ایران پرس- خوان گوایدو سرکرده مخالفان دولت ونزوئلا در 23 ژانویه 2019 خود را رئیس جمهوری این کشور خواند و آمریکا بلافاصله او را به رسمیت شناخت.

مردم و ارتش ونزوئلا و نیز بسیاری از کشورهای جهان، این اقدام گوایدو را کودتا علیه دولت قانونی این کشور تلقی و با آن مخالفت کرده اند. اقدامات گوایدو علیه دولت ونزوئلا و نیکلاس مادورو رئیس جمهوری این کشور با مخالفت بسیاری از کشورها مانند روسیه، چین و ایران مواجه شده است.

به رغم حمایت همه جانبه غرب به ویژه آمریکا از مخالفان ونزوئلا و گوایدو سرکرده آنها، اکنون گزارش های منتشر شده نشان دهنده  وجود فساد و اختلافات درونی بین آنها است. قرار است تا دلایل و ابعاد اختلافات درون گروهی مخالفان دولت ونزوئلا که انتقاد سرکرده آنان را هم در پی داشته است، مورد تحقیق قرار گیرد.

در پی انتشار گزارش‌هایی درباره این که گروهی از قانون گذاران مخالف دولت قانونی ونزوئلا از یک تاجر مرتبط با دولت نیکلاس مادورو، رئیس جمهور این کشور حمایت کرده‌اند، خوان گوایدو اعلام کرد که در خصوص فساد درون حزبی سخنرانی خواهد داشت و تحقیقاتی در این خصوص آغاز می‌شود.

این گزارش‌ها در حالی منتشر شد که میان گوایدو و گروهی از حامیان خود برای راه اندازی موج تازه‌ای از اعتراضات خیابانی اختلاف به وجود آمده است.

وب سایت آرماندو گزارش داد قانون گذاران حامی گوایدو نامه‌های در حمایت از یکی از اتباع کلمبیا به وزارت خزانه داری آمریکا ارسال کرده اند و شواهد نشان می‌دهد این فرد با یک تبعه دیگر کلمبیا که با دولت قانونی ونزوئلا مرتبط و از سوی دولت آمریکا مورد تحریم است، ارتباط دارد.

از ژانویه 2019 که خوان گوایدو سرکرده مخالفان ونزوئلا، با حمایت آمریکا و دیگر کشور‌های غربی خود را رئیس‌جمهور موقت این کشور خواند، فشار‌ها بر نیکلاس مادورو از سوی واشنگتن به شدت افزایش یافته است.

آمریکا به عنوان حامی اصلی گوایدو در باره هرگونه اقدام قانونی علیه وی، به مادورو و دولتش هشدار داده است. واشنگتن تهدید کرده است که در صورت تحت پیگرد قرار گرفتن گوایدو واکنش نشان خواهد داد.

آمریکا در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ تلاش خود را بر سرنگونی دولت چپ گرای ونزوئلا و نیکلاس مادورو رئیس جمهور این کشور و روی کار آوردن دولتی هوادار آمریکا به ریاست خوان گوایدو سرکرده مخالفان متمرکز کرده و در این روند  همه ابزارهای ممکن از جمله اعمال تحریم های گسترده را به کار بسته است.

پس از اجرای کودتای نافرجام برای برکناری مادورو، دولت ترامپ به اعمال تحریم‌های مختلف علیه کاراکاس و مسدود کردن تمام دارایی‌های دولت ونزوئلا در آمریکا پرداخته است.

دولت ترامپ پس از شکست در سیاست براندازی مادورو و دولت چپ گرای ونزوئلا، اکنون ضمن تحریم کامل این کشور دخالت در امور داخلی آن را به اوج رسانده است. به گفته سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه، آمریکا تلاش های مختلفی را برای سرنگونی دولت قانونی ونزوئلا به کار بسته است که همه این تلاش ها غیرقانونی هستند. 

در عین حال همه تلاش های گوایدو مانند سخنرانی ها و اقدامات نمادین به منظور کسب حمایت مردمی، تشویق مردم ونزوئلا به ایجاد ناآرامی و شورش و اقدام به کودتای نظامی با ناکامی مواجه شده است.

گوایدو مخالف هرگونه مصالحه سیاسی در ونزوئلا است و به همین دلیل ضمن کارشکنی در مذاکرات بین دولت و مخالفان در راستای حل و فصل مسالمت آمیز بحران سیاسی ونزوئلا که با ابتکار عمل نروژ انجام شده است، تلاش می کند تا زمینه گسترش اعتراضات را با هدف سرنگونی دولت چپ گرا در ونزوئلا ایجاد و مردم این کشور را به تظاهرات ضد دولتی تشویق کند.

با این حال اکثر مردم این کشور نفت خیز آمریکای لاتین از دولت چپ گرای ونزوئلا و نیکلاس مادورو رئیس جمهوری قانونی آن حمایت می کنند؛ ضمن این که افشاگری های اخیر نشان می دهد که حتی در صفوف مخالفان نیز درباره نحوه برخورد با دولت ونزوئلاو و مادورو و چگونگی برگزاری تظاهرات، شکاف و اختلاف وجود دارد.118

بیشتر بخوانید:

افشای طرح جدید مخالفان ونزوئلا برای براندازی دولت/ تحلیل