سخنگوی کرملین اعلام کرد روسیه و کره شمالی در نظر دارند به منظور گفت وگو درباره اوضاع شبه جزیره کره تماس های دیپلماتیک برقرار کنند.

به گزارش ایران پرس به نقل از ایتارتاس، «دمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین اعلام کرد: روسیه در نظر دارد با کره شمالی تماس هایی برقرار کند و پیش بینی می شود این تماس ها در سطح دیپلماتیک باشد.

پسکوف یادآور شد: مسکو موضعی ثابت و مشخص در ارتباط با حل مسئله شبه جزیره کره دارد و از کشورها خواست از هر گونه اقدامی که  به تشدید تنش ها در این شبه جزیره منجر می شود خودداری کنند.

این درحالی است که سرگئی لاوروف وزیرامور خارجه روسیه،31 مه به کره شمالی سفر خواهد کرد.

 پیش از این قرار بود که رهبر کره شمالی با ترامپ رئیس جمهور آمریکا با هدف کاهش تنش ها در شبه جزیره کره دیدار و گفتگو کنند موضوعی که با اقدامات تحریم آمیز آمریکا و کره جنوبی در برگزاری رزمایشی هوایی به بهانه تقویت توان تهاجمی دو کشور از جمعه 28 اردیبهشت در شبه جزیره کره آغاز شد، با چالشی جدی مواجه شده است تا جایی که «پیونگ یانگ» هشدار داده که آمریکا نباید در آستانه نشست مقامات دو کشور فضای مذاکرات را تخریب کند.

یکی از اصلی ترین اهداف این رزمایش رساندن این پیام به کره شمالی است که باید برای خلع سلاح کامل هسته ای متعهد باشد. 

آمریکا و کره جنوبی در بیانیه هایی تاکید کرده اند، این بخشی از فشارها بر کره شمالی است و افزوده اند که با این رزمایش توان رزمی هوایی دو کشور از لحاظ فنی تقویت خواهد شد.

به نظر می رسد؛ واشنگتن با برگزاری این رزمایش درصدد ارسال پیام روشن به پیونگ یانگ است که امریکا هدف خلع سلاح هسته ای کره شمالی را دنبال می کند و نرمش های اخیر در موضع پیونگ یانگ نمی تواند واشنگتن را از این هدف باز دارد.

این به معنای تلاش امریکا برای ایجاد اختلال در روند تنش زدایی در شبه جزیره کره  است که با دیدار اخیر رهبران کره جنوبی و کره شمالی تقویت شد و همچنان ادامه دارد.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در مقاله که اخیرا کرملین منتشر کرد گفت: سیاست فشار امریکا روی پیونگ یانگ برای متوقف ساختن برنامه‌های موشکی و هسته‌ایش اشتباه و بی‌فایده است. تحریم‌ها، فشارها و زورگویی‌های نظامی و توهین‌آمیز راه حلی متزلزل و بی‌سرانجام است.

در هر حال، تجربه توافق های گذشته امریکا با کره شمالی برای پایان دادن به بحران در شبه جزیره کره از جمله توافقنامه سال 1994 نشان می دهند که امریکا نه تنها تمایلی برای حل این بحران ندارد بلکه همواره کوشیده است با تحریم کره شمالی به بحران در منطقه دامن بزند تا بهانه ای برای تقویت موقعیت نظامیش در منطقه داشته باشد. 134/112

بیشتر بخوانید:

ترامپ دوباره کره شمالی را تهدید کرد/ مانند روسای‌جمهور پیشین آمریکا با کره شمالی کنار نمی‌آیم

حمایت کره جنوبی از تحریم های جدید سازمان ملل علیه کره شمالی

تاکید رهبر کره شمالی بر تغییر مواضع آمریکا و کره جنوبی