در پایان انتخابات درونحزبی ۱۲ مارس، «جو بایدن» رئیس جمهوری کنونی و نامزد حزب دموکرات و «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری پیشین و نامزد حزب جمهوریخواه، هر کدام به حد نصاب کمینه آرا مورد نیاز دست یافتند و به این ترتیب دو رقیب باید خود را برای رقابتی دیگر برای انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر، آماده کنند.
جو بایدن، در انتخابات مقدماتی رقیب جدی نداشت و به آسانی به حد نصاب لازم آرا نمایندگان عضو کنوانسیون ملی دموکرات رسید. وی برای پیروزی درحزب دموکرات به هزار و۹۶۸ رای نمایندگان عضو کنوانسیون ملی دموکرات نیاز داشت که مطابق آمار اعلام شده تعداد رای های وی از مرز دو هزار و صد نفر فراتر رفته است.
ترامپ نیز کمی سخت تر اما به سرعت رقبایش را از دور خارج کرد. آخرین رقیب باقیمانده او در انتخابات «نیکی هیلی» بود که پس از رویداد معروف به سهشنبه بزرگ اعلام کنارهگیری کرد. ترامپ برای پیروزی در حزب جمهوری خواه به حدود هزار و 215 رای نمایندگان عضو کنوانسیون ملی جمهوری خواه نیاز داشت که بر اساس گزارش های منتشر شده، میزان رای او از این رقم عبور کرده است.
بدین ترتیب درانتخابات ریاست جمهوری نوامبر 2024، همچون چهار سال قبل باردیگر «جو بایدن» و «دونالد ترامپ» برای کسب مسند ریاست جمهوری با هم رقابت خواهند کرد.
بایدن پس از پیروزی در بیانیهای شدیدالحن به دیدگاههای دونالد ترامپ تاخت و کارزار انتخاباتی او را «کارزار خشم و انتقامجویی که بنیان اندیشه آمریکا را تهدید میکند» خواند.
وی همچنین از دستاوردهای اقتصادی دولت خود دفاع کرد. محبوبیت بایدن طی ماه های اخیر سقوط کرده است. مواضع وی در جنگ غزه و ادامه حمایت ها و کمک های امریکا به رژیم صهیونیستی در نسل کشی فلسطینیان ساکن غزه خشم بسیاری از مقامات و شهروندان آمریکا را برانگیخته است.
چنانچه «گیلانی حسین» مدیر شعبه مینهسوتا در شورای روابط آمریکایی-اسلامی چندی پیش اعلام کرد: "جمعیت زیادی از مسلمانان آمریکایی متعهد شدند در انتخابات 2024 ریاست جمهوری آمریکا، جو بایدن رئیس جمهور کنونی این کشور را به دلیل حمایتهایش از جنگ اسرائیل علیه غزه، کنار بگذارند."
از سوی دیگر دونالد ترامپ نیز پس از پیروزی بار دیگر به سیاست های بایدن تاخت و دوران ریاست جمهوری وی را «ضعیفترین دوره تاریخ آمریکا» خواند.
وی در ویدئویی که در شبکههای اجتماعی همرسانی کرد، گفت: "برای جشن گرفتن وقت نداریم، در عوض باید تمرکز خود را بر شکست بایدن بگذاریم، زیرا او بدترین رئیسجمهور تاریخ ایالات متحده است."
ترامپ پیش از این نیز بایدن را به شکست در سیاست مهاجرت متهم کرده و او را «بدترین رئیس جمهور» در تمام دورانها خواند.
اکنون که مشخص شده رقابت پایانی میان جو بایدن ودونالد ترامپ خواهد بود؛ دوره جدیدی از رقابت میان دو نامزد آغاز شده است. شرایط برای پیروزی هر دو سخت است. نظرسنجی ها نشان می دهد برای بسیاری از شهروندان آمریکایی مهاجرت و اقتصاد گزینه مهمی است و در سیاست خارجی نیز پایان حمایت های آمریکا از اسرائیل به طور ویژه مد نظر رای دهندگان قرار دارد.
ترامپ تمرکز کارزار انتخاباتی خود را بر اِعمال سیاستهای سختگیرانه در زمینه مهاجرت، از جمله تشدید امنیت مرزی و اخراج «مهاجران غیرقانونی» گذاشته است. وی گفت: "ما مرزهای خود را میبندیم. کارهایی را انجام میدهیم که هیچ کس تا به حال ندیده است. ما میخواهیم اقتصاد کشورمان را به بهترین اقتصاد جهان تبدیل کنیم."
با این حال بسیاری از شهروندان آمریکایی معتقدند ترامپ در صورت محکوم شدن در پرونده های کیفری خود شایسته حضور در کاخ سفید نیست، همچنین بسیاری نیز سیاست های وی را تندگرایانه دانسته و او را مناسب ریاست جمهوری نمی دانند.
با اینحال بایدن نیز شانس زیادی برای پیروزی دوباره ندارد. سیاست های خارجی آمریکا مورد انتقاد بسیاری از شهروندان این کشور است. ضمن اینکه گاف های بایدن و گاه حواس پرتی های آشکار وی بسیاری از آمریکایی ها را از دادن رای به وی منصرف کرده است.
به نظر می رسد در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر، مردم آمریکا باید از بین رئیس جمهوری کنونی و رئیس جمهوری قبلی آمریکا، رئیس جمهوری بعدی را انتخاب کنند؛به عبارتی آنها باید با رای به بایدن ادامه سیاست های کنونی را خواستار شوند و یا با رای به ترامپ به وضعیت گذشته باز گردند.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
117
بیشتر بخوانید:
اظهارات جنجالی «دونالد ترامپ» درباره ناتو و واکنش شدید غربیها
انتخابات مقدماتی آمریکا؛ استارت ترامپ با چاشنی توهین