ایران پرس- «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه بار دیگر، استقرار سامانه های موشکی آمریکا در شرق آسیا به بهانه مقابله با تهدیدات کره شمالی را نگران کننده خواند و از آن انتقاد کرد.

لاوروف روز جمعه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «تارو کونو» Taro kono وزیر امور خارجه ژاپن در مسکو، تاکید کرد که اقدامات آمریکا بر امنیت منطقه شرق و شمال شرق آسیا و اقیانوس آرام تاثیر منفی می گذارد.

«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه

انتقاد مسکو از اقدامات جنگ افروزانه آمریکا در شرق آسیا با توجه به ادامه رویکرد واشنگتن در زمینه استقرار سامانه های ضد موشکی در شرق آسیا بویژه کره جنوبی و ژاپن صورت می گیرد.

از نگاه مقامات مسکوبا توجه به ادامه استقرار نظامیان و تجهیزات نظامی آمریکا در اطراف شبه جزیره کره و نیز برگزاری رزمایش های متعدد با کره جنوبی و ژاپن و نیز ابراز تهدیدات مستقیم در زمینه استفاده از راهکار نظامی از سوی واشنگتن علیه کره شمالی، احتمال وقوع درگیری نظامی بین این دو کشور افزایش یافته است.

شبه جزیره کره

«دمیتری کورنیف» Dimitri Korneyev رئیس مرکز مطالعات نظامی روسیه می گوید:

"کره شمالی آماده نشان دادن مقاومتی سرسختانه در برابر هر نوع حمله است."

 قدرت های بین المللی اعم از روسیه، چین و اتحادیه اروپا در باره وضعیت خطر ناک شرق آسیا و احتمال بروز جنگی گسترده در این منطقه استراتژیک هم نظر هستند.

به گفته «کنستانتین آسمالوف» Konstantin Osmanov کارشناس مسائل کره، حتی در دوران جنگ سرد، وضعیت خطرناکی مانند اوضاع کنونی در شبه جزیره کره پیش نیامده بود که می تواند آغازی برای جنگ جهانی سوم باشد.

بویژه از منظر روسیه و چین، ادامه حضور نظامی و اقدامات آمریکا در شرق آسیا مانند استقرار سامانه های ضد موشکی در کره جنوبی و نیز رزمایش های گسترده آمریکا با کره جنوبی و ژاپن و از همه مهمتر افزایش قابل توجه حضور نظامی در منطقه آسیا – اقیانوس آرام تهدیدات امنیتی بزرگی را متوجه مسکو و هم پیمان آن یعنی پکن کرده است.

در این راستا، مسکو و پکن ضمن مخالفت با حضور نظامی آمریکا، اقدامات عملی برای مقابله با آن مانند برگزاری رزمایش های مشترک، اعلام مخالفت سیاسی و دیپلماتیک با سیاست ها و اقدامات آمریکا و افزایش تعاملات نظامی وامنیتی انجام داده اند.

از دیدگاه روسیه توسعه هرچه بیشتر سامانه های ضد موشکی آمریکا در اروپا و اکنون در شرق آسیا که توانمندی رهگیری موشک های هسته ای استراتژیک روسیه و نیز چین را دارند، به منزله اقدامی برای خنثی کردن توانمندی آفندی هسته ای روسیه و چین محسوب می شود. طرح واشنگتن برای ایجاد سامانه جهانی ضد موشکی، از چهار سال قبل با استقرار رادارهای پیش اخطار حملات موشکی  در ژاپن آغاز شد و اکنون مرحله دیگری از این طرح یعنی استقرار سامانه ضد موشکی «تاد» THAAD در کره جنوبی صورت گرفته است.

سامانه ضد موشکی تاد

مسکو و پکن بارها تاکید کرده اند این سامانه ضد موشکی بردی فراتر از مرزهای کره جنوبی دارد و به آمریکا و کره جنوبی امکان ردیابی موشک ها، جمع آوری اطلاعات از موشک های چینی و روسی و مرتبط شدن به سامانه دفاع موشکی آمریکا در ژاپن را می دهد.

برغم اعتراضات مکرر روسیه و چین به عنوان دو قدرت نظامی رقیب آمریکا در اروپا و شرق آسیا، واشنگتن بی توجه به این اعتراض ها، اقدامات خود در این زمینه را ادامه داده است.

در واکنش به این مساله روسیه نه فقط اقدامات متقابل را در پیش گرفته، بلکه توجه خود را معطوف به طراحی و ساخت موشک هایی کرده است که قادر به گذشتن از تور ضد موشکی آمریکا باشد.

113/116

نویسنده: سيدرضا مير طاهر

بیشتر بخوانید:

آمادگی کره جنوبی برای مقابله با کره شمالی/ واکنش چین و ترکیه به افزایش تنش ها در شبه جزیره کره

کره شمالی: آمریکا مسئول تشدید تنش‌ها در شبه جزیره کره است

چین و کره‌جنوبی برای حل بحران شبه جزیره کره توافق کردند

«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه
شبه جزیره کره
سامانه ضد موشکی تاد