به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، «سورنا ستاری» معاون علمی و فناوری رییس جمهوری که به منظور حضور در «بیستمین اجلاس سالانه کمیسیون علم و فناوری برای توسعه سازمان ملل» و رونمایی گزارش کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد(آنکتاد) از سیاستهای علم، فناوری و نوآوری ایران در این اجلاس، به ژنو در سوییس سفر کرده است، با حضور در آزمایشگاه «سرن» از بخش های مختلف آن بازدید کرد.
«سرن» بزرگترین آزمایشگاهی است که در زمینه فیزیک هسته ای مشغول فعالیت است.
زمینه فعالیت اصلی این آزمایشگاه ساخت افزارهای شتاب دهنده ذرات و دیگر زیربناها و ابزارهایی است که برای پژوهش های فیزیکی در انرژی های بالا استفاده می شوند.
همکاری ایران با آزمایشگاه سرن به طور رسمی به سال 2001 پس از امضاء موافقت نامه بین وزیر علوم وقت و رئیس سرن برمی گردد که بر اساس آن اجرای این تفاهمنامه به پژوهشگاه دانش های بنیادی داده شد؛ این همکاری در آغاز در حیطه فیزیک ذرات تجربی بود اما به فیزیک شتابگرها نیز گسترش یافت.
این همکاری با ساخت قسمتی از دستگاه «سی ام اس» آغاز و با اعزام دانشجو به سرن برای انجام پژوهش دوره دکتری ادامه پیدا کرد.
مشارکت 70 دانشمند ایرانی با سرن
بیش از ده هزار دانشمند از کشورهای مختلفی همچون آمریکا، روسیه، ترکیه، پاکستان و ایران با آزمایشگاه سرن همکاری دارند که در حال حاضر حدود ٧٠ نفر از دانشمندان و پژوهشگران ایرانی در پروژه بین المللی سرن مشارکت دارند.
دیدار با اساتید و متخصصان ایرانی مقیم سوییس، امضای تفاهمنامه همکاری در حوزه رباتیک پزشکی از دیگر برنامه های سفر ستاری به سوییس است. 110/115
بیشتر بخوانید:
شرکت معاون رئیس جمهور ایران در اجلاس کمیسیون علم و فناوری در ژنو
پیشرفت چشمگیر ایران در حوزه فناوری نان
پیش بینی دستیابی ایران به رتبه چهارم تولید علم نانو دنیا