به گزارش ایران پرس، شبکه خبری فرانس 24 روز پنجشنبه با انتشار این تصاویر به نقل از پایگاه اینترنتی مدیا پارت Media Party گزارش داد؛ این تصاویر که خود ارتش فرانسه آن را فیلمبرداری کرده است، از انفعال و تاخیر در اعزام نیرو در جریان قتل عام منطقه بیسه سرو Bisesero در رواندا حکایت می کند.
این نسل کشی در سال ۱۹۹۴ به دنبال سقوط هواپیمای حامل جووینال هابیاریمانا Juvénal Habyarimanaرئیس جمهوری وقت روآندا نزدیک کیگالی، پایتخت، روی داد.
«قوم هوتو» Hutu این عمل را به «قوم توتسی» Tutsi نسبت داد و درگیری شدید میان این دو قوم آغاز شد.
در نسل کشی سال ۱۹۹۴ رواندا که تاریک ترین فاجعه انسانی نیم قرن گذشته خوانده میشود، طی صد روز نزدیک یک میلیون انسان کشته شدند.
ارتش فرانسه همواره ادعا داشته است که فقط سه روز بعد از شروع کشتار در منطقه، به اوضاع مسلط شده بود.
براساس این گزارش، نقش ارتش فرانسه در قتل عام بیسه سرو موضوع یک تحقیق قضایی طولانی در فرانسه بوده است و بسیاری از سازمان های حقوق بشری، نظامیان فرانسوی را متهم کرده اند که عامدانه و آگاهانه در مداخله برای جلوگیری از قتل عام بیسه سرو تاخیر داشته اند.
با وجود این، دستگاه قضایی فرانسه در ماه سپتامبر گذشته با این عنوان که تحقیقات در این باره پیشرفتی نداشته است، بدون محکوم کردن هیچ نظامی فرانسوی، پرونده را مختومه اعلام کرد.
«لوئیز موشی کیوابو» وزیر خارجه رواندا درباره روابط فرانسه و رواندا پس از متهم شدن فرانسه به بی تحرکی و به نوعی همدستی در نسل کشی سال 1994 رواندا، از فرانسه خواست مسئولیت خود را در قبال نقشی که در نسل کشی رواندا ایفا کرده، برعهده بگیرد.
وزیر امور خارجه رواندا گفت، فرانسه با پرونده ها و گزارش های جعلی و اقداماتی از این دست، بدنبال توجیه نقش خود در این نسل کشی است.
براساس اسناد منتشر شده، کاخ الیزه به نظامیان فرانسوی مستقر در رواندا دستور داده بود، به عاملان نسل کشی سال 1994 این کشور سلاح تحویل دهند.
این دستور درحالی صادر شده بود که سازمان ملل، رواندا را تحریم تسلیحاتی کرده بود.
اگر چه ریشه این نسل کشی به اختلاف میان دو قوم «هوتوها» و «توتسی ها» در این کشور باز می گشت، اما ردپای کشورهای غربی چون فرانسه و بلژیک نیز در این نسل کشی بزرگ مشهود است.
141/110
بیشتر بخوانید:
نقش فرانسه در نسلکشی رواندا/ تحلیل
بازخواست از کمیته ملّی مقابله با نسل کشی رواندا
رواندا: فرانسه مسئولیت نسلکشی را بپذیرد