ایران پرس- رئیس‌ جمهوری ترکمنستان با صدور حکمی تعدادی از مقامات سیاسی و نظامی این کشور را برکنار و افراد جایگزین را معرفی کرد.

«قربانقلی بردی محمداف» رئیس جمهوری ترکمنستان طی حکمی برخی مقامات این کشور را از کار برکنار کرد. به موجب این حکم «مقصد آیدوغدی یف تاتورابیویچ» وزیر حمل و نقل این کشور از کار برکنار و «جمعه گلدی گارایف گلدی مرادوویچ» جایگزین وی معرفی شد.

همچنین «چاری مراد آمان اف کاکالی یویچ» به عنوان رئیس انستیتوی وزارت کشور ترکمنستان معرفی شد. علاوه بر این «باباگلیچ گالیدجوف ایسانوویچ» از سمت رئیس اتاق بازرگانی و صنایع برکنار و «آرازمراد گرباننظراف» را به این سمت منصوب کرد.

دراحکام جدید «مردان مرادوف آراز مرادویچ» فرمانده نیروهای مسلح ترکمنستان هم به عنوان معاون وزیر کشور تعیین شد.

بعلاوه اینکه «یازمراد آبایف خالمرادوویچ» از سمت معاون وزیر کشور ترکمنستان برکنار و به عنوان رئیس اداره پلیس استان «بلخان» تعیین شد.

دلایل این برکناری و جابجایی ها عنوان نشده است. اما پیشتر در هر برکناری مقامات ترکمن علت آن کم کاری و فساد اداری عنوان می شد. رویه ای که از دوران صفر مردا نیازاف رئیس جمهور فقید ترکمنستان آغاز شد وظاهرا همچنان ادامه دارد. 

«قربانقلی بردی محمداف» رئیس جمهوری ترکمنستان

واقعیت آن است که عموما و طی ادوار گذشته جابجایی ها مقامهای دولتی برکنار شده ، تنزل مقام پیدا می کردند.

صرفنظراز اینکه برکناری مقامهای دولتی به دلیل سوءاستفاده از قدرت و فساد و یا سوءمدیریت بوده، تفاوتی که اکنون در اجرای این رویه مشاهده می شود آن است که مقامات مورد غضب در دوره رئیس جمهوری بردی محمداف همچنان در نهادهای اجرایی حضور دارند از این رو ترجیح بردی محمد اف بیش از انکه انفصال دائم خاطیان از خدمات دولتی باشد، جابجایی وتنزل پست و مقام این عده در اولویت راهبرد اداره کشور است.

لذا این سئوال همچنان در جامعه ترکمنستان وجود دارد که ایا رویکرد برکناری مقامات ترکمن می تواند سبب کاهش آمار اختلاس و فساد اداری و سوء مدیریت دولتی در جامعه این کشور باشد.

در این باره «دکتر رضاصولت» معتقداست : درآمدهای کلان ارزی ترکمنستان و نبود سیستم نظارت و کنترل بر نحوه مدیریت دولتی جامعه این کشور عملا سازو کار مدیریت در ترکمنستان را به سوی سوء استفاده سوق می دهد و دور باطل فساد اقتصادی و مالی نزد مقامات ارشد دولتی ترکمن را باید در این موضوع جستجو کرد.

نبود ساز وکار نظارتی و قوت وقدرت نگرفتن ساختارهای بروکراتیک سالم و کارامد بخشی از دلایل وجود فساد در دوایر دولتی و مراجع تصمیم گیری ترکمنسان است. وضعیتی  که رهبران ترکمن تا کنون نتوانسته اند سازوکاری کارامد برای مقابله با فساد اداری در کشور پی ریزی کنند لذا پروژه برکناری مقامات ارشد دولتی در ترکمنستان همچنان ادامه دارد.

112/135

نویسنده: امیر حسین اسداله منفرد

بیشتر بخوانید : 

 

انتصاب وزیر دفاع جدید برزیل

 انتصاب سفیر جدید بریتانیا در یمن

 

«قربانقلی بردی محمداف» <a href="http://parstoday.com/fa/search--%D8%B1%D8%A6%DB%8C%D8%B3+%D8%AC%D9%85%D9%87%D9%88%D8%B1%DB%8C+%D8%AA%D8%B1%DA%A9%D9%85%D9%86%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86">رئیس جمهوری ترکمنستان</a>