ایران پرس- فرمانده ارتش هند از استقرار موشک های ضد تانک در مرز این کشور با پاکستان خبر داد.

ژنرال "مانوج موکوند ناروانه" اعلام کرد، هند تمهیدات نظامی در امتداد مرزهای مشترک با پاکستان را افزایش داده و موشک های ضد تانک اسپایک ساخت رژیم صهیونیستی را به همراه سایر سلاح های پیشرفته در امتداد مرزهای غربی خود با پاکستان مستقر کرده است.

فرمانده ارتش هند با ادعای اینکه پاکستان به دنبال اعزام شبه نظامیان به خاک هند از طریق منطقه کشمیر است افزود، موارد نقض آتش بس در مرز های مشترک با پاکستان افزایش یافته است.

هند و پاکستان در سال 2003  توافق آتش‌بس در خط کنترل کشمیر را امضاء  کردند اما از آن زمان هر دو کشور بارها آن را نقض کرده‌اند.

اقدام هند برای استقرار موشک های ضد تانک در مرزهای مشترک این کشور با پاکستان بی ارتباط به سیاست‌های اخیر هند در خصوص مسائل کشمیر، مسلمانان و موضوعات منطقه ای نیست.

این اقدامات از بمباران پایگاهی در پاکستان و لغو خودمختاری منطقه کشمیر گرفته تا قانون اخیر اعطای تابعیت به اقلیت های غیرمسلمان کشورهای پاکستان، بنگلادش و افغانستان از دگردیسی در سیاست‌های داخلی و منطقه ای هند و یا نظم امنیتی جدید دهلی نو حکایت دارد.

به باور برخی از کارشناسان، نظم امنیتی جدید هند ویژگی هایی دارد که تأکید بر ریسک‌پذیری و قاطعیت و استفاده از روش‌های بی‌رحمانه و سرسختانه برای سرکوب منتقدین از جمله آنهاست.

این ویژگی ها برخاسته از نگاه و طرز تفکر دولتمردان و سیاستمداران کنونی هند است که با الهام گرفتن از ناسیونالیسم هندی و بهره گیری از شرایط کنونی نظام بین الملل می خواهند به زعم خود ضمن تحکیم امنیت داخلی هند جایگاه و موقعیت این کشور را در معادلات منطقه ای و جهانی تقویت کنند.  تشدید رفتارهای غیرمنطقی و نژادپرستانه آمریکا و رژیم صهیونیستی در دو سال اخیر و مقایسه سیاستهای کنونی دهلی نو با این رفتارها به خوبی گویای گرته برداری هند از رفتار این بازیگران است. 

افزایش فروش های تسلیحاتی رژیم اشغالگر صهیونیستی به هند و تقویت همکاری های نظامی و امنیتی دو طرف نمونه واضحی از همسویی و همراهی رژیم اسرائیل با سیاست‌های هند است. این رژیم در سالهای اخیر نشان داده است که از سرکوب مسلمانان در هر جایی حمایت می کند و وحدت کشورهای اسلامی و قدرت آنها را در راستای منافع خود قلمداد نمی کند. 

در مورد آمریکا نیز باید گفت بسیاری بر این باورند رویکرد کنونی دهلی نو در مسائل منطقه ای و داخلی با منافع ایالات متحده در جهت تقویت موقعیت آن در آسیا هم راستاست.  از همین روست که واشنگتن در ماه‌های اخیر و برغم تشدید بی سابقه سرکوبگری هند در منطقه کشمیر و همچنین تقویت سیساست‌های ضد مسلمانان، هیچگاه  طرف دهلی نو را رها نکرده است. 

بنابراین، استقرار موشک های ضد تانک هندی در مرزهای پاکستان ضمن اینکه برخاسته از نگاه افراطی و ضد پاکستانی دولتمردان کنونی هند است تامین کننده منافع و خواست آمریکا و رژیم صهیونیستی نیز هست.

مخالفت گسترده طیف های مختلف در پاکستان با درخواست آمریکا برای میانجی گری در موضوع کشمیر به خوبی گویای همین واقعیت است که از نگاه پاکستانی ها آمریکا بیش از آن که بازیگری بی طرف باشد ، در سمت دهلی نو ایستاده و از مواضع هند حمایت می کند.

البته واقعیت این است که این رفتار هند و ریسک پذیری آن به تعبیر مقامات هندی، می تواند با مجموعه‌ای از خطرات و چالش‎ها همراه باشد که نمونه های آن بارها در ماه‌های اخیر در اعتراضات مختلف به رفتار دهلی نو ظهور و بروز کرده است. حرکت هند و پاکستان به سمت تقابل که در ماه‌های پیش بروز کرد از دیگر  پیامدهای این "نظم امنیتی" جدید در هند است.

در مجموع به باور بسیاری، هند با جمعیت بالا، وسعت سرزمین، تنوع قومیت وعقب ماندگی اقتصادی  بازیگری نیست که بتواند در بلند مدت به این سیاست ادامه بدهد و از پس هزینه ها و عواقب آن برآید.

نویسنده: بلنداختر

117

بیشتر بخوانید:

هند موشک‌های ضد تانک در مرز با پاکستان مستقر کرد

بی اعتمادی پاکستان به میانجیگری آمریکا در حل مساله کشمیر/ تحلیل

سفارت پاکستان: کشمیر «موضوع ناتمام» شبه قاره هند است