این فعالان برای احقاق حقوق اجتماعی و مدنی و رفع تبعیض علیه زنان درعربستان تلاش می کردند. افزایش آمار زندانیان سیاسی زن در عربستان در حالیست که این گروه از زندانیان سیاسی بخشی از هزاران زندانی سیاسی عربستانی در بند رژیم آل سعود را تشکیل می دهند.
اخیراً گزارش کمیتهای متشکل از نمایندگان پارلمان انگلیس فاش کرد که فعالان زن بازداشت شده در عربستان در معرض بدرفتاری شدید و غیرانسانی و اهانتآمیز قرار گرفتهاند.
روزنامه آمریکایی واشنگتن پست در گزارشی نوشت، زنان زندانی سیاسی درعربستان ضمن نگهداری در زندان انفرادی، به شیوههای بسیار بی رحمانهای شکنجه میشوند.
پیشتر سازمان مدافع حقوق بشر "القسط" با انتشار جزئیات جدیدی از رفتارهای سوء با زندانیان سیاسی زن در بازداشتگاههای عربستان فاش کرد، این زندانیان مورد وحشیانه ترین شکنجهها قرار میگیرند که برخی از این شکنجهها با نظارت نزدیکان «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی انجام میشود.
دامنه انتقادات از جنایات آل سعود علیه زنان که به کشورهای غربی نیز کشیده شده است هرروز ابعاد گسترده تری به خود می گیرد. در این زمینه نمایندگان دموکرات و جمهوریخواه آمریکا تحت فشار افکار عمومی برای آزادی فوری فعالان زن زندانی در عربستان دست به کار شدند.
نمایندگان دموکرات و جمهوری خواه آمریکا پیشنویس قانونی را به کنگره ارائه کردند که از عربستان میخواهد فعالان زن زندانی در این کشور را هرچه سریع و بی قید و شرط آزاد کند.
عربستان تحت رهبری محمد بن سلمان، بسیاری از خطوط قرمز در زمینه حقوق انسانی را نقض کرده است و برخلاف آنچه که وی تبلیغ می کند جهانیان شاهد نقض گسترده حقوق زنان در کنار نقض گسترده حقوق سایر اقشار جامعه عربستان هستند.
عربستان به دلیل حاکمیت آل سعود از ابتدای تاسیس تا کنون فاقد پارلمان، قانون اساسی و هرگونه انتخابات آزاد بوده است. این رژیم تنها با سرکوب شهروندان و ظلم به زنان و اقلیتها و کارگران خارجی به اداره قرون وسطایی امورعربستان مشغول بوده است.رژیم آل سعود نشان داده است که در پیگیری سیاستهای زن ستیزانه در جامعه هیچ حد و مرزی قائل نیست.
زنان در عربستان از کمترین حقوق برخوردار هستند به نحوی که وقتی سال گذشته حق رانندگی به آنها تعلق گرفت، حکومت آل سعود با افتخار درباره آن مانور داد. اصلاحات ظاهری و نمایشی محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی نتوانسته است زنان عربستانی را از پیگیری مطالبات حقوقی اساسی خود باز دارد. مطالبه اصلی زنان درعربستان، رعایت کرامت انسانی و در نظر گرفتن آنها به عنوان شهروند دارای حقوق انسانی است.
واقعیت این است که مشکل زنان در عربستان، صرفاً محدود به رانندگی نیست.زن در عربستان موجودی مطیع، بدون کرامت و درجه دوم محسوب می شود. این نگرش که ریشه در تعالیم وهابیت در عربستان دارد، سبب خشونت گسترده حکومتی علیه زنان این کشور شده است.
زن در عربستان به طور مستقل نمی تواند فعالیت اقتصادی یا حتی حقوق اولیه اقتصادی، گردشگری یا به طور کلی حقوق اولیه اجتماعی داشته باشد.این در شرایطی است که شورای اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل در سال 2016، عربستان را برای یک دوره چهار ساله برای عضویت در کمیسیون مقام زنان انتخاب کرد.
این عضویت درحالی صورت گرفت که براساس اعلام شورای حقوق زنان سازمان ملل متحد، عربستان در فهرست شاخص جهانی اختلاف جنسیتی در سال 2016 در میان 144 کشور در رتبه 141 قرار گرفت.
عضویت عربستان در کمیته حقوق زنان سازمان ملل بیش از پیش توجهات را به این واقعیت معطوف کرده است که مجامع حقوقی اسیر دیپلماسی پول عربستان هستند و معیارهای حقوقی تحت الشعاع زد و بندهای سیاسی قرار دارند.118
نویسنده: بیژن نجفی
بیشتر بخوانید:
"کمپین بلوغ" زنان در عربستان، چرایی فرار؟/ تحلیل
بازداشت چند زن فعال حقوقی در عربستان