بریتانیا به همراه آمریکا سهم مهمی در این جنگ با ارائه انواع کمک های لجستیکی، اطلاعاتی و پشتیبانی رزمی از سعودی ها و اماراتی ها داشته اند.
درعین حال بریتانیا در سال های اخیر توجه خود را معطوف به افزایش قراردادهای نظامی و تسلیحاتی خود با عربستان سعودی کرده است.
رژیم سعودی از بزرگترین مشتری های تسلیحاتی لندن است
رژیم سعودی ازبزرگترین مشتری های تسلیحاتی لندن است. این رویکرد دولت محافظه کار بریتانیا اعتراضات شدید سازمان ها و نهادهای حقوق بشری و نیز در داخل بریتانیا موجب شده است.
«جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر با انتقاد از نقش لندن در تسلیح عربستان سعودی در جنگ یمن گفت: دولت بریتانیا برای پایان رنج مردم یمن باید تسلیح عربستان سعودی را متوقف کند.
کوربین که در جلسه «جامعه یمنی های لیورپول» سخن می گفت، افزود: اگر حزب کارگر دولت را تشکیل دهد، این دولت همین فردا در سازمان ملل پیش نویس قطعنامه ای را برای پایان جنگ در یمن طرح می کند.
بر اساس گزارش روزنامه ایندیپندنت، تعداد بمب ها و موشک های ساخت بریتانیا که از زمان آغاز جنگ یمن به عربستان فروخته شده ۵۰۰ درصد رشد کرده است.
بر همین اساس در دو سال ابتدایی آغاز جنگ یمن بیش از چهار میلیارد و ششصد میلیون پوند سلاح از لندن به ریاض فروخته شده و با وجود شواهد فراوان در مورد ارتکاب عربستان جنایات جنگی، دولت بریتانیا مجوزهای فروش سلاح به ریاض را افزایش داده است.
به رغم انتشار گزارشهای متعدد در مورد کشته شدن شمار زیادی از غیرنظامیان یمنی در حمله جنگندههای ائتلاف سعودی، دولت محافظه کار تاکنون در برابر درخواست نهادهای بینالمللی و نمایندگان مجلس بریتانیا برای توقف فروش سلاح به رژیم سعودی مقاومت کرده است.
به گفته «سرگئی سیریبروف» Sergey Syberibov کارشناس سیاسی روسی، آمریکا و بریتانیا سودهای کلانی از جنگ یمن می برند.
در عین حال بریتانیا در راستای سیاست غرب، با این گونه فروش ها به طور مستقیم به بقای رژیم های متحد غرب در خاورمیانه از جمله عربستان سعودی کمک می کند.
در حال حاضر بریتانیا نقش مهمی در ارائه آموزش نظامی به نیروهای نظامی سعودی برعهده دارد و حتی آماده سازی جنگنده های تورنادوی نیروی هوایی سعودی برای عملیات بمباران مردم یمن با مشارکت مستقیم مستشاران بریتانیایی صورت می گیرد.
دولت محافظه کار بریتانیا نه فقط چشم خود را بر نقض گسترده حقوق بشر در عربستان سعودی بسته، بلکه اعتنایی نیز به جنایات و فجایعی که رژیم سعودی در جنگ 38 ماهه یمن مرتکب شده است، ندارد.
در گزارش موسسه «حمایت از کودکان جنگی در بریتانیا» War Child UK نیز شرکت های تسلیحاتی بریتانیایی به کسب سودهای کلان از کشتار کودکان بی گناه یمنی با فروش انواع تجهیزات نظامی به عربستان متهم شده اند.
با ادامه جنگ یمن، نفاق و دورویی بریتانیا نیز بیش از پیش نمایان می شود. لندن از سویی تسلیحات و نیرو به عربستان می فرستد و از سوی دیگر بر راه های سیاسی به منظور حل بحران یمن تاکید می کند.
135/110
نویسنده: سیدرضا میرطاهر
بیشتر بخوانید:
موضع دوپهلوی بریتانیا در قبال اقدامات عربستان سعودی/ تحلیل
دیدهبان حقوق بشر: آمریکا و بریتانیا شرکای جنایت عربستان در یمن هستند
دیدبان حقوق بشر: عربستان از تسلیحات آمریکایی و بریتانیایی در کشتار دانشآموزان یمنی استفاده کرد