به گزارش خبرگزاری ایران پرس به نقل از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، نشست «ظهور اسطوره امروز در هویت ملی در ادبیات دفاع مقدس» روز گذشته به همت خانه کتاب و ادبیات ایران و با همکاری سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس با حضور علی عباسی دانشآموخته رشته نقد ادبی از پاریس، مدیرگروه زبان فرانسه دانشگاه شهید بهشتی و نویسنده کتابهای متعدد در زمینه فرهنگ ایرانی و دفاع مقدس و مهدی کاموس؛ نویسنده و پژوهشگر ادبیات بههمت خانه کتاب و ادبیات ایران با همکاری سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس برگزار شد.
مهدی کاموس در ابتدای این نشست با اشاره به مفاهیم و مصداقهای اسطوره، گفت: یک اسطوره، معانی بسیاری را در ذهن ما متجلی میکند. مثلا رابطه ابراهیم خلیلالله با فرزندش حضرت اسماعیل(ع) یک اسطوره مذهبی است و دریایی از معنا با این اسطوره به ذهن ما وارد میشود یا رابطه رستم و سهراب دریایی از معنا را در ذهن ما متجلی میکند.
وی اظهار کرد: ما برای درک ادبیات، فرهنگ اروپایی، یونان و روم باستان باید اسطورههای آنها را بشناسیم. بدون شناخت این اسطورهها درک ادبیات رمان غرب امکانپذیر نیست. برای شناخت ادبیات داستانی دفاع مقدس نیز باید اسطورههای مربوط به هویت ملی ایران را بشناسیم.
عباسی، نویسنده کتابهای متعدد در زمینه فرهنگ ایرانی و دفاع مقدس نیز در ادامه مباحث این نشست درباره اینکه چگونه اسوه در ادبیات دفاع مقدس خود را نشان میدهد، گفت نویسنده ادبیات دفاع مقدس باید جبهه رفته باشد و با این نوع فرهنگ آگاه باشد؛ یعنی نگاه به جهان داشته باشد. بعد که برگشت براساس نیاز درونیاش شروع به نوشتن میکند و وقتی مینویسد، دیگر او نیست که مینگارد در واقع هستی مینویسد. برای همین است که وقتی او مینویسد دیگر سیستم نمیتواند سیستم بازنمایی باشد. به همین دلیل ادبیات دفاع مقدس باید حتما جهانبینی داشته باشد. نویسنده که جهانبینی نداشته باشد، نمیتواند شاهکار ادبی خلق کند. //114