روسای ستاد کل ارتش های 14 کشور عضو این ائتلاف در ریاض، پایتخت عربستان، نشستی با هدف گسترش هماهنگی بین اعضا برگزار کردند.

ائتلاف ضد داعش در سپتامبر ۲۰۱۴ با حضور حدود ۶۸ کشور تشکیل شد. هدف از تشکیل این ائتلاف به رهبری آمریکا، مبارزه با داعش است. برخی از اعضای این ائتلاف به ویژه آمریکا  تمرکز خود را بر مبارزه با تروریسم در عراق قرار داده بودند و با تقسیم تروریستها به خوب و بد، معتقد بودند که داعش از نوع تروریسم بد است و باید با آن مبارزه کرد اما تروریستها در سوریه، از نوع بد نیستند.

بررسی تحولات عراق نشان می دهد که تروریستهای داعش بعد از تشکیل ائتلاف بین المللی ضد داعش تضعیف نشده اند. این ائتلاف، زمانی با تروریسم در عراق مبارزه می کند که یا تحت فشار عملکرد کشورهای دیگر به ویژه روسیه ، جمهوری اسلامی ایران و سوریه در مبارزه با تررویسم قرار گیرد، یا شاهد موفقیت های ارتش و نیروهای مردمی عراق در مبارزه با تروریسم باشد.

از این رو، این ائتلاف در عملیاتی که ارتش و نیروهای مردمی عراق طی ماه های اخیر ضد تروریستهای داعش انجام دادند، تلاش کرد نقش فعالی داشته باشد. زیرا این ائتلاف از یک سو شاهد موفقیت های روسیه، جمهوری اسلامی ایران و سوریه در مبارزه با تروریست ها در حلب و از سوی دیگر شاهد عزم جدی دولت عراق برای ریشه کن کردن تروریست های داعش در این کشور بود.

نکته مهم این است که از 68 کشور عضو ائتلاف بین المللی ضد داعش،  روسای ستاد ارتش فقط  14 کشور در نشست ریاض شرکت کرده اند. می توان گفت عنوان کردن مشارکت 68 کشور، اقدامی سمبلیک برای نشان دادن همگرایی بین المللی در مبارزه با تررویسم است، اما اکنون مشخص شده آمریکا در ایجاد همگرایی موفق نبوده، زیرا تروریسم داعش، نتیجه سیاست های آمریکا است. 

عبدالرحمان بن صالح البنیان، رئیس ستاد کل ارتش عربستان نیز مدعی شد میزبانی این نشست توسط ریاض، نشانه پایبندی این کشور به حمایت از تلاش‌های بین‌المللی برای مقابله با گروه‌های تروریستی و در صدر آن‌ها داعش است، درحالی که عربستان از حامیان اصلی گروه‌های تروریستی به ویژه داعش در سوریه و عراق است.118/111