به گزارش ایران پرس، هفته نامۀ اکونومیست چاپ بریتانیا امروز جمعه نوشت: آمریکا در سالگرد استقلال خود بیش از پیش گرفتار آشفتگی و نابسامانی شده و «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری این کشور اوضاع بد کشورش را بدتر کرده است.
روز 4 ژوئیه هر سال روزی است که آمریکایی ها اتحاد 13 ایالت کشور خود علیه حاکمان بریتانیایی و آغاز تجربه بزرگ حکومت مردمی را جشن می گیرند ولی مردم در سال کنونی، کشور خود را آشفته و نابسامان می بینند زیرا عدم درک متقابل بین جمهوریخواهان و دمکرات ها، کارگران کارخانه ها و دانشجویان و ساکنان روستاها و شهرها همچنان پابرجا و ترامپ نیز یکی از عوامل این نابسامانی است.
اکونومیست افزود ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری پیروز و برندۀ بلامنازع نبود زیرا رأی دهندگان معتقدند که دولت ترامپ علیه منافع مردم کار می کند در حالی که ترامپ وعده داده بود که بدنۀ سیاسی را اصلاح و واشنگتن را از «اقلیتی خاص و دلّالان احمق» که برای منافع شخصی خودشان تلاش می کنند، پاکسازی کند.
بحرانی کردن اوضاع
ترامپ با وجود گذشت 5 ماه از روی کارآمدنش نه تنها همچنان کاری نکرده است بلکه سیاست هایی را درپیش گرفته که اوضاع کشور را بحرانی تر کرده است و به طور پیوسته اعتماد بخشی از طرفدارانش را از هر قشر و طایفه ای از دست می دهد.
ترامپ در دوران تبلیغات انتخاباتی خود، مشکلات کشور را دقیقاً مشخص کرده بود ولی راه حل های وی به علت «خودخواهی افسارگسیخته اش» احمقانه است.
اکونومیست به مشکلات بزرگی که ترامپ در حل آنها ناکام مانده است پرداخت و نوشت: مالیات، خدمات درمانی و اصلاح اکثر نهادهایی که دچار فلج و اشتراک وظایف یا رقابت شده اند، بخشی از مشکلات بزرگ آمریکا است. علاوه بر این؛ ترامپ با دادگاه ها، سرویس های امنیتی، وزارت امور خارجه و آژانس حفظ محیط زیست دشمنی می کند.
عمل نکردن به وعده ها
ترامپ وعده داده بود با کسانی که فقط برای تأمین منافع شخصی خود تلاش می کنند، مبارزه کند ولی برای مبارزه با این سودجویان از تُجّاری کمک گرفت که به فکر تأمین منافع خودشان بودند.
ترامپ همچنین وعده داده بود که با مخالفان و رقبایش تعامل کند ولی با کوچک شمردن مخالفانش و رسوایی نقش روسیه در تبلیغات انتخاباتی اش احتمال همکاری دو حزب اصلی آمریکا را دست نیافتنی کرده است. افزایش فعالیت های انحصار طلبانۀ شرکت ها بدون هیچ مانع و مشکلی ادامه دارد و مراکز تحصیلی و آموزشی در این زمان که هوش مصنوعی در آستانه تغییر دادن شرایط کاری است، ناکارآمدتر شده اند.
اکونومیست نوشت : اگر ترامپ هشت سال کامل در مسند خود باقی بماند که این امر حتی با وجود هجمه های منتقدانش امکان دارد، آمریکا تاوان گزافی پرداخت خواهد کرد.
به بیراهه کشاندن سیاست خارجی
خطراتی که دامنگیر سیاست خارجی شده، روشن و مبرهن است. ترامپ به رهبری آمریکا بر جهان لطمه وارد کرده است.
اکونومیست افزود همکاری با کشورهای حوزۀ اقیانوس آرام که آمریکا از آن دست کشید است، می توانست به افزایش جایگاه و اعتبار نوع نگاه آمریکا به بازارهای آزاد در آسیا کمک کند و ائتلاف های نظامی واشنگتن را تقویت کند.
مخالفت ترامپ با توافقنامه تغییرات آب و هوایی پاریس نشان می دهد که معتقد به همکاری کشورهای جهان با یکدیگر برای حل مشکلات نیست بلکه جهان را میدان رقابت کشورها برای تأمین منافع خود می داند. تصمیمات شتاب زده و روابط دوستانه اش با دیکتاتورها باعث شده است که متحدان آمریکا از خود بپرسند که آیا می توان به ترامپ هنگام بروز بحران ها اعتماد کرد؟118/112
بیشتر بخوانید:
تظاهرات گسترده علیه فرمان مهاجرتی دونالد ترامپ در نیویورک و لس آنجلس +ویدئو
آمریکا در سراشیبی ناامنی با فرمان مهاجرتی دونالد ترامپ+ ویدئو
هشدار سیاستمدار آمریکایی درباره تبعات سیاستهای دونالد ترامپ