شرکت فورد، که طرح هایش در مکزیک با انتقاد شدید دونالد ترامپ، نامزد پیروز در انتخابات اخیر امریکا روبرو شده است، قصد دارد به جای احداث کارخانه مونتاژ خودرو در شهر "سن لوئیس پوتوسی" مکزیک، مبلغ 700 میلیون دلار در سایت این شرکت در شهر فلت راک، واقع در ایالت میشیگان سرمایه گذاری کند.
قرار است، این سرمایه گذاری در طرح های تولید خوردوهای هوشمند، هیبریدی و برقی هزینه شود. با اجرای طرح های جدید شرکت فورد، 700 فرصت شغلی جدید در امریکا ایجاد می کند.
به نظر می رسد، این اقدام شرکت فورد در راستای تحقق وعده های ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی وی صورت گرفته باشد.
در واقع این تصمیم شرکت فورد، باعث خرسندی ترامپ خواهد شد که شعار "اول امریکا" America First را یکی از شعارهای انتخاباتی اش قرار داده بود.
نامزد پیروز در انتخابات اخیر امریکا بارها بر بازگرداندن فرصت های شغلی امریکا به خاک این کشور تاکید کرده است.
در واقع ترامپ با شناخت واقعیت های اقتصادی آمریکا بویژه نارضایتی کارگران و کارکنان سفید پوست از انتقال صنایع و کارخانه های آمریکایی به خارج از این کشور که در راستای کاهش هزینه های تولید و نزدیکی بیشتر به بازارهای مصرف صورت گرفته است، در جریان مبارزات انتخاباتی خود از لزوم سرمایه گذاری طبقه ثروتمند این کشور در داخل آمریکا و بازگشت فرصت های شغلی سخن گفت و از آن برای جلب نظر اقشار مختلف مردم آمریکا استفاده کرد.
ترامپ بارها تاکید کرده که یکی از اولویت های اصلی وی، بهبود وضعیت اقتصادی آمریکا است.
در این راستا ترامپ هوادار کاهش مالیات ها بویژه برای طبقه ثروتمند و سرمایه دار است.
هدف وی، تشویق سرمایهداران به سرمایه گذاری هر چه بیشتر در داخل آمریکا به منظور جلوگیری از سرمایهگذاری شرکتهای آمریکایی در خارج از این کشورو حفظ و افزایش فرصتهای شغلی آمریکایی ها است.
ضمن اینکه وی خواهان مذاکره مجدد بر سر پیمان های تجاری با کشورهای دیگراست.
بررسی عملکرد ترامپ در مبارزات انتخاباتی نشان داد که وی درک واقع گرایانه ای از دغدغه های آمریکایی های سفید پوست و دادن شعارهایی دارد که برای آنها جذابیت دارد.
ترامپ موفق شد، با ارائه شعاراصلی خود یعنی "آمریکا را دوباره شکوهمند سازیم" حمایت شمار زیادی از مردم ناراضی در جامعه آمریکا را به خود جلب کند که امید دارند ترامپ به گونه ای معجزه آسا مشکلات اقتصادی و اجتماعی این کشور را حل کند و آن را به دوران خوش گذشته بازگرداند.
بویژه اینکه ترامپ اعلام کرده بود که انتخابات نوامبر 2016، آخرین فرصت برای نجات آمریکا است، از این رو چندان شگفت آور نبود که مردم متاثر از بحران های اقتصادی و اجتماعی آمریکا برای نجات خود و کشورشان به وی به چشم یک منجی بنگرند که آمال و آرزوهای آنها را تحقق خواهد بخشید.
با این حال اجرای طرح های ترامپ مخالفتهای زیادی را در داخل آمریکا برخواهد انگیخت.
ضمن اینکه با توجه به بی تجربگی ترامپ در زمینه امور سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کلان می توان پیش بینی کرد که وی در بسیاری از امور ناچار خواهد بود تا از روش آزمون و خطا استفاده کند.
البته در این میان میزان تاثیر گذاری مشاوران و مقاماتی که در تیم ترامپ جای خواهند گرفت در تصمیم گیری های وی نیز تاثیر بسزایی در ماهیت و جهت گیری آنها خواهد داشت.
با این حال در یک نکته نمی توان تردید کرد و آن اینکه ترامپ قصد دارد تا سیاستها و اقداماتی را کاملا بر خلاف سیاست دولت اوباما در جنبه های مختلف داخلی و خارجی سامان دهد.