العالم: پیشنهادهائی که پیش از این، شورای حقوق بشر به منظور بهبود وضعیت حقوق بشر در بحرین به نظام حاکم این کشور ارائه کرده بود، همچنین مفاد گزارش کمیته حقیقت یاب شریف بسیونی، در این نشست بررسی شد.
نمایندگانی که در این نشست مشارکت کرده بودند، در سخنان خود اعلام کردند که نظام حاکم بحرین به پیشنهادهای شورای حقوق بشر عمل نمی کند و آن را نادیده می گیرد و همین امر باعث شده است که شورای حقوق بشر، تعداد پیشنهادهای خود را بین سال های 2008 و 2012 از 12 پیشنهاد به بیش از صد (100) پیشنهاد افزایش دهد.
باقر درویش، مسئول اطلاع رسانی انجمن حقوق بشر بحرین، در نشست ژنو گفت: نظام حاکم بحرین به 176 پیشنهاد شورای حقوق بشر اهمیتی نمی دهد و برخلاف این پیشنهادها رفتار می کند.
درویش افزود: شش مورد از این پیشنهادها درباره لزوم آزادی زندانیان سیاسی است، ولی نظام حاکم ادعا می کند که هیچ زندانی سیاسی در بحرین وجود ندارد.
درویش اعلام کرد: نظام بحرین در سرکوب مردم پا را فراتر گذاشته است و حقوق مردم بومی این کشور را که شیعه هستند، پایمال می کند.
جواد فیروز فعال حقوقی بحرین نیز گفت: وضعیت حقوق بشر در بحرین هم اکنون در مقایسه با اوایل فعالیت های مردمی در سال 2011 بدتر شده است.
فیروز افزود: سرکوب ها در بحرین دو برابر شده است و اگر بگویم که نظام حاکم پیشنهادهای شورای حقوق بشر و گزارش کمیته بسیونی را نادیده می گیرد، سخن بیهوده ای نگفته ام.
حاضران، در واکنش به رفتارهای غیرقانونی نظام حاکم بحرین با مردم این کشور خواستار دادن حق تعیین سرنوشت به آنها برای تعیین آینده کشورشان به دست خودشان شدند.
عبدالحمید دشتی، نماینده مجلس کویت نیز در این نشست گفت: کشورها و سازمان ملل متحد باید حامی مردم بحرین باشند و از آنها برای دست یابی به حق تعیین سرنوشت خود حمایت کنند، زیرا نظام حاکم منامه به تعهدات حقوقی بین المللی خود پایبند نیست و آن را نقض کرده است.
نمایندگان مراکز حقوقی مختلف نیز در این نشست از مخالفان بحرینی خواستند که در صورت تداوم رفتارهای غیرقانونی نظام آل خلیفه، جلساتی را که شورای حقوق بشر برای بررسی وضعیت حقوق بشر بحرین برگزارمی کند، تحریم کنند.