تظاهرکنندگان به دعوت نهادهای جامعه مدنی، با حضور در خیابانهای نیامی پایتخت، شعارهایی در اعتراض به افزایش هزینه های زندگی و پایگاه های نظامی غربی در این کشور سر دادند. اعتراض به سوء مدیریت «محمدو ایسوفو» (Mahamadou Issoufou) رئیس جمهوری، درخواست لغو واگذاری امتیاز دو انبار مهم گمرگ نیامی به گروه فرانسوی بولوره (Bolloré)، از دیگر خواستهای مخالفان است.
این توافق نامه سال 2014 منعقد شده است. طی ماه های اخیر ماموران شهرداری هم به دلیل پرداخت نشدن حقوق معوقه 6 تا 7 ماهه خود، اعتصاب کردند.
تظاهرات مشابهی روز 21 دسامبر 2016 در نیامی برگزار شد. دولت نیز در واکنش به اعتراضات، طرفداران خود را برای حمایت از «محمدو ایسوفو» روزهشتم ژانویه به خیابان ها گسیل کرد.
افزایش اعتراضات ضد دولتی، می تواند عواقب ناگواری برای دولت نیجر داشته باشد. نیجر با بحران امنیتی، اقتصادی و سیاسی رو به روست. پیش از این، احزاب مخالف دولت نیجر به نام ائتلافی برای تغییردولت ها در نظامهای دموکراتیک پارلمانی (COPA 2016) با اشاره به مشکلات تدارکاتی و ناکافی بودن برگه های رای برای احزاب مخالف دولت نیجر، مشروعیت انتخابات سال گذشته را که به پیروزی محمدو ایسوفو انجامید، زیر سئوال بردند.
ناامنی موضوع دیگری است که دولت تا کنون موفق به حل آن نشده است. منطقه دیفا در نیجر همچنان آماج حملات گروه تروریستی بوکوحرام قرار دارد و همین امر باعث شده که دولت در آنجا وضعیت فوق العاده اعلام کند.
نیجر در میانه کریدوری صحرایی میان منطقه ناآرام در شمال مالی و جنوب لیبی قرار دارد. جرائم متعدد از جمله قاچاق مواد مخدر، اسلحه و مهاجران غیرقانونی از طریق صحرا، از چالش های دیگر رژیم به شمار می رود.
نارضایتی مردم نیجر از حضور کشورهای غربی
از طرفی امضای برخی توافق نامه ها میان دولت نیجر و فرانسه افزایش موجب افزایش نارضایتی ها شده است . ایجاد پایگاه های های نظامی توسط فرانسه ، امریکا و آلمان به بهانه مبارزه با تروریسم در نیجر، موضوع دیگری است که خشم مردم را دامن زده است. مردم نیجر با آگاهی از هدف اصلی استعمارگران، رئیس جمهوری را مانعی در راه توسعه کشور می دانند.
غربی ها در رقابت با چین بر سر منابع ارزشمند نیجر از جمله اورانیوم هستند. تلاش برای جلوگیری از مهاجرت های غیرقانونی از نیجر به دنیای غرب یکی دیگر از اهدافی است که غربی ها درایجاد این پایگاه های نظامی دنبال می کنند.
به نظر می رسد، نارضایتی های سیاسی در کنار بحران اقتصادی و امنیتی که دولت درگیر آن است، می تواند به تهدیدی برای حکومت محمدو ایسوفو تبدیل شو. 114/111
بیشتر بخوانید:
وعده رئیس جمهوری نیجریه به برقراری صلح در دلتای نیجر
استقرار پایگاه های نظامی کشورهای غربی در نیجر
ساخت پایگاه جاسوسی آمریکا در نیجر
خشکسالی و درگیری های خونین در نیجر
بررسی طرح حمله نهایی به بوکوحرام در نشست نیجر