"یاسوتشی نیشیمارو" با اشاره به طرح آمریکا برای اعزام هزار نظامی جدید به منطقه غرب آسیا گفت: کشورش ضمن ابراز نگرانی از این اقدام آمریکا معتقد است که اعزام نیروی بیشتر باعث تشدید تنش ها در منطقه خواهد شد.
"پاتریک شاناهان" سرپرست پشین وزارت دفاع آمریکا روز دوشنبه در بیانیهای از اعزام حدود هزار نیروی نظامی جدید به غرب آسیا خبرداده بود.
انتقاد از سیاست تحریک آمیز آمریکا در مناطق مختلف جهان از جمله در غرب آسیا از طریق اعزام نیرو و ناوهای جنگی به رویه ای جدی در نظام بین الملل تبدیل شده است.
آمریکا با در پیش گرفتن سیاست یکجانبه گرایی مبتنی بر زورگویی و قلدر مابی در عرصه بین المللی درصدد است تا منافع خود را بدون توجه به آثار مخرب آن بر حقوق و منافع دیگر کشورها تامین کند؛ رویکردی که با انتقاد های گسترده مواجه شده است.
انتقاد معاون دبیر کابینه ژاپن از سیاست آمریکا در اعزام نیروی نظامی بیشتر به غرب آسیا در حالی که توکیو از همپیمانان دفاعی کاخ سفید محسوب می شود حاکی از تشدید نارضایتی شرکای نظامی واشنگتن از سیاست های تحریک آمیز و جنگ روانی آمریکا در منطقه غرب آسیا است که می تواند موجب برهم خوردن ثبات و امنیت بشود.
اعزام نیرو؛ ناو جنگی و بمب افکن از سوی آمریکا به منطقه خلیج فارس موجب شده است تا کشورهایی همچون ژاپن، کره جنوبی و هند در شرق و جنوب آسیا نگران تاثیرات بسیار منفی این اقدام کاخ سفید در منطقه باشند.
گفتنی است بخش عمده ای از نفت بازارهای جهانی از منطقه غرب آسیا ترانزیت می شود. شرکای نظامی و دفاعی آمریکا در شرق و جنوب آسیا که بزرگترین خریداران نفت از کشورهای تولید کننده انرژی در خلیج فارس هستند، نیز نگران برهم خوردن جریان عادی انتقال نفت از این منطقه هستند که می تواند آثار جبران ناپذیری بر اقتصاد این کشور ها داشته باشد.
به خصوص آنکه اخیرا با وقوع انفجار در دو نفتکش در دریای عمان که حامل محموله های مرتبط با ژاپن بودند مقامات این کشور نگران پیامدهای خطرناک و غیر قابل پیش بینی اقدامات تحریکی آمریکا در منطقه از طریق اعزام ناو، نیرو و بمب افکن هستند. همین امر موجب شده تا معاون دبیر کابینه ژاپن به تصمیم کاخ سفید برای اعزام نیروی بیشتر به غرب آسیا اعتراض کند.
البته راهبرد "دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا در اقدامات تحریک آمیز نظامی در مناطق مختلف جهان با اختلاف نظر جدی بین وی و همکارانش در کاخ سفید روبرو است. شاید به دلیل وجود همین اختلافات است که "پاتریک شاناهان" سرپرست (پیشین) وزارت دفاع آمریکا که بعد از کناره گیری "جیمز ماتیس" در این سمت قرار گرفته بود از مقام خود استعفا می کند تا بیش از گذشته اختلاف و تنش در دولت ترامپ به خصوص در عرصه سیاست های نظامی نمایان شود.
نویسنده: محمدرضا عسگری
139/117
بیشتر بخوانید:
توقف ناوهواپیمابر "آبراهام لینکلن" آمریکا خارج از خلیج فارس
سردار فدوی: ناوهای آمریکایی در خلیج فارس تحت کنترل ایران هستند
نوریان: اقدام آمریکا در ارسال ناو جنگی به خلیج فارس برای ایجاد جنگ روانی است