دونالد ترامپ در دیدار با سربازان امریکایی در پایگاه هوایی یوکاتا، بار دیگر با ادبیاتی تند علیه کره شمالی گفت، کسی هرگز عزم راسخ آمریکا را دست کم نگیرید.
رییس جمهوری آمریکا امیدوار است در مدت زمان سفر آسیایی خود که شامل کشورهای ژاپن، کره جنوبی، چین، ویتنام و فلیپین خواهد شد، پیونگ یانگ را برای تجدید نظر در موضوعات اتمی و موشکی بیش از پیش تحت فشار قرار دهد.
در این میان، دیدار دونالد ترامپ با شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن از اهمیت بیشتری برخوردار است.
آبه که اخیرا در انتخابات پارلمانی ژاپن به پیروزی مجدد رسیده است، در بین متحدان منطقه ای واشنگتن بیش از دیگران از سیاست مشت آهنین ترامپ در برابر کره شمالی حمایت می کند.
برای ژاپن که در ماه های اخیر به کرات شاهد پرتاب موشک های کره شمالی بر فراز خاک خود بوده است، پیونگ یانگ تهدید بسیار خطرناک و فوری قلمداد می شود.
مقامات ژاپنی امیدوار هستند خط و نشان کشیدن های دولت ترامپ برای کره شمالی، پیونگ یانگ را به تجدید نظر در برنامه های اتمی و موشکی وادار نماید.
در حالی که نتیجه این خط و نشان کشیدن ها تا کنون حاصلی جز انجام آزمایش های بیشتر موشکی و اتمی کره شمالی نداشته است.
اهداف اقتصادی ترامپ در سفر به ژاپن
البته مذاکرات ترامپ با سران دولت ژاپن فقط به بحث امنیت و نحوه مقابله با کره شمالی خلاصه نمی شود؛ بلکه انتظار می رود بحث های داغی نیز در زمینه تجاری میان دو کشور انجام گیرد.
ترامپ در حالی وارد ژاپن شده است که پیش از این به امریکایی ها قول داده بود کسری تراز بازرگانی امریکا با شرکای تجاری این کشور را کاهش دهد.
در این راستا، ترامپ شعار «اول امریکا» را برگزید و در یکی از نخستین فرامین ریاست جمهوری خود، خروج امریکا از پیمان ترانس پاسفیک را اعلام کرد.
اتخاذ این رویکر برای ژاپن، کشوری که حدود 200 میلیارد دلار روابط تجاری با امریکا دارد و از مازاد تجاری حدود 70 میلیارد دلاری با این کشور برخوردار است، نگران کننده به نظر می رسد.
هرگونه تغییری در مناسبات تجاری میان توکیو و واشنگتن و اعمال فشار ترامپ برای بازکردن بازارهای مصرف ژاپن بر روی کالاهای امریکایی، به اقتصاد این کشور لطمه سنگینی وارد خواهد کرد.
از این رو انتظار نمی رود که مقامات ژاپنی در سفر ترامپ امتیازات چشمگیر تجاری برای رییس جمهوری امریکا قائل شوند؛ مگر آن که در اثر فضا سازی های واشنگتن بر سر موضوع کره شمالی، ژاپنی ها برای تامین امنیت، از منافع اقتصادی خود در قبال امریکایی ها بگذرد.
دونالد ترامپ به عنوان تاجری کهنه کار، همین سیاست را در قبال عربستان به کار بست و با دامن زدن به احساسات ایران هراسی، در سفر به ریاض 450 میلیارد دلار قرارداد با سعودها به امضا رساند.
اکنون این سوال مطرح است فضاسازی امریکایی ها در خصوص برخورد احتمالی با کره شمالی چقدر برای دولت ژاپن آب خواهد خورد؟
نویسنده: امیرعلی ابوالفتح
116/111
بیشتر بخوانید:
مجوز ترامپ برای فروش تسلیحات بیشتر به ژاپن و کره جنوبی
ترامپ: پشتیبان ژاپن هستیم+ ویدئو
ترامپ شرکت تویوتا ژاپن را تهدید کرد