این گزارش نشان میدهد که تروریسم با رشد اقتصادی در اروپا نسبت منفی دارد و هزینه های ناشی از تروریسم موارد مختلفی را شامل می شود.
علاوه برشهروندانی که به طور مستقیم و فیزیکی مورد حملات تروریستی قرار گرفته اند، پوشش گسترده حملات تروریستی در رسانههای رسمی و شبکه های اجتماعی تاثیرات روانی قابل ملاحظه ای بر مردم و شرکتها داشته است.
این تاثیرات رفتار اقتصادی آنها را نیز تحت تاثیر قرار داده است.
این بررسی نشان میدهد که عادت خرید مصرف کنندگان، پس از حملات تروریستی، تقریبا ثابت مانده یا در برخی موارد افزایش نیز داشته است، اما میزان سرمایهگذاریها کاهش یافته است.
افزایش حملات تروریستی در چند سال اخیر در اروپا باعث شده تا اتحادیه اروپا توجه خاصی برای مبارزه با آن مبذول دارد، با این حال نگاهی به عملکرد غرب از جمله اروپا نشان می دهد که غربی ها در عمل به گسترش تروریسم در سال های اخیر کمک کرده اند و در برخورد با این پدیده مخرب برخوردی دوگانه را در پیش گرفته اند.
مهمترین علل گسترش تروریسم در سال های اخیر
اساسا یکی از مهمترین علل گسترش تروریسم در سال های اخیر، برخورد دوگانه با تروریسم افراط گرا در خاورمیانه بوده است.
تحولات پس از پیدایش جنبش های مردمی در جهان عرب، از ژانویه 2011 به بعد باعث شد تا در برخی کشورها زمینه های شکل گیری و گسترش افراط گرایی و تروریسم ناشی از آن فراهم شود.
این مساله بویژه در مورد سوریه مصداق دارد که به میدانی برای جولان گروههای تروریستی خشن مانند داعش و جبهه النصره تبدیل شد.
با این حال غربی ها از جمله فرانسه و بریتانیا و متحدان عرب آنها، برای پیشبرد منافع و رسیدن به اهداف مد نظر خود، به جای مقابله با تروریسم افراط گرا به حمایت از این گروهها و دهها گروه تروریستی دیگر پرداختند.
«فردریک پیشون» کارشناس مسائل خاورمیانه معتقد است که فرانسه در کنار آمریکا مسئولیت ظهور داعش را برعهده دارد.
در نتیجه این گروهها توانستند ضمن فراهم آوردن نیرویی قابل توجه به اقدامات تروریستی مبادرت کنند که تا قبل از آن، شاید امکان انجام دادن آنها غیر قابل تصور بود.
البته تروریسم شمشیری دولبه است و تقویت و گسترش گروههای تروریستی مانند داعش منجر به توسعه دامنه فعالیتهای مخرب آنها به اروپا وحتی آمریکا شده است.
«ایوان ایپولیتوف» کارشناس سیاسی معتقد است:
"هدف آمریکا در سال های اخیر همواره استفاده ابزاری از تروریسم و افراط گرایی و پیامد آن تضعیف کشورهای خاورمیانه و ایجاد زمینه رشد تروریسم و افراط گرایی بوده است. با توجه به حملات تروریستی پیاپی توسط تروریست های افراط گرا در چند سال اخیر در اروپا، اکنون اروپایی ها حاصل سیاست های خود در خاورمیانه را درو می کنند. این مصداق همان گفته مشهور است که خود کرده را تدبیر نیست."
اکنون شهروندان اروپایی در کشورهایی مانند فرانسه کمابیش در فضایی به سر می برند که دولتهای غربی با حمایت از تروریست ها، برای شهروندان سوری و عراقی فراهم کردند.
درعین حال تبعات منفی مالی و اقتصادی تروریسم برای غربی ها به ویژه اروپایی ها نیز بسیار هنگفت بوده است.
نویسنده: سيدرضا مير طاهر
116/140
بیشتر بخوانید:
داعش مسئولیت حمله تروریستی «مارسی» را به عهده گرفت
برعهده گرفتن مسئولیت انفجار تروریستی در متروی لندن از طرف داعش
داعش مسئولیت حمله به محل تجمع نیروهای نظامی در سرت لیبی را بر عهده گرفت
داعش مسئولیت حمله تروریستی بروکسل را به عهده گرفت