در این راستا «برونو رودریگز» وزیر خارجه کوبا از رویکرد آمریکا در خروج از توافقنامه های بین المللی و تلاش برای توسعه سلاح های اتمی به شدت انتقاد کرد.
رودریگز با انتقاد از رویکرد آمریکا در خروج از توافقنامه های بین المللی و تلاش برای توسعه سلاح های اتمی تصریح کرد، اظهارات مقامات آمریکایی درباره از سرگیری آزمایش اتمی و همچنین خروج از توافقنامه های بین المللی نگران کننده است.
کوبا از جمله مهم ترین کشورهای آمریکای لاتین است که تحت شدیدترین تحریم های آمریکا قرار دارد. این در حالی است که مقامات کوبا از دهه های گذشته بر صلح و دوستی، ظلم ستیزی و عدالت خواهی تاکید داشته اند. از این رو سیاست های استعماری و خصمانه واشنگتن را نیز نپذیرفته اند، موضوعی که خشم مقامات آمریکا را در پی داشته و موجب شده است این کشور از سال 1962، هدف تحریمهای آمریکا قرار گیرد.
در چهار سال گذشته، دولت «دونالد ترامپ» نیز بر دایره تحریم ها و فشارها علیه این کشور افزوده است به طوری که حتی با همه گیری کرونا و توصیه های جهانی بر افزایش همبستگی ولغو تحریم ها، تحریم های آمریکا علیه کوبا و برخی دیگر از کشورهای آمریکای لاتین از جمله ونزوئلا ادامه دارد.
«آلنا دوهان» گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد با اشاره به تأثیر اقدامات اجباری یکجانبه گرایانه، خواستار انجام اقداماتی برای لغو تحریم ها یا کاهش آنها برای افزایش دسترسی به محصولات اساسی مانند موارد بهداشت عمومی و تجهیزات پزشکی شد و تاکید کرد: تحریم هایی که به اسم حقوق بشر اعمال شدهاند در حقیقت عامل کشتار مردم هستند و آنها را از حقوق اساسی مانند مراقبتهای بهداشتی و غذایی محروم میکنند.
ایستادگی کوبا در مقابل سیاست های خصمانه آمریکا
سیاست های خصمانه آمریکا علیه کوبا در حالی ادامه دارد که مقامات کوبا مدتهاست بر ادامه سیاست های صلح جویانه خود تاکید و اعلام کردند که مقید به امضای خود در اعلامیه آمریکای لاتین و کارائیب به عنوان منطقه صلح هستند.
همه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب اعلامیه منطقه صلح را در سال 2014 امضا کرده اند. با این حال آمریکا همواره این کشورها را به نقض صلح و حقوق بشر متهم می کند. از نظر مقامات کوبا، دولت آمریکا با اقدامات خصمانه و مداخله گرایانه خود در کشورهایی چون کوبا، نیکاراگوئه، بولیوی و ونزوئلا تعهد به صلح در منطقه را ضعیف کرده و شرایط را در منطقه به نفع خود تغییر می دهد.
«کارلوس فرناندز کاسیو» دیپلمات ارشد کوبا در امور آمریکا در این زمینه گفت: "افراد مسئول در سیاست ایالات متحده در قبال نیمکره غربی (آمریکای لاتین) دارای نگرشها و مواضعی تهاجمی نسبت به کشور ما هستند. شاهدیم که آنها میخواهند تمام ارتباطات موجود را از بین برند."
سیاست آمریکا علیه کوبا در حالی است که از دید بسیاری از کشورهای جهان، آمریکا خود بزرگترین ناقض حقوق بشر و قوانین صلح جهانی است. خروج از توافقنامه های مختلف جهانی، سازمان ها و نهادهای بین المللی و اعمال سیاست های یکجانبه گرایانه از سوی واشنگتن خود دلیلی بر این مدعاست.
حوادث کنونی در آمریکا و برخوردهای خشونت آمیز با معترضان به تبعیض نژادی در ایالات مختلف آمریکا شاهدی دیگر بر پایبند نبودن آمریکا بر حقوق بشر است.
چنانکه «آنایانسی رودریگز کامیجو» نماینده دائم کوبا در سازمان ملل متحد با اشاره به اینکه ایالات متحده تنها کشور در جهان است که تاکنون دو بار از بمب اتمی استفاده کرده است، تاکید می کند که آمریکا روح پیمان جامع منع آزمایش های اتمی، معاهده منع گسترش سلاح های اتمی را نقض کرده و به تعهداتش ذیل توافق های دیگر بین المللی پایبند نبوده است.
مقامات آمریکا در حالی به سیاست های تنبیهی و فشارهای حداکثری خود بر کشورهای آمریکای لاتین از جمله کوبا ادامه می دهند که بسیاری از سیاست های داخل آمریکا خود نمونه ای مسلم از نقض حقوق بشر محسوب می شود و سیاست های یکجانبه گرایانه آمریکا حتی نزد متحدان واشنگتن قابل اغماض نیست؛ چنانکه وزیر امورخارجه کوبا بر آن تاکید و اظهار نگرانی کرده است.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
117
بیشتر بخوانید:
کرونا و بحران مضاعف ناشی از تحریم های آمریکا در کوبا
کوبا: آمریکا بزرگترین متجاوز به حقوق بشر است
اقدام خصمانه جدید دولت ترامپ علیه هاوانا؛ تحریم وزیر دفاع کوبا/ تحلیل