لوموند: این اعتصاب از صبح امروز آغاز شده است و مخالفان سعی دارند ژوزف کابیلا رئیس جمهوری را به ترک قدرت در نوزدهم ماه دسامبر، پایان دوران قانونی ریاست جمهوری اش وادار کنند.
ائتلاف «تجمع» متشکل از اکثر احزاب مخالف دولت، مردم را به بسیج علیه کابیلا ترغیب می کند.
در آخرین تظاهرات برگزار شده از سوی احزاب مخالف پنجاه و سه نفر کشته شدند. چهار تن از کشته شدگان از نیروهای پلیس بودند.
کابیلا پس از قتل پدرش در سال دو هزار و یازده کرسی ریاست جمهوری را تصاحب کرد. وی در انتخابات ریاست جمهوری سال دو هزار یازده که تقلب گسترده برجسته ترین ویژگی آن بود، مجددا کرسی ریاست جمهوری را در اختیار خود گرفت.
دوران ریاست جمهوری کابیلا بر اساس قانون اساسی در ماه دسامبر پایان می یابد و وی قانونا اجازه نامزدی در انتخابات را ندارد. اما به نظر می رسد کابیلا تمایلی به کناره گیری از قدرت ندارد و سعی می کند با تعویق زمان برگزاری انتخابات به بهانه نبود امکانات و مهیا نبودن شرایط، در راس کشور باقی بماند. روز دوشنبه دولت و گروه کوچکی از مخالفان بر سر تعیین زمان انتخابات ریاست جمهوری و نحوه اداره کشور تا انتخاب رئیس جمهوری جدید، به توافق رسیدند. بر اساس توافقات انجام گرفته انتخابات ریاست جمهوری در آوریل سال دو هزار و هجده برگزار خواهد شد و کابیلا تا آن زمان به همراه مخالفان اداره کشور را در دست خواهد داشت. این در حالی است که زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بر اساس قانون اساسی بیست و هفتم ما ه نوامبر سال جاری است.