ایران پرس: آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا)، درباره افزایش شدید فقر میان آوارگان فلسطینی در سوریه، لبنان و غزه هشدار داد.

بیش از ۶ میلیون فلسطینی در کشورهای مختلف و به خصوص در کشورهای مجاور فلسطین آواره هستند. آوارگان فلسطینی که پیش از آغاز قیام‌های عربی در سال ۲۰۱۱ بزرگ‌ترین جمعیت آواره جهان بودند، محصول جنایت‌های رژیم اشغالگر قدس از جمله جنگ‌ها، مصادره زمین و منازل و شهرک‌سازی‌های غیرقانونی هستند.

سازمان ملل متحد که در موضوع فلسطین بیش از همه انفعال در مقابل جنایت‌های رژیم اشغالگر در پیش گرفته و تحت تاثیر لابی صهیونیسم و قدرت‌های بزرگ قرار دارد در دسامبر ۱۹۴۹ یعنی تنها یک سال پس از تاسیس رژیم اشغالگر صهیونیستی، آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی موسوم به «آنروا» را ایجاد کرد.

کمک آنروا به حدود پنج میلیون فلسطینی

این آژانس همانگونه که از نامش پیداست، وظیفه حمایت از آوارگان فلسطینی را در حوزه‌های مختلف بر عهده دارد. آنروا به حدود پنج میلیون فلسطینی در اردن، سوریه، لبنان و اراضی اشغالی در کرانه باختری رود اردن و نیز باریکه غزه کمک‌رسانی می‌کند.

آوارگان فلسطینی از ابتدایی‌ترین امکانات زندگی از جمله امکانات پزشکی بهداشتی برخوردار نیستند. این آوارگان در حوزه اقتصادی نیز با مشکلات بسیاری مواجه هستند که بخشی از این مشکلات نیز به رفتار جامعه جهانی باز می‌گردد. برای مثال تحریم علیه سوریه سبب شد آوارگان فلسطینی نیز با مشکل مواجه شوند یا اینکه تداوم جنگ‌ها و درگیری‌ها در کشورهایی نظیر سوریه و فلسطین، نابسامانی سیاسی و اقتصادی در لبنان و ادامه جنایت‌های اسراییل نیز بر وخامت اوضاع آوارگان فلسطینی افزوده است.

هشدار درباره افزایش شدید فقر میان آوارگان فلسطینی

در همین راستا،‌«فلیپ لازارینی»، مدیر آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در یک نشست خبری در امان پایتخت اردن ضمن هشدار درباره افزایش شدید فقر میان آوارگان فلسطینی در سوریه، لبنان و غزه گفت «اوضاع آوارگان فلسطینی در لبنان بسیار ناگوار است و بیشتر آنها زیر خط فقر به سر می برند. میانگین فقر در میان آنها به حدود ۹۰ درصد رسیده است.» مشکلات اقتصادی آوارگان فلسطینی به حدی است که مطابق گفته مدیر آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی، ۴۰ درصد از کودکان در غزه از وعده صبحانه محروم هستند.

اقدام دولت آمریکا در قطع حمایت مالی از آنروا نیز عامل مهمی برای وخامت اوضاع آوارگان فلسطینی و ناتوانی آنرو برای حمایت از این آوارگان است. وزارت خارجه آمریکا اوت ۲۰۱۸ در واکنش به مخالفت فلسطین با طرح نژادپرستانه معامله قرن حمایت مالی از آنروا را متوقف کرد.

شیوع گسترده کرونا عامل وخیم‌تر شدن شرایط آوارگان فلسطینی

در سال‌های اخیر،‌ شیوع گسترده کرونا نیز سبب وخیم‌تر شدن شرایط آوارگان فلسطینی شد. در واقع، کرونا ضمن اینکه نگرانی و تهدیدهای بهداشتی و پزشکی آوارگان فلسطینی را افزایش داد، سبب فقر بیشتر این جمعیت نیز شد چرا که آوارگان فلسطینی نیز مانند اقشار مختلف مردم با شیوع کرونا، مشاغل خود را از دست دادند.

اکنون آنروا در حالی درباره شیوع فقر میان آوارگان فلسطینی هشدار داد که از یک سو حمایت‌های جهانی از فلسطین کاهش پیدا کرد و حتی کشورهای عربی نیز در سایه عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی، حمایت خود را کاهش دادند و از سوی دیگر با توجه به ادامه جنایت‌های رژیم صهیونیستی، بخش بزرگی از فلسطینی‌های مقیم باریکه غزه، کرانه باختری و قدس اشغالی نیز شاهد افزایش مشکلات خود به خصوص در حوزه اقتصادی و بهداشتی هستند.

نویسنده: سيد رضی عمادی

113

بیشتر بخوانید:

آنروا: میانگین فقر میان آوارگان فلسطینی به ۹۰ درصد رسیده است