«عمران خان» در سخنانی با اشاره به تصویب قانون شهروندی جدید هند افزود، این قانون تنها برای به حاشیه کشیدن مسلمانان است.
نخست وزیر پاکستان افزود، دولت هند در حالی مدعی سکولار بودن است که به صورت آشکارا مسلمانان را تحت فشار قرار داده است.
قانون شهروندی جدید هند بر هندوها، مسیحیان و دیگر اقلیتهای دینی که به طور غیرقانونی وارد این کشور میشوند، اعمال میشود و روند قانونی شدن شهروندی آنان را تسهیل می کند، اما این امر شامل حال مهاجران مسلمان نمیشود.
انتقاد مجدد عمران خان از رفتار تبعیض آمیز هند در قبال مسلمانان این کشور به سیاستی اشاره دارد که از ماه اوت گذشته با لغو خود مختاری کشمیر آغاز شد و در ادامه با اعمال محدودیتهایی بر سر راه برگزاری آیینهای مذهبی مسلمانان، در چارچوب لایحه جنجال برانگیز شهروندی، اعطای مجوز اقامت و تابعیت به مهاجران مسلمانان را ممنوع کرده است.
دولت هند در جدیدترین اقدام خود بر اساس اعمال تبعیض آشکارمذهبی علیه مسلمانان، صدور مجوز اقامت و تابعیت برای مهاجران غیر مسلمان را امکان پذیر کرده است که این مسئله خشم جامعه مسلمانان، گروههای سیاسی و همچنین افکار عمومی هند را برانگیخته است.
سیاستهای ضد اسلامی هند در ماههای اخیر که با ارائه لایحه شهروندی به اوج خود رسیده است موجب شده تا دهها شهر در این کشور به صحنه تظاهرات مردمی علیه سیاستهای تفرقه افکنانه و تبعیض آمیزدولت دهلی نو تبدیل شود.
علاوه بر مردم، رسانهها و شخصیتهای سیاسی و مذهبی در هند، حزب کنگره این کشور نیز به عنوان رقیب اصلی حزب حاکم "بی جی پی" لایحه شهروندی را تبعیض آمیز وخطرناک برای ثبات و یکپارچگی هند ارزیابی کردهاند.
با تشدید اعتراضهای مردم و به خصوص مسلمانان به سیاستهای ضد اسلامی دولت هند، نیروهای امنیتی این کشوردهها نفر از معترضان را به ضرب گلوله مستقیم کشتند که این اقدام با واکنشهای تند محافل حقوق بشری روبرو شده است.
«نیلانجانا روی» نویسنده روزنامه فایننشال تایمز چاپ لندن در مقالهای نوشت: "سرکوب مسلمانان در هند بی سابقه است و پیش بینی میشود با سرکوب اعتراضات توسط پلیس شرایط بدتر شود. اجرای چنین قانونی(لایحه شهروندی) مسیر را برای تبعیض بیشتر علیه مسلمانانی که اساساً تحت فشارهای اکثریت هندوها قرار دارند، آماده می کند."
البته لایحه شهروندی که «نارندرا مودی» نخست وزیر هند آنرا ارائه کرده است به دلیل ابعاد و پیامدهای خطرناک آن موجب ایجاد فضای دو قطبی در بین اعضای ارشد حزب حاکم "بی جی پی" در این خصوص شده است.
«کمار بوس» معاون حزب بی جی پی درایالت بنگال غربی با انتقاد ازاین لایحه گفت: "قوانین جدید رنگ و بوی مذهبی دارد و اگر این ادعای سران حزب حاکم مبنی بر بی ارتباط بودن این قوانین به مذهب صحت داشت، نباید مسلمانان از لایحه شهروندی کنار گذاشته می شدند."
شکست حزب حاکم "بی جی پی" درانتخابات اخیر ایالت جارکند پیام مشخص مردم این ایالت به حزب حاکم در واکنش منفی به لایحه شهروندی بود که می تواند برای دولت هند قابل تامل باشد.
نویسنده: محمدرضا عسگری
141/116
بیشتر بخوانید:
انتقاد «عمران خان» از رفتار تبعیض آمیز دولت هند با مسلمانان
واکنش دهلی نو به مصوبه پارلمان پاکستان ضد لایحه اعطای شهروندی هند
تحصن اعضای ارشد حزب کنگره هند در اعتراض به قانون جدید تابعیت این کشور/ تحلیل