وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) روز جمعه سند «بررسی وضعیت هسته‌ای» (NPR) واشنگتن را منتشر کرد.

این سند، راهبرد هسته‌ای «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا را مشخص می‌کند.

به گزارش ایران پرس، بر اساس این راهبرد جدید، دولت «ترامپ» بخش اعظمی از سیاست تسلیحات هسته ای دولت پیشین آمریکا (باراک اوباما) را ادامه خواهد داد، اما در قبال روسیه موضعی تهاجمی تر اتخاذ می کند.

در راهبرد هسته ای جدید آمریکا آمده است «روسیه باید متقاعد شود که در صورت تهدید به انجام حمله هسته ای در اروپا حتی در دامنه ای محدود با «هزینه های بسیار سنگین» مواجه خواهد شد.

در سند «بررسی وضعیت هسته‌ای» (NPR) آمریکا، همچنین  کره شمالی به عنوان یک «تهدید آشکار و بزرگ» علیه آمریکا و متحدانش معرفی شده است. در این سند ادعا شده است هرگونه حمله هسته ای کره شمالی به آمریکا یا متحدانش به «پایان حکومت کره شمالی» منتهی خواهد شد.

تنش ها میان آمریکا و کره شمالی با رویکرد جنگ طلبانه «ترامپ» بیش از پیش شدت یافته است. ترامپ بارها کره شمالی را به حمله نظامی تهدید کرده است. کره شمالی نیز در واکنش به تهدیدهای ترامپ اعلام کرده است، توانمندی هسته ای خود را گسترش خواهد داد.

کاخ سفید در بخش دیگری از این سند تلاش کرده با بیان اتهامات اثبات‌نشده، مشکلات خاورمیانه را به جمهوری اسلامی ایران نسبت دهد.

آمریکا در سند «بررسی وضعیت هسته‌ای» خود به برنامه دفاعی موشکی ایران پرداخته و ادعا کرده است «ایران کماکان به توسعه برنامه موشکی خود ادامه می‌دهد. این سند ادعا کی کند برنامه موشکی ایران، تهدیدی برای  نیروهای آمریکا و متحدان این کشور در داخل و خارج از منطقه است.»

این در حالی است که مقامات جمهوری اسلامی ایران بارها تاکید کرده اند سیاست‌ها و برنامه های دفاعی و موشکی ایران تنها برای دفاع از کشور و کمک به صلح، ثبات و امنیت منطقه است.

واشنگتن در این سند همچنین بدون توجه به 9 گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی که در آنان پایبندی ایران به برجام تاکید شده است، مدعی شده است «بسیاری از محدودیت‌های کلیدی برجام علیه برنامه هسته‌ای ایران تا سال 2031 به پایان می‌رسند. این باعث می‌شود زمان تولید مواد هسته‌ایِ غنی‌شده تا سطح تسلیحاتی برای ایران، جهت تولید سلاح اتمی کوتاه شود.»  

ادعای واشنگتن در خصوص دستیابی ایران به سلاح هسته ای در حالی است که جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده است به سلاح اتمی نیازی ندارد، زیرا طبق فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی استفاده از سلاح‌های هسته‌ای حرام است. همچنین سازمان ملل، شورای امنیت و آژانس بین المللی انرژی اتمی بارها بر صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای ایران تاکید کرده اند.117

بیشتر بخوانید:

تشدید جنگ دیپلماتیک میان امریکا و روسیه / تحلیل

نگرانی از وخامت روابط روسیه و امریکا/ تحلیل

تصمیم بی ملاحظه امریکا برای تحریم روسیه، ایران و کره شمالی