به گزارش پایگاه اینترنتی «اویل پرایس»؛ چین و روسیه در واکنش به ادعای آمریکا درخصوص قاچاقسوخت ازسوی کرهشمالی و نقض سقف تعیین شده ازسوی سازمان ملل درباره دریافت محصولات پالایشگاهی برای پیونگیانگ، با ناکام گذاشتن این تلاشها، خواستار اطلاعات بیشتر و دقیقتر آمریکا درباره ادعاهایی شدند که این کشور در گزارش خود به کمیته تحریم سازمان ملل داده است.
این اقدام روسیه و چین در نوزدهم ژوئیه در حالی صورت گرفت که واشنگتن هفته گذشته از کمیته تحریم شورای امنیت سازمان ملل خواسته بود انتقال محصولات نفتی را با این ادعا که قاچاق سوخت کره شمالی از میزان تعیین شده از سوی سازمان ملل برای واردات سوخت این کشور فراتر رفته است، منع کند.
بر اساس قطعنامه تحریمی سازمان ملل که سال گذشته تصویب شد، تامین نفت خام برای کرهشمالی به چهار میلیون بشکه در سال و پانصد هزار بشکه محصولات پالایشگاهی نفتی محدود میشود.
قطع سوخت در ابتدا از سوی چین که تامین کننده بخشی عمده از نیازهای انرژی کرهشمالی است، به اجرا گذشته شد؛ روسیه هم که تامین کننده بخشی از این نیازهاست، در این اقدام همراهی کرد.
آمریکا هفته گذشته گزارشی را به کمیته تحریم ارسال کرد که نشان میداد کرهشمالی دست کم 759,739 بشکه محصولات نفتی را از طریق انتقال کشتی به کشتی در دریا دریافت کرده است. اسناد این گزارش نیز در اختیار خبرگزاریهای فرانسه و آسوشیتدپرس قرار گرفت.
کرهشمالی قاچاق محصولات نفتی معمولا با محمولههای نفتی پنهانی در آبهای بینالمللی و به وسیله کشتی هایی انجام می دهد که سامانه ردیابی ماهواره ای خود را برای جلوگیری از نظارت بر فعالیتهای خود، خاموش میکنند. رسانه ها گزارش دادند که اسناد آمریکا به 89 مورد در نیمه اول سال اشاره دارد که احتمالا نفت کش های کره شمالی محصولات پالایشگاهی را که به صورت "غیر قانونی خریداری" شده اند به وسیله انتقال یاد شده، دریافت کرده اند.
این اسناد نشان می دهند در صورتی که هر کدام از نفت کش ها فقط یک سوم از توان فهرست شده خود را تحویل دهند، میزان کلی دریافت شده از سوی کره شمالی از طریق قاچاق به بیش از 500 هزار بشکه در سال می رسد.
بر اساس این اسناد؛ اگر هر کدام از این نفت کش ها به صورت کامل از سوخت پر شده باشند، میزان قاچاق شده سه برابر سقف تعیین شده خواهد بود.
با موفقیتی که ظاهرا کره شمالی در قاچاق سوخت به دست آورد، آمریکا در گزارش خود مدعی شده است که روسیه و چین باید بلافاصله تحویل سوخت بیشتر به این کشور را متوقف کنند. این در حالی است که روسیه و چین اطلاعات بیشتر در این رابطه را خواستار شده اند.
نمایندگی روسیه در سازمان ملل در ایمیلی به اعضای شورا گفته است "روسیه از نزدیک این درخواست را بررسی میکند و به دنبال اطلاعات بیشتری از هر مورد خاص از انتقال غیرقانونی نفت ادعایی آمریکا به کره شمالی است. ما همچنین از طرف آمریکایی می خواهیم اطلاعات واقعی بیشتر و امکان بررسی همه کشورها برای قضاوت کردن در این خصوص را فراهم آورد".
شورای امنیت سال گذشته سه قطعنامه تحریمی که اقتصاد کرهشمالی را هدف قرار میداد تصویب کردند که در واکنش به ششمین آزمایش هستهای کره شمالی و برخی پرتابهای موشک بالستیک این کشور بود. این تحریمها صادرات مواد خام از کرهشمالی را منع و تامین نفت این کشور را با محدودیتهای عمدهای روبهرو میکرد.
مترجم: حسین جعفریامی
بیشتر بخوانید:
ادامه رفتارهای خصمانه آمریکا در قبال کره شمالی / نیکی هیلی: رهبر کره شمالی بیمار است
پکن: تخریب سایت هستهای کرهشمالی گامی مهم برای برقراری صلح در شبهجزیره کره است+ ویدئو