سازمان ملل متحد با انتقاد از تصویب لایحه جنجالی مهاجرت در پارلمان بریتانیا، آن را در تعارض با قوانین بین المللی خواند.

پارلمان بریتانیا، روز دوشنبه لایحه مهاجرتی را که مانع از درخواست پناهندگی مهاجرانی می‌شود که به طور غیرقانونی وارد این کشور شده اند، تصویب کرد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، سازمان ملل در بیانیه‌ ای ضمن مخالفت با لایحه ضد مهاجرتی پارلمان بریتانیا، تاکید کرد: تصویب این لایحه، تبعات زیادی را متوجه مهاجرانی می کند که به کمک های بین المللی نیازمند هستند.

این لایحه موسوم به مهاجرت غیرقانونی، از پناهندگی مهاجرانی که به‌ طور غیرقانونی وارد خاک بریتانیا شده‌ اند، جلوگیری می‌ کند.

بر اساس این لایحه، مهاجران پس از بازداشت در بریتانیا، فورا به کشور مبدأ یا به کشور ثالثی مانند رواندا منتقل می شوند.

این لایحه با موافقت پادشاه بریتانیا به قانون تبدیل می شود.

بر اساس اسناد فاش شده توسط رسانه‌ های بریتانیا، دولت «ریشی سوناک» نخست وزیر این کشور در صدد است با تصویب نهایی لایحه ضد مهاجرتی، ماهانه سه هزار پناهجو را اخراج کند.                                                        

«سوئلا براورمن» وزیر کشور بریتانیا، درخواست کرده است بودجه ویژه‌ ای برای استخدام وکلای بیشتر اختصاص یابد تا دادگاه‌ ها نتوانند همچون گذشته، مانع اخراج گسترده مهاجران از این کشور شوند.

طرح ضد مهاجرتی بریتانیا با انتقاد شدید موسسات خیریه بین‌المللی و ارگان های زیر مجموعه سازمان ملل متحد نیز مواجه شده است.

پیش از این «جاستین ولبی» اسقف اعظم بریتانیا با انتقاد از طرح جنجال‌ برانگیز دولت سوناک برای کاهش آمار مهاجرت به بریتانیا، هشدار داد: این سیاست با کنوانسیون‌های بین‌المللی در تناقض است و اجرای آن، به اعتبار کشور لطمه جدی وارد می‌کند.

اسقف اعظم بریتانیا تصریح کرد: لایحه پیشنهادی دولت نه فقط مانع از ورود پناهندگان به بریتانیا نمی شود، بلکه مسئولیت اخلاقی دولت را نیز زیر سوال می‌ برد.

«فولکر ترک» کمیسر عالی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد هم با بیان اینکه به طور رسمی نگرانی‌ های خود را به بریتانیا کشور منتقل کرده است، اعلام کرد که این لایحه مانع از درخواست پناهندگی پناهجویان می‌شود.

بر اساس گزارش ها، شرایط مهاجران و پناهجویان در بریتانیا و دیگر کشورهای اروپایی خوب نیست. 

روزنامه گاردین به نقل از «سوفی مک کان» مشاور خیریه پزشکان بدون مرز در بریتانیا نوشت: تیم های پزشکی جراحات و رنج ناشی از رفتارهای نادرست در مرزهای اروپا با پناهندگان را مشاهده کرده اند.

مک کان تصریح کرد: حمایت دولت بریتانیا از اقدامات غیرانسانی ضد مهاجرتی نگران کننده است و باید به سوالات درباره نقش این کشور در حمایت از این اقدامات غیرانسانی و آسیب زدن به کسانی که در جست‌ و جوی پناهگاه هستند، پاسخ دهد.

پیش از این لایحه نیز ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا در سفری به فرانسه قراردادی را با «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری این کشور امضا کرد که به موجب آن، تدابیر مقابله با مهاجرت پناهجویان به بریتانیا از طریق کانال مانش، تقویت شود.

کانال مانش یکی از ورودی های اصلی مهاجران از کشورهای اروپایی به بریتانیا است که بین فرانسه و بریتانیا قرار دارد.

سخت گیری ها از سوی کشورهای ساحلی کانال مانش در سال های اخیر به وقوع برخی اتفاقات تلخ از جمله غرق شدن قایق های حامل پناهجویان و مرگ صدها تن در آب های خروشان منطقه منجر شده است. 

117

بیشتر بخوانید:

تشدید بحران ورود مهاجرین به اروپا در سایه اتخاذ سیاست‌های سختگیرانه مهاجرتی