نخست وزیر جدید رومانی پس از سه هفته بلاتکلیفی منصوب شد.

در پی پیروزی چپ‌گرایان در انتخابات پارلمانی رومانی،"کلاوس یوهانیس" Klaus Iohannis رئیس جمهوری این کشور، روز جمعه "سورین گریندانو" Sorin Grindeanu 43 ساله را به عنوان نخست وزیر جدید منصوب کرد.

 

نخست وزیر جدید رومانی 10 روز فرصت دارد تا برنامه و فهرست اعضای دولت خود را به پارلمان ارائه کند.

ائتلاف چپ‌گرایان پس از رد نامزی "سویل شیده "   Sevil Shhaide  برای سمت نخست وزیری رومانی، گریندانو، وزیر سابق مخابرات را به عنوان نخست وزیر به رئیس جمهوری معرفی کرد.

رئیس‌جمهور رومانی، روز سه‌شنبه با رد "سویل شیده" نامزد حزب سوسیال‌دموکرات، خواستار معرفی نامزد دیگری برای سمت نخست‌وزیری شده بود.

رئیس جمهوری رومانی راستگرا است و دلیل مخالفت وی با نخست وزیری سویل شیده، هراس راست گرایان از روی کار آمدن یک مسلمان هر چند سکولار در کشوری مسیحی بود.

لیویو دراگنه‌آ Liviu Dragnea رهبر حزب سوسیال دموکرات نیز به دلیل محکومیت کیفری نمی توانست نامزد  سمت نخست وزیری رومانی شود.

رومانی در وضعیت نابسامان اقتصادی به سر می برد و فقیر ترین کشور های عضو اتحادیه اروپا در کنار بلغارستان است.

بحران اقتصادی 2008 تاثیر مخربی بر این کشور نهاد.

به نحوی که در کنار تاثیرات نامطلوب مالی و اقتصادی باعث تغییرات سیاسی در این کشور نیز شد.

طرح های اقتصادی دولت های مختلف رومانی از سال 2008 ، به ویژه درپیش گرفتن سیاست ریاضت اقتصادی باعث افزایش قابل توجه نارضایی عمومی شده و از سوی دیگر اختلافات بین جناح های سیاسی در سال های اخیر عرصه را بر مردم این کشور تنگ کرده است.

دولت های  قبلی رومانی در چارچوب خواسته های اتحادیه اروپا، اجرای تدابیر ریاضت اقتصادی را در دستور کار خود قرار داده بودند.

دولت سابق چپ گرای رومانی به رهبری ویکتور پونتا Victor Ponta که از می 2012 تا ژوئن 2015 قدرت را در دست داشت به اجرای تدابیر ریاضت اقتصادی ادامه داد.

این دولت در عین حال تلاش کرد تا با تشویق سرمایه گذاری شرکت های غربی در رومانی تا حدی رونق اقتصادی را احیا کند.

دولت بعدی به رهبری" داچیان چولوش " Dacian Cioloș نیز با توجه به خواسته اتحادیه اروپا سیاست های ریاضتی را ادامه داد.

با این حال با توجه به اوضاع نابسامان اقتصادی رومانی و نارضایتی فزاینده مردم این کشور که زیر فشار ناشی از پیامدهای اجرای سیاست های اقتصادی ریاضتی قرار دارند، ادامه وضعیت کنونی بسیار دشوارخواهد بود.

باید دید دولت چپگرای جدید به رهبری "سورین گریندانو" چه تصمیمی در این زمینه اتخاذ خواهد کرد.

در عین حال رومانی از لحاظ امنیتی و نظامی به عنوان یک عضو مهم ناتو در شرق اروپا محسوب می شود و در این چارچوب به منظور نشان دادن وفداری خود به ناتو و آمریکا با استقرار سامانه ضد موشکی این سازمان در پایگاه نظامی دوسلو Deveselu موافقت کرد، مساله ای که اعتراض شدید روسیه را برانگیخت.

دولت رومانی در صدد گسترش بیش از پیش همکاری های نظامی اش با آمریکا است.

در عین حال دولت رومانی مشوق حضور فزاینده ناوهای ناتو در دریای سیاه است و همین مساله روابط بخارست و مسکو را تیره تر کرده است.