«ژان پییر لکروا» Jean-Pierre Lacroix معاون دبیر کل سازمان ملل در عملیات حفظ صلح با اشاره به اینکه دولت سودان جنوبی تمایلی ندارد که از طرح های جدید برای برقراری صلح در منطقه حمایت کند، گفت، دولت سودان جنوبی با از سرگیری مذاکرات صلح با بی اعتنایی برخورد می کند.
لکروا اراده سیاسی تمام طرفهای درگیر را برای پایان دادن به اقدامات نظامی در سودان جنوبی خواستار شد.
سودان جنوبی چندی پس از اعلام استقلال از سودان، در سال 2013 در پی اختلاف میان «سالواکر» Salva Kiir رییس جمهوری و «ریک ماچار» Riek Machar معاون وی، با جنگ داخلی رو به رو شد.
در این درگیری ها که همچنان ادامه دارد، صدها نفر از شهروندان سودان جنوبی کشته و بیش از چهار میلیون نفر آواره شدند.
اگر چه امضای توافقنامه صلح سال 2015 از سوی سالواکر رئیس جمهوری سودان جنوبی و ریک ماچار رییس شبه نظامیان و معاون پیشین سالواکر، سبب امیدواری بسیاری از ناظران و شهروندان این کشور به برقراری صلح و ثبات در این کشور تازه استقلال یافته شد اما اجرای این توافقنامه با از سرگیری درگیری ها در شهر جوبا (پایتخت سودان جنوبی) در ژوئیه 2016 که صدها کشته و زخمی بر جا گذاشت، با شکست مواجه شد.
در این درگیری ها ریک ماچار معاون سالواکر و رئیس شبه نظامیان از کشور فرار و لغو یکطرفه توافقنامه صلح را اعلام کرد.
اکنون درگیری میان نیروهای دولتی و شبه نظامیان وابسته به ماچار در سودان جنوبی به شدت ادامه دارد.
«القاسم وین» معاون امور صلحبانی دبیر کل سازمان ملل در این زمینه هشدار می دهد:
"مناقشه مسلحانه سودان جنوبی توسط دولتمردان و رقبای سیاسی در این کشور آغاز شده است و برای پایان این مناقشه نیز به یک اراده سیاسی راسخ برای مذاکره ای مسالمت آمیز نیاز است."
درگیری ها در سودان جنوبی در حالی ادامه دارد که بحران سیاسی و جنگ به بحران انسانی گسترده در این کشور منجر شده است.
در حال حاضر هزاران نفر از ساکنان این کشور با گرسنگی، کمبود آب آشامیدنی، دارو و پزشک رو به رو هستند.
همچنین امکان کمک رسانی از سوی نهادهای بین المللی به دلیل حملات گسترده وجود ندارد.
با وخامت شرایط در این کشور دور جدیدی از رایزنی های منطقه ای برای حل بحران سودان جنوبی آغاز شده است.
در این راستا «اسماعیل وایس» Ismail Wais نماینده «ایگاد» IGAD در امور سودان جنوبی با اشاره به اقدامات مقامات بلوک منطقه شرق آفریقا در ارائه نتایج رایزنی ها با احزاب سودان جنوبی، برای از سرگیری اقدامات صلح جویانه در این کشور، بر جدیت و مصمم بودن جهت رسیدن به صلح تاکید کرد.
مقامات ارشد سازمان بین دولتی توسعه کشورهای شرق آفریقا (ایگاد) امیدوارند که تا دوماه دیگر بتوانند مقدمات را برای انجام دوباره مذاکرات صلح در این کشور فراهم سازند.
با این حال به نظر می رسد این مذاکرات در صورتی نتیجه بخش باشد که مقامات سیاسی جوبا، اختلافات به ویژه اختلافات قومی را که از جمله مهمترین دلیل درگیری ها در سودان جنوبی است، کنار گذاشته و با هدف پایان دادن به مناقشات این کشور در مذاکرات جدید صلح حضور یابند.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
116/112
بیشتر بخوانید:
موج تازه خشونت ها در آفریقای مرکزی
شماری از نیروهای صلیبسرخ در آفریقایمرکزی کشته شدند
دهها کشته و هزاران آواره بر اثر درگیری در جمهوری آفریقایمرکزی