ایران پرس: در پی تداوم بحران سیاسی در تونس، «راشد الغنوشی» رئیس برکنار شده پارلمان این کشور از مداخلات خارجی در تونس انتقاد کرد.

راشد الغنوشی با اشاره به حمایت های امارات از تصمیمات «قیس سعید» رئیس‌ جمهوری تونس مبنی بر تعلیق فعالیت‌های پارلمان و تلاش وی برای تسلط بیشتر بر امور کشور گفت: "امارات، اسلامگرایان را تهدیدی برای نفوذ خود می‌داند و وظیفه خود می‌داند که انقلاب های عربی را از همان‌جایی که آغاز شد، یعنی تونس به نابودی بکشاند."

بحران سیاسی طی هفته های گذشته در تونس شدت گرفته است، چندی پس از اعتراضات مردمی علیه دولت و حزب «النهضه» که بزرگترین حزب پارلمانی این کشور محسوب می شود، قیس سعید رئیس‌جمهوی تونس در حکمی، «هشام المشیشی» نخست وزیر این کشور را از سمت خود برکنار و فعالیت پارلمان را به مدت یک ماه تعلیق کرد.

وی همچنین مصونیت قضائی نمایندگان را لغو کرد و تا زمان تشکیل دولت جدید، مسئولیت اجرایی کشور را خود برعهده گرفت. اقدامات قیس سعید سبب شده احزاب و شهروندان تونس وی را به کودتا متهم کنند و دیکتاتور بنامند.

اتهامی که قیس سعید آن را رد کرد و گفت: "من دیکتاتور نیستم، هیچ دیکتاتوری در تونس وجود ندارد، آزادی بیان در تونس تضمین شده و به هیچ وجه خللی در آزادی رخ نداده است. تدابیر استثنایی صورت گرفته اخیر نیز برای حفظ شاکله حکومت ضروری است."

ردپای مداخلات خارجی در تحولات تونس

در حالی که نارضایتی ها در تونس ادامه دارد برخی مقامات این کشور از جمله راشد الغنوشی از مداخلات خارجی در این کشور پرده برداشته اند. در این راستا  معاون دبیر کل اتحادیه سراسری کار تونس نیز با اشاره به نقش خارجیان در بحران این کشور از رئیس جمهوری خواست تنها صیانت از قانون اساسی را مدنظر داشته باشد.

«محمد البوغدیری» معاون دبیر کل اتحادیه سراسری کار تونس گفت: "نقش ما حفظ حاکمیت ملی و تعامل مثبت با قدرت‌های خارجی و خنثی سازی هر گونه دخالت خارجی است، زیرا این اتحادیه به وضوح از نقشه مداخلات بیگانگان آگاه است."

بسیاری از کشورهای عربی از جمله مصر، لیبی و تونس طی سال های اخیر و در پی خیزش های مردمی در اعتراض به شرایط نامطلوب سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در این کشورها، تحولات بی سابقه ای را تجربه کرده اند، اما این تحولات که در راستای خواست مردم این کشور در قبال دستیابی به استقلال و آزادی و بهبود شرایط اقتصادی صورت گرفته با گذشت سال ها با مداخلات آشکار و نهان بیگانگان هنوز نه تنها به ثبات نرسیده است بلکه به بحران سیاسی ادامه داری تبدیل شده است که آسایش و امنیت را از شهروندان این کشورها گرفته است.

در واقع کشورهایی چون امارات و عربستان با صرف میلیاردها دلار پول تلاش می کنند زمینه ناامنی و ادامه بحران را در کشورهای عربی منطقه فراهم آورند تا ناکامی های سیاسی  خود را جبران و زمینه را برای گسترش نفوذ و قدرت خود در جهان عرب فراهم آورند.

چنانکه این کشورها در لیبی نیز با مداخله گری جریان صلح در این کشور را به شکست کشیده در یمن به جنگ ادامه داده و در تونس و مصر با حمایت از جریان های سیاسی خاصی شرایط را به آشوب کشیده اند.

این کشورها از یکسو توسعه و استقلال این کشورها را بر نمی تابند و از سوی دیگر در پی کسب اعتبار و قدرت و البته استفاده ازثروت های این کشورها در راستای منافع و قدرت طلبی هستند.در این راستا البته دولت های غربی چون فرانسه نیز از آنها حمایت می کنند.

در این راستا مجتهد که به افشا کننده اسرار خاندان سلطنتی عربستان مشهور است، نوشت: "فرانسه با همکاری بن سلمان، بن زاید و عبدالفتاح السیسی در صدد اجرای کودتا در تونس هستند؛ آنچه در تونس روی می دهد انقلاب قیس سعید رئیس جمهوری این کشور برای از بین بردن نهضت مردم است و در همان مسیری قرار دارد که السیسی برای خلع اخوان المسلمین از قدرت به کار برد."

این شرایط درحالی است که شهروندان تونس بر حفظ آرمان های قیام مردمی این کشوراصرار دارند و تاکید کرده اند که اجازه مداخله به بیگانگان را نخواهند داد. به نظر می رسد روزهای سخت و بحرانی  درانتظار تونس ودیگر کشورهای بحران زده  این منطقه است.

نویسنده: آتوسا دینیاریان

117

بیشتر بخوانید:

شبه کودتا در تونس؛ آیا بحران چندماهه تشدید می‌شود؟