ایران پرس - مانیل پایتخت فیلیپین 26 آوریل میزبان سران ده کشور عضو اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا ( آ ، سه ، آن ) است.

اتخاذ تدابیر شدید امنیتی برای این نشست قبل از هر چیز بیانگر فضای تنش آلود منطقه است.

مانیل از 26 تا 29 آوریل میزبان سی امین  نشست سران اتحادیه (آ،سه ، آن ) است. اما این اجلاس درفضا و شرایطی برگزارمی شود که خطر تروریسم بطور دم افزونی مردم منطقه وجغرافیای آ، سه، آن را تهدید می کند. این در حالی است که کشورهای عضو برغم  برداشتن گام هایی در مقابله با تروریسم، اما کاری ازپیش نبردند.

حضور دهها هزار پلیس و نیروهای امنیتی در فیلیپین با هدف تامین امنیت این اجلاس، موید این دید گاه است که خطر حملات تروریستی نه تنها منتفی نیست بلکه بسیارجدی می باشد.

 

(آ،سه ،آن )از جمله اتحادیه هایی است که در دوران جنگ سرد تاسیس شد. آمریکا برای مقابله با خطر نفوذ کمونیسم ونیافتادن کشورهای جنوب شرق آسیا  به دامن کمونیسم با این ابتکار، درصدد برآمد تا تعدادی از کشور های این بخش از آسیا را با دادن امتیاز های اقتصادی و تامین امنیت، آنها را در راستای سیات های خود همراه و همگام سازد.

شاید بتوان گفت که آمریکا تا حدودی به بخشی از اهداف خود در این خصوص دست یافته است.اما با پایان  جنگ سرد و پدیدار شدن شرایط دوران بعد ازجنگ سرد،موانع از پیش پای برخی کشورها برای پیوستن به این اتحادیه بر داشته شد.

عضویت، ویتنام، میانمار، کامبوج و لائوس چهار کشور کمونیست که عمدتا در حوزه اید ئولوژیکی شرق تعریف می شدند دراین اتحادیه نشان داد که مانع رقابت های اید ئولوژیک برداشته شد و کشور هایی نظیر چین و آمریکا به تلویح رضایتمندی خود را از تبدیل ائتلافهای دوران جنگ سرد به ائتلافهای جدیدی در دوران بعد ازجنگ سرد نشان دادند.

55 سال از تاسیس این اتحادیه می گذرد و برغم وجود پتانسیل های بالای اقتصادی، فضای گسترده ژئوپلیتیکی،میلیونها نیروی کارماهروارزان قیمت، اجرای اصلاحات سیاسی و بعضا اقتصادی اما این اتحادیه هنوز برای رسیدن به اهداف اقتصادی بویژه تامین امنیت ناکام بوده است . اگرچه درمقاطعی آ،سه،آن، توانست تهدید ها را به فرصت تبدیل کند وگامهایی برای یکپارچگی اقتصادی وداشتن شرکای قدرتمند  منطقه ای بردارد، اما حجم تهدیدها ی تروریستی وشکاف ایجاد شده بین این کشورهابرسرچگونگی تعامل باآمریکا وچین،آنها راگاهی درمقابل یکدیگر قرار داد.

 

بی تردید دراجلاس سران درمانیل موضوعی که بطور جدی محورمباحثات بیش از دو هزار نماینده و مقامات ارشد اعضاء خواهد بود، بحث بر چگونگی مبارزه با تهدیدات روز افزون تروریسم است. همچنین احتمال می رود کشور هایی مثل فیلیپین و ویتنام بازهم مساله دریای چین جنوبی را پیش بکشند و تقابل با چین را منتفی ندانند.

طبق روال این نشستها ، انتظار می رود دیپلماتی از آمریکا در نشست مانیل شرکت کند در این صورت می توان شاهد چالش هایی از نوع دیگری بود . به هرروی ؛ هدف آ،سه ، آن  بهبود بخشیدن به روند های اقتصادی در سایه تامین امنیتی پایدار است .تا کنون این هدف محقق نشده است و اکنون نیز با توجه به شرایط حاکم بر گستره آسه آن بعید به نظر می رسد که دستیابی به اهداف آسان باشد.113/111

بیشتربخوانید:

سفر پنس به شرق آسیا برای اطمینان بخشی به متحدان امریکا/ تحلیل

پیامدهای ماجراجویی های نظامی امریکا در شرق آسیا /تحلیل

پایان سفر تیلرسون به شرق آسیا با کوله باری از اختلافات/ تحلیل