسری بودجه به یک سری اقدامات ریاضتی از جمله افزایش قیمت فرآورده های نفتی و آب و برق اقدام کرده است.