«صلاح الدین دمیرتاش» رهبر حزب دموکراتیک خلق های ترکیه با اشاره به اظهارات اخیر «اردوغان» طی کنفرانسی خبری در آلمان که دمیرتاش را تروریست خوانده و به وی توهین کرده بود، گفت، این اظهارات توهین به اراده میلیونها نفر از مردم ترکیه است.
واقعیت آن است که با طرح این قبیل اظهارات از سوی رئیس جمهوری ترکیه علیه یکی از رهبران حزب دموکراتیک خلق های ترکیه و نیز پاسخ دمیرتاش به وی این دو شخصیت سیاسی ترک وارد دیالوگ از نوع طرح اتهام و رفع اتهام شده اند.
اتهام یکی علیه دیگری که با پاسخ و اتهام متقابل همراه است و میتواند به یک رشته از بگو مگوی سیاسی در عرصه تحولات ترکیه تبدیل شود که مخاطب آن نه متهمان مورد نظرهر یک، که جامعه ترکیه، افکار عمومی و نهادهای سیاسی داخلی و خارجی باشد.
از اینرو تعجب برانگیز نیست که اردوغان بر خلاف دیگر مقامهای سیاسی ترکیه به جای تمرکز و توجه به موضوع سالگرد کودتای نافرجام و شکست خورده تابستان گذشته بر موضوع کردها تمرکزی کرده است و رهبر حزب دموکراتیک خلق های ترکیه هدف آماج اتهام های خود قرار داده است.
حال آنکه دیگر سیاسیون ترک بر محور کودتای نافرجام و البته پیروزی چشم گیری دولت آنکارا بر کودتا چیان تمرکزی کرده اند. ناظران معتقدند هدف اردوغان از پرداختن به موضوع کردها و شخص دمیرتاش، قرار دادن دو گروه از مخالفان خود یعنی حزب وابسته به کردها و نیز جامعه طرفدار و جریان گروه «فتح الله گولن» در طیف گروههای تروریستی است تا همچنان بتواند به سیاستهای انقباضی خود در جامعه ترکیه با هدف سرکوب مخالفان ادامه دهد.
بدیهی است که هر چقدر جریان حاکم در ترکیه بتواند افکارعمومی کشور را از واقعیتهای اجتماعی، اقتصادی، امینتی و نیز شکست سیاست خارجی پنهان کند همچنان میتواند امیدوار به اداره جامعه باشد.
لذا مقامات ترک در ادامه شیوه پوپولیستی مدیریت کشور هر از گاهی باید به انحای مختلف دشمن داخلی و بیرونی را به جامعه معرفی کنند.
اگر به این مجموعه حملات نیروهای دولتی ترکیه را به مواضع اعضای حزب کارگران کردستان ترکیه (پ ک ک ) در داخل مرزهای این کشور و نیز کشورهای همسایه بیافزاییم، آنوقت پازل تعریف و تبیین از دشمن داخلی و خارجی برای مردم ترکیه باور پذیر تر از قبل خواهد بود. از اینروست که رهبران آنکارا از هر فرصتی برای توجیه رویکرد انقباضی و سیاستهای سخت گیرانه خود در کشور استفاده میکنند همانطور که از کوچکترین بهانه ای برای تخریب چهره منتقدین خود استفاده می کنند.
قراردادن رهبران حزب دموکراتیک خلق های ترکیه در کنار معرفی فتح الله گولن از یک چهره مذهبی به یک چهره تروریستی و نیز تاکید آنکارا بر ضرورت حضور در جبهه بین المللی مبارزه با تروریسم خارجی در همین راستا قابل ارزیابی است.
رویکردی که البته صرفنظر از صحت و سقم ادعاهای رهبران ترک در باره رهبران حزب طرفدار کردهای ترکیه و نیز فتح الله گولن، پاسخ دمیرتاش توانسته است تاحد قابل ملاحظه ای آنرا خنثی کند.
جایی که صلاح الدین دمیر تاش اظهارات اردوغان علیه خود مبنی بر تروریست خواندنش را توهین آشکار و مستقیم به میلیونها شهروند کرد ترکیه خوانده است. 113/110
بیشتر بخوانید:
انتقاد حزب دموکراتیک خلق های ترکیه از دولت اردوغان
انتقاد حزب دموکراتیک خلقها از دولت ترکیه / تحلیل